Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Guardian: Πιστολέρο της Άγριας Δύσης Τσίπρας και Μέρκελ

Τι γράφει ο ξένος Τύπος
Guardian: Πιστολέρο της Άγριας Δύσης  Τσίπρας και Μέρκελ

Μίλησε κανείς για ιστορίες Φαρ Ουέστ; -«Ελλάδα, το μονοπάτι για την επίλυση του χρέους είναι πολύ στενό», γράφει η Le Monde

Για κρίσιμη διαπραγμάτευση και για μεγάλη πιθανότητα να μην υπάρξει σήμερα συμφωνία στο Eurogroup κάνει λόγο ο ξένος Τύπος, με την βρετανική εφημερίδα «Guardian» να απεικονίζει ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης τον Α.Τσίπρα και την Ανγκελα Μέρκελ.

Guardian

«Η Ευρωζώνη δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να γίνει μία ακόμα Lahman Brothers», είναι ο τίτλος σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» το οποίο εμπλουτίζει μία γελοιογραφία που απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης.



Βloomberg
Για αναμέτρηση Ελλάδας - Ευρώπης κάνει λόγο το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφερόμενο στην επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα να μην υποκύψει στις πιέσεις των Βρυξελλών. «Οι ελληνικές μεταπολεμικές συμμαχίες δείχνουν ότι η Ευρώπη έχει να χάσει περισσότερα από χρήματα», προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

Le Monde 

Υπό τον τίτλο: «Ελλάδα, το μονοπάτι για την επίλυση του χρέους είναι πολύ στενό», η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup θα είναι αρκετά δύσκολες με τις δύο πλευρές- Ελλάδα - Ε.Ε- να εμφανίζονται αμετακίνητες στις θέσεις τους.

 Le Figaro
«Ελλάδα: Η Γερμανία επιφυλακτική για μία συμφωνία», είναι ο τίτλος της συντηρητικής γαλλικής εφημερίδας, παραπέμποντας στην δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο Σόιμπλε υποστήριξε ότι δεν είναι αισιόδοξος σε ότι την επίτευξη συμφωνίας, σήμερα στο Eurogroup μεταξύ Αθηνών και Eυρωπαίων εταίρων.


Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.