Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ποιος ήταν ο Θανάσης, στο γνωστό τραγούδι του Ζαμπέτα


'Ενα από τα πιο γνωστά, τα πιο τραγουδισμένα από τον κόσμο τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, είναι το «Που 'σαι Θανάση».

Και όπως συνέβαινε συνήθως με τα τραγούδια του σπουδαίου συνθέτη και τραγουδιστή, ο Θανάσης υπήρξε, πέρασε με κάποιον τρόπο -έστω φευγαλέο- από τη ζωή του και αποτυπώθηκε.

Ο Θανάσης, ήταν ένας από τους πιο φανατικούς θαυμαστές του Ζαμπέτα.
Τον ακολουθούσε παντού, καθόταν πάντα στο πρώτο τραπέζι και του΄λεγε «Αχ βρε Ζαμπέτα, ξέρεις από πού έρχομαι για να δω το κάδρο σου;».
Ο Ζαμπέτας πάλι, με τον που τον αντίκριζε του φώναζε με χαρά «Που 'σαι Θανάση;!».


Κάποια στιγμή ο Θανάσης εξαφανίστηκε. Ο Ζαμπέτας αναρωτιόταν πού βρίσκεται και τι έπαθε, χωρίς να μπορεί να πάρει μια πληροφορία.
Ανάμεσα σε αυτούς που άκουγαν την ανησυχία του για τον Θανάση, ήταν και ο στιχουργός ο Μπάμπης Βασιλειάδης, γνωστός και ως Τσάντας, γιατί κρατούσε μια τσάντα γεμάτη στίχους και γύριζε στα νυχτερινά κέντρα πότε να τους χαρίσει και πότε να τους πουλήσει.

Μετά από την περιοδεία του στην Αμερική το 1972, επιστρέφοντας ο Ζαμπέτας, μαθαίνει ότι ο Τσάντας πέθανε.
Πηγαίνοντας στο σπίτι για να συλλυπηθεί τη χήρα του, αυτή του παρέδωσε ένα χαρτί με στίχους, λέγοντας πως λίγο πριν ξεψυχήσει ο άντρας της, ζήτησε να δώσουν αυτό το τραγούδι στον Ζαμπέτα.
Ήταν το «Πού 'σαι Θανάση», γραμμένο για τον άγνωστο θαυμαστή του Ζαμπέτα που εξαφανίστηκε.

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.