Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Υποψήφιοι Δήμαρχοι του Μαραθώνα: Ποιος είναι ο Στρατηγικός σας σχεδιασμός για την ανάπτυξη των υποβαθμισμένων περιοχών Βαρνάβα, Γραμματικού και του Δήμου γενικότερα???

Είμαστε λίγο πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2014. Ενώ οι παρατάξεις του Μαραθώνα σχηματίζουν τα ψηφοδέλτια τους και ενώ βλέπουμε να προκύπτουν «θεματικές ομάδες εργασίας», ωστόσο δεν έχουμε δει κάποιο αξιόλογο προεκλογικό πρόγραμμα και ίσως και να μην δούμε. Μόνο ευχολόγια και υποσχέσεις που αφορούν, όμως, μια άλλη πραγματικότητα και όχι αυτή που βιώνουμε στο πετσί όλοι μας εδώ και 3,5 χρόνια.


Δεν συμμετέχουμε και δεν υποστηρίζουμε επίσημα κανέναν υποψήφιο Δήμαρχο στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, οφείλουμε να πάρουμε θέση ώστε να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας θέτοντας τα πραγματικά ζητήματα που θα πρέπει να απασχολούν τους Υποψήφιους Δημάρχους και την νέα Δημοτική Αρχή.
Μεσούσης λοιπόν της προεκλογικής περιόδου, σοβαρά θέματα που καταγράφηκαν με επιστολές προς τον νυν Δήμαρχο του Μαραθώνα κατά την διάρκεια της θητείας του (ουδέποτε απαντήθηκαν), ζητούν τώρα άμεσες απαντήσεις και δεσμεύσεις από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους υποψήφιους Δημάρχους.
Εμείς θα δημοσιοποιήσουμε κάθε απάντηση που θα λάβουμε, για αξιολόγηση σε κοινή θέα με τους αναγνώστες των Ιστολογίων (Blogs) και των σελίδων στο FaceBook που διαχειριζόμαστε.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις εδώ και τώρα. Διαβάστε προσεκτικά.
Την Ατζέντα των προβλημάτων, βάζουν οι πολίτες και ΟΧΙ οι Πολιτικοί

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι τα θέματα που θίγουμε απαιτούν σχεδιασμό, καθορισμό προτεραιοτήτων και χρονοδιάγραμμα για την επίλυσης τους. Δεν θα δεχθούμε,  ανέξοδες προεκλογικές δηλώσεις, του παρελθόντος με ψέματα που μας οδήγησαν έως εδώ και που μεγάλο βαθμό ευθύνης φέρουν οι παρατάξεις που κυβέρνησαν τον τόπο μας και δευτερεύοντος η αντιπολίτευση. Περιμένουμε λοιπόν με ειλικρίνεια να εκτεθείτε σε αυτό τον δημόσιο δημιουργικό διάλογο στην κρίση των πολιτών.

Περιμένουμε να δούμε ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο Στρατηγικό πρόγραμμα (Business Plan) για την πενταετία του επόμενου Δημάρχου χωρίς κούφιες υποσχέσεις και απατηλά “οράματα”.

"Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και θέλουμε να υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας! Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και θα τον πάρουμε πίσω από τους σύγχρονους κατακτητές και τους ντόπιους δωσίλογους συνεργάτες τους αρχίζοντας από τον Δήμο μας, με τους Πολίτες του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Ν. Μάκρης".

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1: Ο μόνος που δικαιολογημένα απαλλάσσεται της επίπονης αυτής εργασίας είναι ο νυν Δήμαρχος του Μαραθώνα που με την αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων του 2010 ακύρωσε έμπρακτα τον εαυτό του εξαπατώντας τους πολίτες που τον στήριξαν. Όμοια με την πολιτική του συμπεριφορά αποτέλεσε - θα λέγαμε – την “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” αποσιωπώντας τα όποια ευρήματα διαχειριστικού ελέγχου και κακοδιαχείρισης που ενδεχόμενα διαπιστώθηκαν κατά την διενέργεια σχετικού ελέγχου στις πρώην Κοινότητες Βαρνάβα, Γραμματικού, Μαραθώνα (και ενδεχομένως της Ν. Μάκρης δηλ. του ιδίου). Τα χρήματα εξανεμίστηκαν, όλοι Αθώοι. Μαύρες τρύπες, Βαρνάβα 3,5 εκατομμύρια € και από το Γραμματικό 5,5 εκατομμύρια €. Που πήγαν τα λεφτά κ. Δήμαρχε????
Επίσης θεωρούμε αδικαιολόγητη την μη έκδοση μέχρι σήμερα του διαχειριστικού απολογισμού & πεπραγμένων εκ μέρους του Δημάρχου Μαραθώνος.
Ο ένας “καλύπτει” τον άλλο …η ζωή συνεχίζεται … και εμείς σήμερα πληρώνουμε τις “λαμογιές” μερικών που γελούν τώρα πίσω από την πλάτη μας, παριστάνοντας τους φτωχούς και δυστυχισμένους.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2: Είναι λυπηρό να βλέπουμε δημοτικούς συνδυασμούς να κατακλύζονται από άτομα αμφιβόλου πολιτικής ηθικής και αξίας. Υποψήφιοι (με υπόγειες διαδρομές) παραπέμπουν με κουμπαριές, συγγένειες και φιλίες, σε πρόσωπα του παλαιού συστήματος εξουσίας αυτοδιοικητικών, καταδικασμένα στην συνείδηση των πολιτών ξεπρόβαλαν με θρασύτητα στα παράθυρα και τις φωτογραφίες των Υποψηφίων Δημάρχων. Τι συμπεράσματα περιμένετε να βγάλουν οι πολίτες, όταν επιλέγονται άτομα με βάση τα “ τα ψηφουλάκια” και όχι την ηθική και τις αξίες???
Περιμένοντας να αναρτήσουμε τις προτάσεις σας για τον Δήμο μας, ευχόμαστε ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, χωρίς εκβιασμούς, τραμπουκισμούς, εκφοβισμούς και χωρίς πολιτικές αφίσες ή αναγραφές στους τοίχους που ρυπαίνουν το Περιβάλλον.

Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα
(E-mail: mikekatiaa@gmail.com)

Μερικές από τις Ιστοσελίδες που διαχειριζόμαστε, με εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες
(Κατάλογος)
-----------------
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.