Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Μαραθώνα, Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014: Λίγο πριν την τελική ευθεία!

Γράφει ο Γιάννης Κοντογεώργος
Κι εκεί που λέγαμε ότι είχε κλείσει το παζλ των υποψηφιοτήτων για τη δημαρχία του Μαραθώνα, υποχρεωνόμαστε άπαντες όσοι ασχολούμαστε με τη διαδικασία, να μπαίνουμε ξανά, σε κατάσταση αναμονής.
Με το σκεπτικό μάλλον «κάλλιο πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη» ο γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ κ. Ηλίας Ψινάκης,
εμφανίζεται με ανανεωμένο το ενδιαφέρον, για πιθανή κάθοδό του, στο Δήμο Μαραθώνα. Οι πληροφορίες μου, μάλιστα, μιλούν για συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι -στο Νέο Βουτζά- του κ. Ψινάκη, με παράγοντες της περιοχής, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, για δήμαρχος. Η αλήθεια είναι ότι, ασκούνται σοβαρές πιέσεις στον Ηλία Ψινάκη όπως ηγηθεί δημοτικής Παράταξης, με λογική συνέπεια, κι εκείνος, να προχωράει σε δημοσκόπηση, το αποτέλεσμα της οποίας, να κρίνει την τελική του απόφαση.
Όπως γράφαμε βέβαια, στο προηγούμενο φύλλο, μοιάζει με άθλο η στελέχωση των ψηφοδελτίων, με δεδομένη την αδιαφορία και την αδυναμία των πολιτών να πολιτευτούν σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή. Όσο περισσότεροι λοιπόν, οι υποψήφιοι συνδυασμοί τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα για τους επικεφαλής, πράγμα που σημαίνει ότι, κάποιοι θα δεχτούν τη λύση της «συνεργασίας - συμμαχίας».
Όταν -όπως μαθαίνουμε- ακόμα και ο δήμαρχος κ. Λουίζος... «τρώει πόρτα» που λένε, στις περισσότερες από τις προσκλήσεις του, για συμπαράταξη (σ.σ. ο οποίος έχει κι έναν έτοιμο συνδυασμό) άντε τώρα, να σχηματοποιηθεί μία Παράταξη από το μηδέν!
Το φαινόμενο της απαξίας και της αδιαφορίας σε ό,τι σχέση με την πολιτική, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι μόνο τοπικό. Τα κόμματα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, ως αναφορά στην εξεύρεση και στήριξη αξιόλογων προσώπων για υποψήφιους δήμαρχους ή περιφερειάρχες. Διάβαζα σε μία έγκυρη πανελλήνιας εμβέλειας εφημερίδα, για «τον τρόμο (!) που έχει καταβάλλει τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς δεν είναι δυνατόν να διερευνηθούν οι προθέσεις και οι διαθέσεις των πολιτών! Η αντίδραση των ψηφοφόρων στην κάλπη, είναι εντελώς απρόβλεπτη, και το μοναδικό που εντοπίζεται στις μετρήσεις, είναι η δυσαρέσεια και η απαξίωση».
Επίσης, με σαφήνεια συμπεραίνεται ότι, στα... παλαιότερα των υποδημάτων τους, γράφουν οι πολίτες το αν ή όχι δώσουν στήριξη τα κόμματα και σε ποιον υποψήφιο, βγαλμένο από «κομματικό σωλήνα».
Εξ’ αυτού ορμώμενοι, άλλωστε, και οι τόσοι «αντάρτες» υποψήφιοι, καθώς γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι -αν μη τι άλλο- οι πολίτες θα οδηγηθούν στην κάλπη προκειμένου να ψηφίσουν την προσωπικότητα εκείνη που τους εμπνέει, που τους είναι το λιγότερο δυνατό, μισητή... την υποψηφιότητα εκείνη, η οποία δεν θα προκαλεί το συνειρμό: πολιτικός, εξουσία, σκάνδαλα, μίζες και διαφθορά... την προσωπικότητα που θα τους κάνει «κλικ» και όχι εκείνη που θα υποδειχθεί από ένα κόμμα!
Πέραν της επανεμφάνισης του κ. Ηλία Ψινάκη στο προεκλογικό σκηνικό του Μαραθώνα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε κάτι το «συνταρακτικό» στην περιοχή, στο διάστημα από την έκδοση του τελευταίου μας φύλλου ως σήμερα (σ.σ. αν και όπως λέγεται, συνήθως μετά από την υπερβολή ηρεμία ακολουθεί καταιγίδα).
Μία ακόμα... «παράπλευρη απώλεια» από το ενδεχόμενο της καθόδου του Ηλία Ψινάκη ως δήμαρχος Μαραθώνα -εκτός από την υποχρεωτική αναμονή πριν την έναρξη της μεγάλης μάχης- είναι και η εξόχως δυσάρεστη και μειονεκτική θέση του υποψήφιου δήμαρχου κ. Νίκου Χατζηγιάννη, ο οποίος μοιάζει να κάνει ένα βήμα μπρος και δύο πίσω...
Στις ειδήσεις των ημερών που προηγήθηκαν, να σημειώσουμε και τις συγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη, η «Δύναμη Πολιτών» του ΣΥΡΙΖΑ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ αντίστοιχα. Υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Μαραθώνα θα είναι εκ νέου, ο δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Στεφανίδης.
Αξίζει θαρρώ, αντί άλλων σχολίων, να δώσουμε ένα στίγμα των ομιλιών αυτών, παραθέτοντας -στο μέτρο του δυνατού από την άποψη του χώρου- τα παρακάτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα...
Φώτης Δεληβοριάς: «Κάποιοι, σοβαροί άνθρωποι παραξενεύτηκαν... Μα καλά, μας είπαν, κάνετε την πρώτη σας συγκέντρωση στο Μαραθώνα και αντί να μιλήσετε για τα τοπικά προβλήματα θα μας πείτε για τη φορολογική πολιτική, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις; Τους απαντάμε: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο  πρόβλημα στον τόπο μας από το να υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι άστεγοι, άνεργοι, που μετά βίας εξασφαλίζουν το καθημερινό γι αυτούς και την οικογένειά τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όνειδος από το να βλέπεις γύρω σου  ανθρώπους,  που μέχρι χθες ευημερούσαν και ήταν σεβαστοί στην κοινωνία, τώρα με διαλυμένη αξιοπρέπεια, να κάνουν χίλιες δυο υποχωρήσεις για να βρούν μια περιστασιακή απασχόληση, ανασφάλιστοι και με τριτοκοσμικό μεροκάματο. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά, από το να ψάχνει να βρει λύσεις γι αυτά τα προβλήματα».
Νίκος Στεφανίδης: «Το διάστημα αυτό, με τις συγκεκριμένες διοικήσεις στους δήμους, και φυσικά στο Δήμο του Μαραθώνα, είχαμε μια σειρά από απώλειες. Τα προηγούμενα χρόνια έκλεισε ένα νοσοκομείο στην περιοχή μας. Προχωράνε στο κλείσιμο των Κέντρων Υγείας. Έκλεισε ήδη ο ΕΟΠΥΥ στη Ραφήνα. Σε όλα αυτά η Τοπική Διοίκηση παρακολουθεί και πολλές φορές συμβάλει, όπως ο δήμος του Μαραθώνα, να ολοκληρώνει η Κυβέρνηση το έργο της και να περνάει πιο χαλαρά τις αποφάσεις της».
Το ζήτημα, φίλες και φίλοι αναγνώστες, είναι ότι φτάνουμε στον Μάρτη... ότι απομένουν τρεις «σκάρτοι» μήνες για τις εκλογές, και στο διάστημα αυτό, θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει ποιοι θα μας διοικήσουν για τα επόμενα, τόσο κρίσιμα, πέντε χρόνια!
Με άλλα λόγια: «ο καιρός γαρ εγγύς!».
Πηγή: 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.