Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του νέου δημοτικό μεγάρου Μαραθώνα


 ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ - Λεφτά υπάρχουν. Άλλη μια πρόκληση σε χαλεπούς καιρούς με την κοινωνία να υποφέρει.
Υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του νέου δημοτικό μεγάρου ΜαραθώναΟλοκληρώθηκαν, με την υπογραφή της σύμβασης με την εργολήπτρια Εταιρία, οι διαδικασίες κατασκευής του νέου Δημοτικού Μεγάρου Μαραθώνα, με τις οικοδομικές εργασίες να ξεκινούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
Το νέο υπερσύγχρονο και ιδιαίτερης αισθητικής αρχιτεκτονικής Δημοτικό συγκρότημα αναμένεται σύμφωνα με τη σύμβαση να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2015 για να καλύψει τις ανάγκες του νέου διευρυμένου δήμου.

Με την ολοκλήρωσή του ο δήμος αποκτά επιτέλους μια ιδιόκτητη στέγη αντάξια της ιστορίας του, έναν υπερσύγχρονο χώρο φιλοξενίας βασικών Διοικητικών Υπηρεσιών του, ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα διεθνών συναντήσεων, ένα Πολιτιστικό Πάρκο με συνεκτικό στοιχείο το άθλημα του Μαραθώνιου Δρόμου και την ιστορία του τόπου, ένα πόλο έλξης για τον διεθνή και τοπικό αθλητικό τουρισμό.
«Ένα όνειρο ετών για τον ιστορικό μας Δήμο γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο στην πόλη μας μετά από αυτό του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου στην πρώην Αμερικανική Βάση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος ευχαριστώντας παράλληλα, για ακόμα μια φορά, τους Υπουργούς κκ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευριπίδη Στυλιανίδη για την καθοριστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, καθώς και τις κυρίες Βασιλική Μπέκα, Ειδική Σύμβουλό του, Ντίντα Χατζηιωάννου και Έλενα Μανάρα, Πολιτικούς Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη σπουδαία συμβολή τους στη μεγάλη αυτή επιτυχία.
Στους χώρους του νέου Δημοτικού συγκροτήματος που θα είναι βιοκλιματικό, ανεπτυγμένο σε δύο ορόφους συνολικού εμβαδού2.000 τετρ. μέτρων, χωροθετημένου μέσα στα όρια της Αφετηρίας του Κλασσικού Μαραθώνιου Δρόμου και ενταγμένου λειτουργικά και αισθητικά στο υφιστάμενο περιβάλλον, προβλέπονται αίθουσες Πολυμέσων και Βιβλιοθήκης, φιλοξενίας Ανταποκριτών Ελληνικού και ξένου Τύπου, AIMS – ΣΕΓΑΣ, Αμφιθέατρο, καθώς και υλικοτεχνικές και μηχανολογικές υποδομές για τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών, ιστορικών και πολιτιστικών συνεδρίων.

Εργασίες ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου Μαραθώνα
Με ομόφωνη απόφασή του, κατά τη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έκανε αποδεκτό το αίτημα του δημάρχου...
13.03.2013 11:25
Κινητοποίηση για το νερό
Με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης και συμμετοχή του Δημοτικού Συμβούλου Μαραθώνα Φώτη Δεληβοριά, συλλογικοτήτων και πολιτών από...
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.