Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακό μπλακ άουτ από σήμερα κατά της διαθεσιμότητας

Μαζικές κινητοποιήσεις

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη απεργία 18 και 19 Σεπτεμβρίου- Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα οι καθηγητές, 48ωρη Τετάρτη και Πέμπτη οι δάσκαλοι- Τριήμερο μπλόκο από νοσοκομειακούς γιατρούς, 17 ως 19 Σεπτεμβρίου- Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες από σήμερα και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία- Απεργία την Τετάρτη για τους καθηγητές των ΤΕΙ...

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας που κορυφώνονται στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου με τη 48ωρη γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Την αρχή κάνουν σήμερα -με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες επίσης από τη Δευτέρα. 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας σήμερα, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11.30 της Τετάρτης στη πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

24ωρη απεργία για την Τετάρτη κήρυξαν οι καθηγητές των ΤΕΙ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την  Τετάρτη 18  Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών των ΤΕΙ, ζητώντας:

•    Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΤΕΙ
•    Να μην γίνει μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός για την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων
•    Την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που υπολειτουργούν, λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50 %
•    Τη μη εφαρμογή στα ΤΕΙ του κανόνα 5:1, για τις νέες προσλήψεις, αλλά να γίνεται άμεσα διορισμός νέων συναδέλφων στη θέση των αποχωρούντων λόγω συνταξιοδότησης
Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.