Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

"Κόκκινος" συναγερμός για φωτιές και σήμερα

"Συναγερμός" για τον Βαρνάβα - Θαπρεπε να βγαίνει η "ντουντούκα" της κοινότητας και να ενημερώνει τον κόσμο. Τουλάχιστον να αντιλαμβανόμαστε ότι  προσπαθούν να προλάβουν τον κίνδυνο.


«Κόκκινο συναγερμό» έχει σημάνει, για σήμερα, Τετάρτη, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον δασικό και χορτολιβαδικό πλούτο της χώρας....

Προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την Αττική και άλλες περιφέρειες και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr), για σήμερα Τετάρτη 18 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες Κορινθίας και Αργολίδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας και Σκύρου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και, τέλος, για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, έχουν ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν, άμεσα, τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν, αμέσως, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.