Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μαραθώνα


   Επί τέλους  μετά από 14 μήνες, υπομονής άρχισαν δειλά -δειλά να παίρνονται κάποιες αποφάσεις για την υλοποίηση  έργων στην παραμελημένη επαρχία του Βαρνάβα. Έργα σημαντικά για τις βασικές υποδομές  αλλά που από μόνα τους δεν επαρκούν για να επιλύσουν τα τεράστια και χρονίζοντα προβλήματα που μας κληρονόμησε η προηγούμενη Κοινοτική Αρχή. 
Το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση στο έπακρον του τεχνικού προγράμματος του Δήμου  για τον Βαρνάβα, χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ - Το Τεχνικό Πρόγραμμα ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ έτους 2012 .-Δημοτική κοινότητα Βαρνάβα  

 

Πρόσκληση Δ.Σ για Αποφάσεις

  • Περί έγκρισης της μελέτης αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνος.
  •  Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ) του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών και φθορών κοινοτικών δρόμων» της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα.
  • Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της ποιότητας ζωής - κωδικός θεματικής προτεραιότητας 53  για το έργο: «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και των άρθρων 3 και 4 του κανονισμού εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου (16853/20-4-2011), σας
προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Κτίριο 1 εντός των εγκαταστάσεων της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, στον Μαραθώνα, στις 26 Απριλίου 2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 18.00μ.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1. Περί επικύρωσης πρακτικών 17ης, 18ης, 19ης, 20ης, 21ης Συνεδρίασης Δ.Σ έτους 2011.
2. Περί παραχώρησης άδειας χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε οδούς για τοποθέτηση ανεμογεννητριών για δημοτικό φωτισμό.
3. Περί λήψης απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Μαραθώνα, ως συμπράττων φορέας, στο πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
4. Περί μείωσης τιμήματος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων κατά 20%.
5. Περί μείωσης τιμήματος εκμισθωμένων ακινήτων σύμφωνα με το Ν.4071/2012.
6. Λήψη απόφασης θεσμοθέτησης Κοινωνικού Παντοπωλείου  σύμφωνα με το Ν.4071/2012.
7. Λήψη απόφασης ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με το Ν. 4071/2012.
8. Περί αποδοχής προσφοράς ακινήτων του Συνεταιρισμού Κοινής Χορτονομής Μπέη-Βρανά Μαραθώνα «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» προς το Δήμο Μαραθώνα.
9. Περί αποδοχής ποσού 10.200 ευρώ.
10. Περί αποδοχής ποσού 21.025,16 ευρώ για την κάλυψη δαπανών για καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων περιόδου από 1-11-2011 έως 31-12-2011.
11. Περί λήψης απόφασης για την υποβολή αιτήματος έκτακτης  χρηματοδότησης, για εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.
12. Περί παραχώρησης απλής χρήσης παραλίας αιγιαλού (αίτηση Βατάλη Ιλαρίωνα).
13. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος.
14. Περί εξωδικαστικού συμβιβασμού και προσδιορισμού αποζημίωσης με ισχύουσα αντικειμενική, που οφείλει ο Δήμος Μαραθώνα  λόγω υπέρμετρης ρυμοτόμησης της ιδιοκτησίας με κ.α.κ 0124032 Ο.Τ 354 της 3ης Πολεοδομικής Ενότητας του Δήμου Μαραθώνος (αίτηση Δήμα Αθανάσιου).
15. Περί λήψης απόφασης για τον εξώδικο καθορισμό οφειλών του φερόμενου ιδιοκτήτη Τσιγωνάκη Νικολάου στην ιδιοκτησία με αριθμό οικοπέδου 09 στο Ο.Τ. 244 της 1ης ΠΕ, από μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα μετά από Διορθωτική πράξη Εφαρμογής βάσει του Ν. 3212/03.
16. Περί ανανέωσης άδειας άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου (για λειτουργία κινητής καντίνας) στην κα Φουντούκη-Μέξη Χαρίκλεια του Ιωάννη, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαραθώνα.
17. Περί έκδοσης άδειας άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για έκθεση ειδών λαϊκής τέχνης, της κας Μουστακίδου Καλλιόπης-Χαρίκλειας του Παρασκευά, στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία Μαραθώνα.
18. Περί έγκρισης της μελέτης αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνος.
19. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ) του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών και φθορών κοινοτικών δρόμων» της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα.
20. Περί έγκρισης Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Βάσεων από μπετό για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών» της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα του Δήμου Μαραθώνος
21. Περί νέας υποβολής πρότασης στο πλαίσιο του άξονα  Προτεραιότητας  2 του Π.Ε.Π. Αττικής 2007-2013 - Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της ποιότητας ζωής - κωδικός θεματικής προτεραιότητας 53  για το έργο: «Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα»
22. Περί εκδίκασης ένστασης της εταιρείας με την επωνυμία «Π. ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ Α.Τ.Ο.Ε.Ε.Ε.Ε. ΛΑΚΩΝ Α.Τ.Ε.» ως αναδόχου του έργου: «Ανάπλαση αύλειων χώρων και αποκατάσταση όψεων Σχολικών Συγκροτημάτων του Δήμου Μαραθώνα του Νομού Αττικής».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Στέργιος Τσίρκας

Πηγή: 
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.