Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Ισλαμική τρομοκρατία, σωματεμπορία και ναρκωτικά στο Hot Spot Μαλακάσας


Σε νέα Μόρια εξελίσσεται  το Hot Spot Μαλακάσας
 Στο έλεος των άγριων διαθέσεων συμμοριών προσφύγων που δρουν ανενόχλητες έχει εγκαταλειφθεί το Hot Spot Μαλακάσας, με αποτέλεσμα να εξελίσσεται σε μια νέα Μόρια. Ο Δήμος Ωρωπού δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το ό,τι συμβαίνει μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας, καθώς ο χώρος ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον έλεγχο έχουν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Διεθνής Αμνηστία και η Μ.Κ.Ο.

Η προχθεσινή δολοφονία του Σύρου πρόσφυγα και ο τραυματισμός άλλων οκτώ, είναι το αποκορύφωμα της παραβατικής δράσης των συμμοριών που δρουν ανεξέλεγκτα, εδώ και πολλούς μήνες, μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας, προκαλώντας, καθημερινά, τον φόβο και τον τρόμο των υπόλοιπων προσφύγων, οι οποίοι είναι φιλήσυχα άτομα, κυρίως,   οικογένειες που  αναζητούν στη χώρα μας και την Ευρώπη ένα καλύτερο μέλλον.
Αφορμή για τη δολοφονία ήταν ο καυγάς, που ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ, για την ιδιοκτησία ενός κουταβιού. Αιτία όμως είναι οι καθημερινές συμπλοκές που γίνονται για το  ποιος θα έχει τον έλεγχο στο χώρο μεταξύ Σύριων και Αφγανών νεαρής, κυρίως, ηλικίας.
Έλεγχο που, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά την διακίνηση γυναικών αλλά και ναρκωτικών.  Πέρυσι είχε συλληφθεί  πρόσφυγας ο οποίος είχε έντονη παραβατική δράση  σε αυτούς τους τομείς.
Ο άτυχος Σύριος που δολοφονήθηκε, δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι αλλά και κλωτσιές και απεβίωσε μετά από 2 ώρες από τη στιγμή της συμπλοκής, πιθανότατα από εσωτερική αιμορραγία.
Η Αστυνομία η οποία μετέβη στο χώρο του hot spot, αρχικά,  έκανε δέκα προσαγωγές. Λίγο αργότερα, προχώρησε και σε άλλες 40 προσαγωγές Αφγανών και 70 ακόμα Σύριων, που εντοπίστηκαν στο σταθμό Λαρίσης. Η ΕΛΑΣ συνεχίζει την έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί και να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη όποιος η  όποιοι είναι οι δράστες του εγκλήματος.
Στις έρευνες μετέχει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, καθώς υπήρχαν υπόνοιες ότι στη συμπλοκή μετείχαν ύποπτοι για Ισλαμική τρομοκρατία.
Να σημειώσουμε ότι το τραγικό συμβάν έγινε το Σάββατο όταν το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας δεν λειτουργεί αλλά ούτε και τα μέλη της ΜΚΟ εργάζονταν.
Η κυβέρνηση  παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς καμιά, απολύτως, αντίδραση. Το hot spot της Μαλακάσας  μετατρέπεται σε μια νέα Μόρια και το κράτος δείχνει υπνωτισμένο.  Να μετατρέπεται σε  ένα χώρο εγκληματικής παραβατικής συμπεριφοράς που δεν αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή, περίπου 950 πρόσφυγες.  Πρόκειται για Σύριους, Αφγανούς  και Ιρακινούς, οι οποίοι μεταξύ τους έχουν τεράστιες ιδεολογικές και θρησκευτικές διαφορές. Εξ αυτών  οι 800, κυρίως, οικογένειες, διαμένουν σε διακόσια κοντέινερ και οι υπόλοιποι, σε 30-35 σε σκηνές.
Πάντως, η ουσία είναι ότι, εάν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τη διαχείριση των προσφύγων στο HOT SPOT της Μαλακάσας,  στο ΄μέλλον θα υπάρξουν και άλλα παρόμοια τραγικά περιστατικά καθώς υπάρχει άσβεστο μίσος μεταξύ Σύριων Αφγανών και Ιρακινών προσφύγων.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.