Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Κοντά στους πυρόπληκτους του Ματιού ο Στέργιος Τσίρκας

Συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων του Ματιού (ΣΕΚΜΑ) η οποία εκπροσωπεί τους πολίτες της εν λόγω περιοχής, είχε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Μάτι».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σχετικής πρωτοβουλίας της Επιτροπής, όπως συζητήσουν με όλες τις Παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Μαραθώνα, προκειμένου αφ’ ενός να γνωστοποιηθούν κι επικαιροποιθούν τα προβλήματα και αφ’ ετέρου να εξασφαλιστεί κάθε δυνατή προσπάθεια προώθησης των θεμάτων στα Δημοτικά Συμβούλια.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαγγέλης Σωτηρίου, Κώστας Λάσκος, Μάνος Γεωργάτος και Χρήστος Στάμος, οι οποίοι έδωσαν τα φώτα τους σ’ επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν και που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες ενός εκάστου των συμβούλων.
Η συζήτηση ήταν άκρως ουσιαστική, διάρκειας πλέον των δύο ωρών και η αγωνία των κατοίκων διάχυτη και απολύτως δικαιολογημένη για τον επερχόμενο Χειμώνα και όλα τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα ή επιλύονται με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς. Αυτό που κατά κύριο λόγο -όπως φάνηκε- προκαλεί τη μεγαλύτερη αγωνία και άγχος στους πυρόπληκτους, είναι το γεγονός της διάλυσης της Δημοτικής Αρχής, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, της μη συγκροτημένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των αναγκών, είτε από τους αιρετούς είτε από τις Υπηρεσίες του Δήμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Τσίρκας δεν αναλώθηκε σε αντιπολιτευτικές κορώνες, ούτε καν κατηγόρησε τους διοικούντες για το παραμικρό. Πρόθεσή του, ήταν να επιβεβαιώσει τους κατοίκους ότι, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του, θα πράξουν τα δέοντα και στο μέτρο των δυνατοτήτων τους ως Αντιπολίτευση, ώστε να συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση και στην επαναφορά της ομαλότητας. 
Πολλά, διαφορετικά και δύσκολα τα θέματα που χρήζουν δρομολόγησης, αν όχι άμεσης επίλυσης, και ο κ. Τσίρκας έκανε λόγο για «προτεραιότητες που θα πρέπει να οριστούν». «Ετσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση θα πρέπει να επικεντρωθούμε πρωτίστως, στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, κάνοντας τ’ αδύνατα δυνατά προκειμένου να εξαιρεθεί η περιοχή» τόνισε ο κ. Τσίρκας, ο οποίος απάντησε μ’ ευχέρεια, πρακτικό νου και ξεκάθαρες κουβέντες σε σειρά ερωτημάτων, όπως: προβλήματα ύδρευσης, μπλοκάρισμα στους κάδους απορριμμάτων, δημοτικά τέλη, πυροσβεστικούς κρουνούς, καταβολή επιδομάτων, ακόμα και τη χειμερινή διαμονή των αστέγων.
Ιδιόμορφη η κατάσταση που έχει επικρατήσει στη Δημοτική Αρχή και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο να έχει απωλέσει την πλειοψηφία, κάτι που επισημάνθηκε στη συνάντηση απ’ όλους. Οι κάτοικοι του Ματιού μίλησαν για «μπάχαλο» επιχειρώντας μ’ εμφανή απόγνωση να καταλάβουν τις διόδους που θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν στους «διαδρόμους ασυνεννοησίας και μη ανάληψης ευθυνών του Δήμου» μήπως και βρουν άκρη στα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι από την επομένη της καταστροφικής πυρκαγιάς. Εκεί ήταν που οι δημοτικοί σύμβουλοι διαβεβαίωσαν για πολλοστή φορά, την έμπρακτη πρόθεσή τους, να φέρνουν προς ψήφιση θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο και όσο μπορούν, να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησής τους. 
Από την άλλη βέβαια, ο κ. Τσίρκας διευκρίνισε πως, δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν γενικότερα (με αφορμή τους πυρόπληκτους) τον ρόλο τους ως Αντιπολίτευση, που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο των διοικούντων. «Μην μπερδεύουμε τα πράγματα... όταν έχουμε για παράδειγμα, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, είναι υποχρέωσή μας να είμαστε αυστηροί, καταγγελτικοί σε κάποια σημεία, καθώς και ν’ απορρίπτουμε ό,τι κρίνουμε ως ασύμφορο για τον Δήμο ή παράτυπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν στηρίζουμε τις ανάγκες σας...», υπογράμμισε ο κ. Τσίρκας.
Τέλος, οι κάτοικοι προειδοποίησαν (μισοαστεία, μισοσοβαρά) τον κ. Τσίρκα και τους συνεργάτες του, ότι θα θυμούνται τα όσα ειπώθηκαν και μετά τις εκλογές, καλώντας τους αιρετούς να μην τους εγκαταλείψουν εφ όσον αναλάβουν τη Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα. 
Στον ίδιο ανάλαφρο τόνο απάντησε και ο Στέργιος Τσίρκας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που με βλέπετε ήδη, στον δημαρχιακό θώκο και υπόσχομαι ότι και από εκείνη τη θέση, θα λέω τα ίδια που σας είπα και σήμερα».
https://www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.