Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Μάτι: Στο απόλυτο σκοτάδι 2,5 μήνες μετά την πυρκαγιά! (βίντεο)

Οι κάτοικοι στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά, παραμένουν στο σκοτάδι 2,5 μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά. Οι ευθύνες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης γίνονται μπαλάκι μεταξύ Δήμου και ΔΕΔΔΗΕ και στην μέση οι κάτοικοι που φοβούνται για την ασφάλειά τους.


Ο Γιάννης μένει με την οικογένειά του στις κατασκηνώσεις τα βράδια όμως επιστρέφει στο σπίτι του, στην σκοτεινή οδό Ακροπόλεως. Τα πάντα είναι όπως τα άφησε η φωτιά. Ακόμα και το φλιτζανάκια του καφέ παραμένουν στο τραπεζάκι της βεράντας.
2,5 μηνες μετά το Μάτι, ο Ν. Βουτζάς και Αμπελούπολη παραμένουν στο σκοτάδι. Οι λιγοστοί κάτοικοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν. Κάποιοι μένουν στα σπίτια τους υπό τον φόβο του πλιάτσικου.
Όσο οι κάτοικοι ζουν το δικό τους δράμα. Μία κωμωδία παίζεται μεταξύ Δήμου Μαραθώνα και ΔΕΔΔΗΕ για το ποιος έχει την ευθύνη της ηλεκτροδότησης.
Ο ΔΕΔΔΗΕ υποστηρίζει ότι η ηλεκτροδότηση είναι ευθύνη του Δήμου και προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν εξαιτίας της ιδιαιτερότητας της κατάστασης… όπως λένε όμως, βρήκαν τον μπελά τους.
«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δήμου Μαραθώνα και εγκατέστησε σχεδόν εξολοκλήρου τα φωτιστικά. Συγκεκριμένα εγκατέστησε 540 από το σύνολο των 600 φωτιστικών. Τα οποία ωστόσο δεν είχαν λάμπες. Προ ημερών, ο Δήμος μας ενημέρωσε ότι προμηθεύτηκε και τις λάμπες».
«Έχουμε στείλει επανειλημμένως επιστολές για να λειτουργήσει το δίκτυο στο σύνολό του. Τους περνάμε και τηλέφωνο καθημερινά κάποια στιγμή σταμάτησαν να μας απαντούν στο τηλέφωνο. Την Παρασκευή είχαμε ενημέρωση ότι θέλανε ένα αίτημα, τους στείλαμε το φαξ με όλες τις οδούς αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα», λέει ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα.
Τελειώνουν οι αντοχές των κατοίκων σε Μάτι και Ν. Βουτζά
Οι επιτροπές των κατοίκων περιμένουν ακόμα απαντήσεις. Η υπομονή όμως τελειώνει.
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι έστειλαν επιστολή και στο Δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Με επιστολή τους κοινοποιούν ότι:
«Από τη μέχρι σήμερα παρακολούθηση των ενεργειών του Δήμου διαπιστώνεται σημαντική ολιγωρία, αφού όχι μόνο κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ορισμένα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία και η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων».
Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Το τηλέφωνό του όμως, παραμένει κλειστό.
Πολλοί κάτοικοι αφήνουν το φωτάκι της βεράντας ανοιχτό, να δώσουν μια αίσθηση ζωής στα κατεστραμμένα σπίτια τους.
Δείτε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.