Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Διαμαρτυρία στο Δημαρχείο Μαραθώνα για τα συσσίτια των πυρόπληκτων & τον αποκλεισμό παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Παρέμβαση στο Δήμο Μαραθώνα πραγματοποίησε τη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η επιτροπή πυρόπληκτων και η ΟΓΕ για το ζήτημα που προέκυψε με τον αποκλεισμό παιδιών πυρόπληκτων από τους παιδικούς σταθμούς.


Εκ μέρους του Δήμου ανακοινώθηκε ότι μετά την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ γίνονται όλα τα παιδιά δεκτά στους παιδικούς σταθμούς, αφού πάρουν αριθμό αίτησης για βάουτσερ. Ωστόσο οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι στο τηλέφωνο που δίνεται για να γίνει η αίτηση στο ΕΕΤΑΑ, δεν απαντά κανένας. Επιπλέον, οι σταθμοί δεν επαρκούν για όλα τα παιδιά, με αποτέλεσμα να στέλνονται τα παιδιά των μη πυρόπληκτων στον παιδικό σταθμό στον Βαρνάβα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τις οικίες τους με αποτέλεσμα στην ουσία να αποκλείονται.
«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί με τους παιδικούς σταθμούς που δεν έχει διαμορφώσει τις ανάλογες υποδομές για τα υποδεχτούν τα χιλιάδες παιδιά που πρέπει να ενταχθούν στην προσχολική αγωγή. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει άμεσα να κατασκευαστούν ή να εξευρεθούν οι σωστοί χώροι υποδοχής των παιδιών, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε εκπαιδευτικούς και όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για να καλύψουν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.
Ακολούθησε παρέμβαση στον Δήμο για τις καταγγελίες όσον αφορά την ποιότητα του φαγητού και το περιστατικό με την πληρωμή μερίδων στην κατασκήνωση της αεροπορίας, όπου ενημερώθηκαν ότι η δωρεάν σίτιση είναι μέχρι τέλος της εβδομάδας και από εκεί και ύστερα θα προσπαθήσουν να βρουν λύση. Παράλληλα ενημερώθηκαν ότι οι κατασκηνώσεις σε λίγο θα κλείσουν. Ωστόσο δεν βρίσκουν σπίτια σε κοντινή περιοχή, ενώ αν βρεθούν κάποια τα ενοίκια είναι πανάκριβα.
Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι «όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι κυβέρνηση, περιφερειακή και τοπική διοίκηση “ευελπιστούν” στην παραίτηση των πυρόπληκτων από αιτήματα και διεκδικήσεις, από το τέρας της γραφειοκρατίας και τα πέρα δώθε που τους έχουν υποχρεώσει.
Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής, η επιτροπή πυρόπληκτων Ραφήνα-Μαραθώνα και η ΟΓΕ καλούν τους πυρόπληκτους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, να μην παραιτηθούν από τα δίκαια αιτήματα τους, να έρθουν σε επαφή με την επιτροπή πυρόπληκτων και να διεκδικήσουμε ότι μας άρπαξαν με δικές τους ευθύνες την 23 του Ιούλη. Επίσης καλούμε τους μη πυρόπληκτους να μην επιτρέψουν τον εξοστρακισμό των παιδιών τους από την περιοχή, αλλά να δημιουργηθούν οι υποδομές για την υποδοχή τους
902.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.