Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Ανδρέας Βασιλόπουλος: Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, η πυρκαγιά δε σας δίνει το δικαίωμα να παρανομείτε


την πρώτη μέρα, συνειδητά και χωρίς καμία διάθεση να ασκήσω αντιπολίτευση, προσπαθώ να συμβάλλω στη αντιμετώπιση της κρίσης που βρήκε τον τόπο μας. Έχω βοηθήσει, όπου μου το επιτρέψατε, η όποια κριτική μου στα διαχειριστικά λάθη που κάνατε δεν ήταν δημόσια, οι ενέργειές μου δεν είναι αντιπολιτευτικές, αλλά δημιουργικές. Είναι όμως απαράδεκτο να εκμεταλλεύεστε την πυρκαγιά, αυτό το τρομερό γεγονός, για να αυθαιρετείτε.
Συγκαλέσατε ένα «έκτακτο» Δημοτικό Συμβούλιο για το οποίο ο Πρόεδρος στην πρόσκληση ανέφερε ότι τα θέματα αφορούσαν την πυρκαγιά της 23ης-24ης Ιουλίου. Στην πραγματικότητα κανένα από τα θέματα δεν σχετιζόταν με την πυρκαγιά, ούτε στον τίτλο, ούτε στην εισήγηση. Το πρώτο αφορούσε σε συντήρηση οδικού δικτύου, το δεύτερο σε αντικατάσταση τμημάτων δικτύου ύδρευσης και το τρίτο σε συντήρηση Δημοτικών εγκαταστάσεων.
Ο στόχος σας ήταν προφανής. Να μην τηρηθούν οι νόμιμες προθεσμίες, να μην μπορέσει να παραβρεθεί σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης (παραβρέθηκε η κα Κατσούδα, ο κ. Βουδούρης και εγώ), να μην έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για τα θέματα που εισηγηθήκατε. Όπως σας ανέλυσα και κατά τη συνεδρίαση, δεν διαφωνώ με τα θέματα που φέρατε, διαφωνώ όμως κάθετα με τη διαδικασία και τη μεθόδευση που επιχειρείτε να περάσετε ως νόμιμη διαδικασία.
Σε τέτοιες τακτικές θα μας βρείτε απέναντι. Η διαχείριση της κρίσης θέλει συνεργασίες, θέλει διαφάνεια, θέλει εντιμότητα.

Καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος
Δρ. Γεωλογίας, Δρ. Γεωαρχαιολογίας
Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.