Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Το «Μάτι της Οχιάς» που θα κάνει πανίσχυρα τα ελληνικά μαχητικά: Ξεκινά η αναβάθμιση των 85 F-16 -Οι Τούρκοι κινδυνεύουν να μείνουν στα «κρύα του λουτρού»

Ένα απόλυτα λογικό σενάριο υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια στον κλάδο της πολεμικής μας αεροπορίας με την ανακοίνωση της έναρξης την επόμενη εβδομάδα, του προγράμματος αναβάθμισης 85 μαχητικών αεροσκαφών μας σε επίπεδο «Viper».


Οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας μας, θεωρούνται οι καλύτεροι μέσα στο ΝΑΤΟ, και σίγουρα μέσα στην πρώτη τριάδα στον κόσμο, και μπορούμε να φανταστούμε τι θα κάνουν στον αέρα εφόσον θα έχουν στα χέρια τους ένα πλήρως αναβαθμισμένο αεροσκάφος (μόνο ο σκελετός μένει), 4++ γενιάς μαχητικό, με το οποίο θα εισέλθουν οι ίδιοι μελλοντικά στα αεροσκάφη STEALTH 5Ης γενιάς.
«Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η φάση υλοποίησης του προγράμματος της αναβάθμισης 85 ελληνικών μαχητικών F-16 στην έκδοση «Block 70/72 “Viper”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin στην Ελλάδα, κ. Ντένης Πλέσσας.
Από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε την υλοποίησης του προγράμματος που αλλάζει ουσιαστικά τις πολεμικές δυνατότητες των καλύτερων ομολογουμένως μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, έως τώρα.
«Τεράστιο μέρος της αναβάθμισης θα γίνει στην Ελλάδα» τόνισε ο κ.Πλέσσας σημειώνοντας πως τα πρώτα δύο χρόνια θα αναλωθούν στο μηχανολογικό κομμάτι και την ανάπτυξη του πρωτοτύπου και την πιστοποίηση των συστημάτων.

Η εγκατάσταση των συστημάτων στα ελληνικά μαχητικά εξήγησε πως θα γίνει «στον τρίτο χρόνο του προγράμματος» ενώ από τον 4ο χρόνο «θα είμαστε έτοιμοι να εκπαιδεύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία τους ιπταμένους», σε μια εκπαίδευση που χαρακτήρισε ως «γρήγορη και σύντομη αφού οι ικανότητες των Ελλήνων Ιπταμένων είναι αξιοζήλευτες».
Οι Τούρκοι την ίδια στιγμή λόγω παλινωδιών, αμερικανικού Κονγκρέσου, και Ερντογάν, κινδυνεύουν να μείνουν για την επόμενη πενταετία με αυτά τα αεροσκάφη που ήδη έχουν, δίνοντας την σκυτάλη της τεχνολογικής υπεροχής στους Έλληνες πιλότους έστω και για μερικά μόνο χρόνια.
Αν η Τουρκία «μεταπηδήσει” στο ανατολικό μπλοκ και την Ρωσία, θα παραλάμβανε σε 4 χρόνια από σήμερα, (πράγμα απίθανο με την σημερινή κατάσταση) τα νέα αεροσκάφη της (Su-35 ή MIG-35, το πρόγραμμα για τα Su-57 πάγωσε προσωρινά), αλλιώς αν «μετανοήσουν” ( ακόμα πιο απίθανο) ίσως παραλάβουν έναν ικανό αριθμό F-35, με πολύ κατώτερα όμως τεχνικά χαρακτηριστικά από αυτά του Ισραήλ και των ΗΠΑ και χωρίς βέβαια τους πηγαίους κωδικούς.
Η ουσία την οποία έχουμε αναφέρει εδώ και μεγάλο διάστημα από το pentapostagma.gr είναι ότι το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα στον δυτικό τύπο, δεν επιθυμεί για επουδενί λόγο ο Ερντογάν να παραλάβει υπερσύγχρονα αεροσκάφη F-35 όμοια με αυτά του Ισραήλ.
Αυτό δηλώνει πολλά για το πως θα κινηθούν και οι ΗΠΑ στο ίδιο θέμα, λόγω της άκρως φιλο-ισραηλινής πολιτικής τους.
Ο κίνδυνος, μελλοντικά, να θελήσει να ικανοποιήσει τις «ονειρώξεις του» ο Ερντογάν κατά της Ιερουσαλήμ «ως δεύτερη πρωτεύουσα του Ισλάμ”, με αφορμή και το Τέμενος Αλ Ακτσά, όπως δηλώνει, είναι πάντα ανοικτός.
Από την άλλη πλευρά η αμερικανική κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να ¨απολέσει” τα τουρκικά δολάρια, λόγω ακριβώς της απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, το οποίο σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Ναούερτ, δεν είναι συμβατό με τον οπλισμό που διαθέτει το ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία όπως και να έχει το ζήτημα, αυτήν την στιγμή έχει μέγα θέμα στην πολεμική της αεροπορία μετά το «πάγωμα» παραλαβής των F-35, ενώ η χώρα μας (η οποία ενσυνείδητα εδώ και χρόνια δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα κατασκευής του F-35 που έχει «φάει» πολλά δις δολάρια), εκσυγχρονίζει ένα μεγάλο αριθμό αεροσκαφών καθιστώντας τα «τρομερά», απέναντι σε όλες τις τουρκικές απειλές.
Υπάρχει λοιπόν σοβαρή περίπτωση οι Τούρκοι να μείνουν «στα κρύα του λουτρού”, διότι έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν με την «φωτιά” (ΗΠΑ-Ρωσία).

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.