Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Νεκροί, θαμμένοι στο πάρκινγκ – Ο Ψινάκης προκαλεί για ακόμα μία φορά (pics)

psinakis
Οργή, απόγνωση και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Νέας Μάκρης η προσπάθεια επέκτασης του κοιμητηρίου και η πρόσφατη ταφή νεκρών στο… πάρκινγκ.
Κι όμως, η δημοτική Αρχή Μαραθώνα περιέφραξε το δρόμο και το πάρκινγκ έξω από την είσοδο του νεκροταφείου με ένα απλό συρματόπλεγμα επικαλούμενη την υποχρεωτική ταφή των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει ήδη δύο ταφές με το θέαμα να είναι άκρως δυσάρεστο.

Οι κάτοικοι, καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή για παράνομες ενέργειες έχοντας προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη, ζητώντας – επιτέλους – να σταματήσει η «αυθαιρεσία», την οποία μάλιστα οι πολιτικοί παράγοντες χρεώνουν ασταμάτητα στους κατοίκους!
Πιο συγκεκριμένα, ιδιοκτήτες αγροτεμαχίου κατέθεσαν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία αιτήθηκαν δικαστική προστασία για την προδήλως παράνομη καταπάτηση των δημοσίων οδών στην οποία προέβη ο Δήμος, προκειμένου να επεκτείνει κατά το δοκούν και ελλείψει των νομίμων προϋποθέσεων, την έκταση του Κοιμητηρίου Μαραθώνα.

Κατά τον τρόπο αυτό αποκλείεται η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων στις οικίες τους αλλά και η εν γένει κυκλοφορία τους στην ευρύτερη περιοχή, αφού οι καταληφθείσες οδοί συνορεύουν με τις κατοικίες των αιτούντων κατοίκων και η δίοδος από αυτές είναι απαραίτητη για την πρόσβαση στις οικίες τους.
Διά των ασφαλιστικών μέτρων οι κάτοικοι ζητούν την άρση της παράνομης κατάστασης που αποκλείει την πρόσβασή τους στις οικίες τους καθώς επίσης και την παράλειψη τυχόν νέας κατάληψης των δημοσίων οδών στο μέλλον, ενώ παράλληλα αιτούνται να διαταχθεί χρηματική ποινή κατά του δήμου Μαραθώνα και προσωπική κράτηση κατά του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, για κάθε τυχόν μελλοντική παράβαση της απόφασης που θα εκδοθεί.
Οι ως άνω αυθαίρετες ενέργειες του δήμου Μαραθώνα, όπως είναι φυσικό δεν άφησαν ανενόχλητους τους υπόλοιπους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αφού 46 εξ αυτών απέστειλαν εξώδικη καταγγελία στο γραφείο του Πρωθυπουργού και σε κάθε άλλη αρμόδια Αρχή, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την ως άνω κατάσταση που παρεμποδίζει την ελεύθερη μετακίνησή τους, καταγγέλλοντας την αδράνεια των αρμοδίων και τονίζοντας, μεταξύ άλλων, και τους κινδύνους μολύνσεως που αυτή η κατάσταση συνεπάγεται για την υγεία τους.

Ωστόσο, η επιμονή των τοπικών αρχών οδήγησε σε πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο και δίνει τη δυνατότητα επέκτασης «του υφιστάμενου κοιμητηρίου Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνα στη βορειοανατολική πλευρά του και σε έκταση ιδιοκτησίας του δήμου.
Ο κατεπείγων χαρακτήρας της ρύθμισης απορρέει από την αδυναμία ανταπόκρισης του δήμου στην ανάγκη ενταφιασμού των θυμάτων της πυρκαγιάς, που έπληξε τις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, λόγω κορεσμού των κοιμητηρίων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μάκης Μεγαγιάννης δήλωσε πως η επέκταση του νεκροταφείου έγινε κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης για την υποχρεωτική ταφή των νεκρών της πυρκαγιάς στο κοιμητήριο της Νέας Μάκρης.
Η κατεπείγουσα διαδικασία και η χρονική στιγμή όπου η υπηρεσία δόμησης Παλλήνης επρόκειτο να κλείσει λόγω αδειών των υπαλλήλων ανάγκασε την υπηρεσία του δήμου να εκδώσει μία άδεια εργασιών μικρής κλίμακας με την οποία επιτρέπεται μόνο περίφραξη και όχι περιτοίχιση του οικοπέδου, είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα δεσμεύθηκε, πως με την επαναλειτουργία της υπηρεσίας δόμησης της Παλλήνης η πρώτη άδεια που θα εκδοθεί θα είναι αυτή της περιτοίχισης του κοιμητηρίου.
Με νέα ανακοίνωσή τους πάντως οι κάτοικοι εμμένουν στη θέση τους ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση: «Το συνεχίζουν: Θάβουν νεκρούς ανάμεσα σε αυτοκίνητα και σκουπίδια. Κανένας σεβασμός στους νεκρούς. Ο απόλυτος εξευτελισμός του Δήμου. Μέχρι και η αστυνομία κωφεύει, αλλά έχουν ασκηθεί αγωγές και μηνύσεις».
Η σοκαριστική υπόθεση θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο κι ως τότε αναμένονται πολλές εξελίξεις, μιας και οι κάτοικοι δεν κάνουν πίσω με τίποτα…
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.