Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γυμνοί…

Του Periklis Vyltaniwtis

Οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι γυμνοί…
Δεκάδες επιστήμονες έχουν εργαστεί χιλιάδες ώρες στην Ελλάδα, για να συντάξουν νόμους που να αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού. Συγκεντρωμένη σοφία που χάνεται από την ψήφο των πολιτών σε ακατάλληλους και ανίκανους ανθρώπους.

Ψήφο που οφείλεται στον ωχαδελφισμό της Ελληνικής κοινωνίας, όπου ο όρος τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε απαξίωση. Λίγοι πολίτες ασχολούνται ενεργά στα τοπικά δρώμενα, κριτικάρουν και καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα, προτείνουν λύσεις, βοηθούν με την συμμετοχή τους σε κοινωνικές δράσεις.
Σ’ αυτό το θολό τοπίο βρίσκουν ευκαιρία να εισχωρήσουν οι κλεπταποδόχοι των ψήφων, άνθρωποι χωρίς γνώση και παιδεία, με ένα τεράστιο Εγώ που εξαφανίζει κάθε εξέλιξη της κοινωνίας. Πολιτικά βαρίδια που τραβούν στον πάτο τις κοινωνίες, πολιτικοί φελλοί που επιπλέουν με κάθε καιρό.
Άτομα που έχουν τόσα κόμπλεξ συσσωρευμένα μέσα τους, που πιστεύουν ότι η εκλογή σε τοπικά και υπερτοπικά αξιώματα τους δίνει κύρος και τους αναγάγει ξαφνικά σε τρανούς ηγέτες. Φτωχά ανδρείκελα αφεντάδων που τους χρησιμοποιούν και τους πετούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, για να τους μαζέψουν και να τους χρησιμοποιήσουν μόλις τους έχουν και πάλι ανάγκη. Ανθρωπάκια που γλύφουν εκεί που έφτυναν, για μια θεσούλα και μια ταμπελίτσα με τυπωμένο το ασήμαντο όνομα τους. Πολιτικάντηδες που χρησιμοποιούν την τοπική αυτοδιοίκηση για ίδιο όφελος, οδηγούν τις τοπικές κοινωνίες σε μαρασμό ενώ οι προσωπικές τους δουλειές μεγαλώνουν και γίνονται όλο και πιο κερδοφόρες.
Χάνονται ανάμεσα τους άνθρωποι έντιμοι, λαμπρές εξαιρέσεις, με γνώσεις και ικανότητες, άνθρωποι που εκφέρουν ορθό πολιτικό λόγο και έχουν τεράστιες δυνατότητες να οδηγήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές και υπερτοπικές κοινωνίες στο μέλλον.
Ίσως μελλοντικά απαιτούνται σοβαρά προσόντα για να εκλεγείς τοπικός άρχοντας, ίσως στο μέλλον οι ψηφοφόροι αποκτήσουν πολιτική συνείδηση και γίνουν από ευκαιριακά ψηφαλάκια, Πολίτες με το πι κεφαλαίο!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.