Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Π.Καμμένος: «Ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση και Χρυσής Αυγής για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας» – Τον διαγράφει η ΧΑ;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος πήρε τον λόγο στην Βουλή για να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για αδικήματα που αφορούν σε εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές ενέργειες για ανατροπή του πολιτεύματος εκ μέρους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την δημοκρατία. δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα.
Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και την χώρα.
«Τέτοιες εκκλήσεις οδήγησαν στην απώλεια εδάφους» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.
Ζητώ την ποινική δίωξη τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όσο και όλων των βουλευτών της που επικρότησαν τις δηλώσεις του με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.
Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί και με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης.
«Δεν μπορεί να καλούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις να συλάβουν τον πρώτο πολίτη της χώρας» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο «υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα για προσβολή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία και για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας». «Ζητώ να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη κατά του βουλευτή Μπαρμπαρούση και της Χρυσής Αυγής και ζητώ δι’ υμών (σ.σ. του προεδρίου της Βουλής) να εγκριθεί η άμεση άρση της βουλευτικής ασυλίας για να μπορέσει η δικαιοσύνη να εφαρμοσει το νόμο. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το πολίτευμα και το Σύνταγμα».
Άμεσα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «εφόσον ζητηθεί η άρση της ασυλίας η Βουλή θα τοποθετηθεί όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής».

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση για Μπαρμπαρούση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στονΠροϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Διαγραφή Μπαρμπαρούση από την Χρυσή Αυγή;

Εξελίξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής δρομολογεί η ανακοίνωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι διαβιβάζονται στην Εισαγγελλία για τα περαιτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.
Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική ομμάδα και το κόμμα.
Τζανακόπουλος: «Για το παραλήρημα Μπαρμπαρούση φταίει ο Μητσοτάκης»
«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.
Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.
Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη»…
Λοβέρδος: «Κάλεσε σε εσχάτη προδοσία»
Η δικιά μας παράταξη έχει την τιμή να μπορεί με επάρκεια να δηλώνει ότι απέχει τόσο από τον εθνικισμό που τόσα κακά έχει συσωρρεύσει στη χώρα όσο και από τον εθνομηδενισμό, είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΔΗΣΥ) για το επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και πρόσθεσε: «ότι κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να διαπράξει το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας και αυτό καταδικάζεται ρητά και απερίφραστα από όλη τη Βουλή»
Μαυρωτάς: Να πέσουν οι τόνοι γιατί επωάζεται το αυγό του φιδιού
«Καταδικάζουμε τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς σημειώνοντας πάντως ότι «πρέπει να πέσουν οι τόνοι από όλους γιατί μέσα από τέτοια όξυνση επωάζεται και το αυγό του φιδιού».
«Καταδικάζουμε τα όσα απαράδεκτα ακούστηκαν από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς σημειώνοντας πάντως ότι «πρέπει να πέσουν οι τόνοι από όλους γιατί μέσα από τέτοια όξυνση επωάζεται και το αυγό του φιδιού».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.