Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Πένθιμα κτυπούσαν καμπάνες στους Ψαράδες Πρεσπών την ώρα που Τσίπρας και Κοτζιάς υπέγραφαν την εκχώρηση της Μακεδονίας

Πένθιμα κτυπούσαν καμπάνες στους Ψαράδες Πρεσπών την ώρα που Τσίπρας και Κοτζιάς υπέγραφαν την εκχώρηση της ΜακεδονίαςΟι Μακεδόνες κάτοικοι του χωριού Ψαράδες των Πρεσπών που η κυβέρνηση μόλυνε με την υπογραφή εκχώρησης της Μακεδονίας αντιμετώπισαν με τον τρόπο που οι Ελληνες αντιμετωπίζουν όλες τις δυσκολίες και παίρνουν δύναμη για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται: Με πένθιμες καμπάνες! 

Κεφάλια σκυφτά στην εκκλησιά του χωριού και ο διάκος να κτυπά πένθιμα την καμπάνα.
Μέσα στην εκκλησιά μερικές γιαγιάδες θυμόντουσαν τον εμφύλιο και πώς γλίτωσαν από τους νυν «Μακεδόνες» του Τσίπρα και δάκρυζαν.
Φιλούσαν την εικόνα της Παναγίας κι έλεγαν «Βοήθα Μεγαλόχαρη».
Οι πένθιμες καμπάνες ήχησαν όλη την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά την διάρκεια της υπογραφής εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Την άδεια να κτυπούν πένθιμα οι καμπάνες την ζήτησαν οι κάτοικοι του χωριού και την έδωσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος ο οποίος ζήτησε οι καμπάνες να χτυπήσουν πένθιμα σε ολόκληρο τον νομό Φλωρίνης.
Ο Θεός της Ελλάδας να τους βοηθήσει! Ολους μας...
Ωστόσο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μάλιστα φαίνεται πως υπήρξε και ένταση με ρίψη χημικών. Μια ομάδα πολιτών προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τις δυνάμεις να αντιδρούν άμεσα. Αντικείμενα και πέτρες εκσφενδονίστηκαν από την πλευρά των πολιτών, με την αστυνομία να απαντά κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.