Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Χαράτσι Δούρου +11% στους δημότες όλης της Αττικής για τα σκουπίδια!

xaratsi skoupidia dourou
Την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι δήμοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν τα δημοτικά τέλη σε όσο το δυνατό πιο χαμηλά επίπεδα αποδεχόμενοι την άσχημη κατάσταση των πολιτών τους, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αποφάσισε δια του ΕΔΣΝΑ την αύξηση κατά 11,4% σε σχέση με πέρυσι, της εισφοράς που αυτοί πληρώνουν μέσω των ΟΤΑ για την επεξεργασία και τελική διάθεση των αποβλήτων στην Αττική!

Η σχετική έγκριση της εισήγησης της κας Δούρου πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου την Τετάρτη.
Έτσι η εισφορά για το 2018 θα ανέλθει στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος έναντι 44 ευρώ που ήταν για το 2017 κάτι που μεταφράζεται σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα τα οποία βέβαια θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών τους στο ηλεκτρικό ρεύμα!
Το θέμα επεσήμανε και ο τ. περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ο οποίος υπογράμμισε ότι στόχος της αύξησης αυτής είναι η χρηματοδότηση του... απόλυτου τίποτα.
Και αυτό, όπως επεσήμανε, διότι «κανένα απολύτως έργο για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού δεν έχει προχωρήσει» ενώ, την ίδια ώρα «οι προς ταφή ποσότητες παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι δηλαδή στα 1,73 εκ. τόνους, οδηγώντας την κατάσταση σε δραματικά και εφιαλτικά αδιέξοδα, αφού συν τοις άλλοις εξαντλείται γοργά ο μοναδικός χώρος υγειονομικής ταφής».
Παράλληλα ο κ. Σγουρός αποκάλυψε ότι «τα αντισταθμιστικά οφέλη που δίνονται σε οχλούμενους δήμους έχουν μειωθεί από τα 44 στα 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου» και όλα αυτά ενώ, σύμφωνα πάντοτε με τον τ. περιφερειάρχη, «μετά την οικονομική εξυγίανση του φορέα κατά την προηγούμενη θητεία του Γ. Σγουρού, ο ΕΔΣΝΑ από χρέη 60 και άνω εκατομμυρίων ευρώ, έχει πλεόνασμα άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ».
Στη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης του δ.σ. του ΕΔΣΝΑ ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καράμπελας, ως εκπρόσωπος της παράταξης Σγουρού «επέκρινε σφοδρά τη διοίκηση Δούρου για τις αδιέξοδες επιλογές της και πρότεινε τη μείωση των εισφορών ώστε να ανακουφιστούν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τέλος ο ίδιος ο κ. Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Οι αποφάσεις της διοίκησης Δούρου αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο σχεδιασμός της για τη διαχείριση των απορριμμάτων – εάν αυτός υπήρξε ποτέ -  απέτυχε παταγωδώς. Ό,τι υποσχέθηκε, αποδείχθηκε (αυτ)απάτη. Οι υποσχέσεις αθετήθηκαν, οι δεσμεύσεις πήγαν περίπατο. Η ανακύκλωση έμεινε στα χαρτιά και η Αττική κινδυνεύει να ξεμείνει ακόμη και από χώρους ταφής. Ήδη το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για την Αττική είναι τεράστιο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα πρόβλημα που τελούσε υπό επίλυση, έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα».
Όπως επισημαίνουν πάντως αυτοδιοικητικοί κύκλοι η συγκεκριμένη απόφαση του δ.σ. του ΕΔΣΝΑ οφείλεται στην υπέρμετρη, κατά 20% περίπου (από 38 εκατ. σε 44 εκατ. περίπου), διόγκωση των λειτουργικών δαπανών του Συνδέσμου!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.