Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

«Oχι F-35 στην Τουρκία, θα χρησιμοποιηθεί κατά των Ελλήνων» – Πομπέο: «Η Τουρκία πρέπει να ξαναμπεί στο ΝΑΤΟ»

Στο τρίτο λεπτό του βίντεο, ο Μπραντ Σέρμαν, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με το κόμμα των Δημοκρατικών με μια πύρινη ομιλία του κατά της Τουρκίας πρεσάρει τον Μ.Πομπέο καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην μεταβίβαση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα γιατί όπως είπε, θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, κάλεσε το State Department να ξαναδεί το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ταυτόχρονα, ο νέος Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μ.Πομπέο, με μια αινιγματική δήλωσε τόνισε πως η «Τουρκία πρέπει να ξαναμπεί στο ΝΑΤΟ».
«Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ενεργεί με ένα τρόπο που αντανακλά τους στόχους της Ατλαντικής Συμμαχίας» πρόσθεσε.
«Θέλουμε η συμπεριφορά τους να αντανακλά τους στόχους του ΝΑΤΟ και σε αυτό εργαζόμαστε:
Να ξαναμπούν στο ΝΑΤΟ με ένα τρόπο, με τις πράξεις τους να είναι συνέχεια των όσων θέλουμε να πετύχουμε στο ΝΑΤΟ.

«Και όχι πράξεις που υπονομεύουν αυτές τις προσπάθειες» είπε ο  Μ.Πομπέο.

"They are not a weapon to be used against terrorists, they're a weapon to be used against ." - US Rep. @BradSherman pressing @SecPompeo + @StateDept to block F-35 sale to . | @HellenicLeaders | @ANCA_DC | http://www.anca.org/NoJetsForTurkey 
 Σύμφωνα με βίντεο ο ίδιος τονίζει :
«Για την Τουρκία, ελπίζω η Κυβέρνηση να παρεμποδίσει την μεταβίβαση αεροσκάφους F-35, διότι δεν είναι ένα αεροσκάφος  που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τρομοκρατών, αλλά είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας.
Ελπίζω  το ΥΠΕΞ  να μείνει ουδέτερο εφόσον  το Κογκρέσο ενθυμηθεί την ανάμνηση της γενοκτονίας  εκατομμυρίων Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, Σύρων θυμάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.»
Υπενθυμίζουμε παράλληλα και την επιστολή για το ίδιο θέμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ του   John P. Sarbanes την οποία υπογράφουν οι:  
Sarbanes, Bilirakis, Cicilline, Pallone, Sherman, RosLehtinen, McGovern, Sires, Sewell, Deutch, Jayapal
 Αγαπητοί συνάδελφοι:
Πέρυσι, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές εδώ στην Ουάσιγκτον, η Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασε επίσημα την επίθεση και εμπόδισε την πώληση χειροβομβίδων στους σωματοφύλακες του Ερντογάν.
Φέτος, για την Τουρκία έχει σχεδιαστεί  να αρχίσει να παραλαμβάνει το αεροσκάφος F-35 Lightning II, το μαχητικό μας αεροσκάφος της επόμενης γενιάς.
Δεδομένης της αυταρχικής στροφής της Τουρκίας και της εχθρότητας προς τα συμφέροντα των Η.Π.Α., είναι επιτακτική ανάγκη να μην επιτραπεί σε αυτόν τον δικτάτορα (Ερντογάν)  η λήψη τέτοιου προχωρημένου στρατιωτικού υλικού.
Σας καλώ λοιπόν να ασκήσετε πίεση εγγράφως στον υπουργό Άμυνας κ. Μάττις και να τον παροτρύνετε να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του για να εμποδίσει την πώληση του  F-35 στην Τουρκία.
Η Τουρκία σκοπεύει να αγοράσει και το σύστημα ρωσικών  πυραύλων S-400 από την Ρωσία, παρά τις προειδοποιήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, διότι  η ενσωμάτωση του συστήματος S-400 θα δημιουργούσε σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια των πιο ευαίσθητων υλικών και στρατιωτικών μας μυστικών.
Η Τουρκία υπονομεύει επίσης ενεργά τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, στοχεύοντας σε πολίτες και Κούρδους μαχητές  στη Συρία και συνεχίζει  την εχθρότητά της σε συμμάχους μας όπως το Ισραήλ και την  Ελλάδα, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζεται περαιτέρω με τη Ρωσία και το Ιράν.
Επιπλέον, η Τουρκία εγκατέλειψε κάθε έννοια δημοκρατίας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, όταν συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε απλές δίκες εκατοντάδες χιλιάδες «εχθρών» του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ.
Η περιφρόνηση της Τουρκίας για τα βασικά  ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι ένας περαιτέρω λόγος για να διακοπεί  η πώληση των F-35.
Ενώ το καθεστώς της Τουρκίας ως εταίρου στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter περιπλέκει τις προσπάθειες πώλησης και απαλλάσσει αυτή τη συναλλαγή από την επίβλεψη του Κογκρέσου στο πλαίσιο του νόμου περί ελέγχου εξαγωγών όπλων, τα συμφέροντα και αξίες των ΗΠΑ απαιτούν από τον γραμματέα άμυνας να διερευνήσει όλες τις πιθανές ενέργειες που μπορούν να αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να αποτρέψουν την παράδοση των F-35 στην Τουρκία.
Ελπίζω ότι θα συμμετάσχετε στην προσπάθειά μου για την ασφάλεια και τα συμφέροντα των ΗΠΑ, στους συμμάχους μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα προσπαθώντας να εμποδίσω την πώληση αεροσκαφών F-35 Lightning II στην Τουρκία.
Για να υπογράψετε την επιστολή ή να θέσετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τον Peter Gelman στο peter.gelman@mail.house.gov.
---
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.