Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

«Οι ΗΠΑ ήταν πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία!» – Εκτός ελέγχου η Αγκυρα – Μετακινούν πολεμικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα – Κλιμακώνουν παντού

Καταστροφικές πλέον οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Πριν λίγο, ο στενός συνεργάτης του Ρ.Τ. Ερντογάν, στοχοποίησε τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την CIA, για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Η τακτική των Τούρκων είναι γνωστή. Κατηγορούν πάντα τους άλλους, ενώ τώρα τελευταία στο κάδρο μπαίνουν συνεχώς οι ΗΠΑ.
Οπως όλα δείχνουν, τα δύο κράτη πλέον απομακρύνονται όλο και περισσότερο το ένα από το άλλο.
Δείτε το βίντεο:

Abdullah Bozkurt‏ @abdbozkurt1 ώραπριν από 1 ώραBoth 1997 indirect military interference and 2016 failed coup attempt were orchestrated by American spy agency CIA in cooperation with the #Gulen mov't, claims #Erdogan's flamboyant chief aide Yigit Bulut. #DoNotInsultOurIntelligence00
Η Τουρκία δεν σέβεται πλέον οργανισμούς και συμμαχίες. Αυτό τι σημαίνει με λίγα λόγια; Οτι πλέον είναι εκτός ελέγχου. Η υπεροψία και αλλαζονεία της, την οδηγούν σε άκρως επιθετικές κινήσεις κατά του Ελληνισμού, ενώ αυξάνει την ένταση συνεχώς στην Κυπριακή ΑΟΖ όπως θα διαβάσετε παρακάτω.
Φωτιά» ετοιμάζεται να βάλει η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ με την έναρξη επίσημων ερευνών ΒΑ της Κύπρου …ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να αποπλεύσει παράλληλα και το πλωτό γεωτρύπανο DEEPSEA METRO II, το οποίο συνοδεία τουρκικών πολεμικών  θα κατέβει στην περιοχή.
Η τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου TPAO υπέβαλε αίτηση στη Γενική Διεύθυνση Πετρελαίων (PIGM) του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας για δύο άδειες για διεξαγωγή γεωτρήσεων στους τομείς P34-b και P35-a που βρίσκονται βορειοανατολικά της Κύπρου στο τρίγωνο Μερσίνα-Κύπρος-Αλεξανδρέτα, αναφέρει το sigmalive.com.
Ο τουρκοκυπριακός τύπος αναφέρει ότι η τουρκική εταιρεία  ανακοίνωσε ότι η κρατική τουρκική ενεργειακή εταιρεία TPAO αιτήθηκε άδεια για διεξαγωγή εξερευνήσεων στην περιοχή Χάκαρι  κοντά στα σύνορα με το Ιράκ της Τουρκίας.
Για το θέμα αυτό είχαμε παρέμβαση και του Έλληνα ΥΠΕΞ σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις .
«Η Άγκυρα ενοχλείται, που βρίσκονται ενεργειακά κοιτάσματα στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν είναι υπό τον έλεγχό της», δήλωσε χθες ο κ. Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τονίζοντας ότι «έχει ανοίξει η όρεξή» των Τούρκων και «πρέπει να κοπεί».
Παράλληλα επισήμανε ότι αυτό που θεωρεί πιο σοβαρό είναι οι αγορές, που κάνει η Τουρκία, όχι σε πολεμικά υλικά, αλλά σε πλοία, τόσο για την αναζήτηση ενεργειακών πόρων στη θάλασσα, όσο και για την αξιοποίησή τους.
Ενδεχομένως, είπε, κάποιοι θερμόαιμοι στην Άγκυρα να σκέφτονται  ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάποια επεισόδια ή να επιδείξουν ότι μπορούν να ελέγχουν κάποια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ.
Χθες ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην ουσία ανακοίνωσε την πρόθεση ανακήρυξης ΑΟΖ  για αυτό δήλωσε ότι « η οικονομική συνεργασία με την Αίγυπτο, και ιδίως η συνεργασία σε ότι αφορά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι τρομερά σημαντική. Έχουμε συναποφασίσει ότι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας, της Συνθήκης του Μοντέγκο Μπέυ.
Και δεν είναι δυνατόν, παραδείγματος χάρη από την πλευρά της Τουρκίας, να γίνονται ερμηνείες οι οποίες παραβιάζουν το γράμμα και το πνεύμα του Δικαίου της Θάλασσας. Το λέω αυτό γιατί, είμαστε σύμφωνες και οι τρεις Χώρες, ότι κάθε αυθαίρετη ερμηνεία, από την πλευρά της Τουρκίας για τις Θάλασσες, δημιουργεί ένα προηγούμενο, το οποίο είναι δυνατόν να επικαλεστούν και άλλοι. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, πόσο επικίνδυνο θα ήταν να υπάρχουν ερμηνείες τέτοιες, να δημιουργούνται τέτοια προηγούμενα».
Η ανακήρυξη αποκλειστικής οικονομικής ζώνης από την Ελλάδα θα προκαλέσει σίγουρα οργισμένη τουρκική αντίδραση εν μέσω εκλογών , κατά τις οποίες η Τουρκία « παραπαίει» οικονομικά και μόνο μια πιθανή πολεμική αναμέτρηση θα την φέρει στην επιφάνεια».
Η κατάσταση στην Κύπρο «εγκυμονεί» πολλούς και διαφορετικούς κινδύνους .
Αρχικά σύμφωνα με πληροφορίες είχαμε την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στον Ερντογάν παρουσία της ανωτάτης τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας και των τριών κλάδων σε μια μυστική κλειστή συνεδρίαση.
Σύμφωνα με αυτές , ο σουλτάνος ανέφερε στον Τούρκο διοικητή των κατεχομένων ότι το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν ενισχύσεις τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε οπλικά συστήματα στην κατεχόμενη Κύπρο για να υλοποιήσει ο ίδιος τα σχέδια του στην κυπριακή ΑΟΖ και την Α.Μεσόγειο.
Όλα αυτά ενώ ο Ερντογαν αναμένεται να δώσει την εντολή απόπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου για την νότια πλευρά της Κύπρου.
Επίσης έχουμε την έντονη παρουσία τουρκικών υποβρυχίων μεταξύ της Κερύνειας και της Αμμοχώστου αλλά και …πιο κάτω.
Η κάθοδο του πλωτού γεωτρύπανου προμηνύουν άσχημες εξελίξεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο , διότι όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις…το 2010 σε ειδική σύσκεψη του Ερντογάν με την στρατιωτική ηγεσία αποφασίστηκε ότι για το θέμα των υδρογονανθράκων είναι εφικτή  ακόμη και μια «σύρραξη» με την Ελλάδα έστω και μικρού χρονικού διαστήματος.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.