Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο – Τουρκικά μαχητικά F-4 έκαναν υπερπτήσεις πάνω από Οινούσσες και Παναγιά – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16

Νέα τουρκική πρόκληση! Νέα υπέρπτηση σε Παναγιά και Οινούσσες.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό ζεύγος F4 εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 14.50 και στις 14.51 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Παναγιά στα 12.500 πόδια και στη συνέχεια άνω των Οινουσσών. 

Αναλυτικότερα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-4 εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης στις 14:50 και ένα λεπτό αργότερα πέταξε πάνω από την Παναγιά και στη συνέχεια πάνω από τις Οινούσες στα 12.500 πόδια και εξήλθε του FIR Αθηνών.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 3 ημέρες που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την Παναγιά του νησιωτικού συμπλέγματος των Οινουσών.
Η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα «μέσα» που έχει στη διάθεσή της για να δοκιμάσει τις αντοχές και την ετοιμότητα της χώρας μας.
Την Τρίτη, ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ,  επισκεπτόμενος τουρκικό ναύσταθμο δήλωσε ότι «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση». 
Έσπευσε μάλιστα να προσθέσει πως «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.