Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

«Δείξατε ψυχραιμία και γενναιότητα» - Ο Α. Τσίπρας αποθεώνει το πλήρωμα του «Γαύδος» αλλά... (φωτό, βίντεο)

«Δείξατε ψυχραιμία και γενναιότητα» - Ο Α. Τσίπρας αποθεώνει το πλήρωμα του «Γαύδος» αλλά... (φωτό, βίντεο)Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποθέωσε το πλήρωμα του πλοίου του Λιμενικού «Γαύδος», το οποίο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπαιξε την ζωή του κορώνα-γράμματα δηλώνοντας την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια και αποτέλεσε στόχο της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε προσωπικά λέγοντας ότι «δείξατε ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα». 
Καλά αυτά που λέει ο πρωθυπουργός αλλά να το δείξει και έμπρακτα στέλνοντας τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού, καταρχήν οπλισμένους και όχι άοπλους και απροστάτευτους στις τουρκικές ορέξεις.
Επισκεπτόμενος το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τα μέλη του πληρώματος του περιπολικού «Γαύδος» με τον κωδικό αριθμό 090 που δέχθηκε την δολοφονική επίθεση από σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο επιχείρησε να βυθίσει το ελληνικό πλοίο.
Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν οι 27 άντρες και γυναίκες του Λιμενικού που βρίσκονταν εν πλω στο περιπολικό 090 περιέγραψε μέλος του πληρώματος του Γαύδος.
   
Ειδική αναφορά έκανε και στο έργο που επιτελεί η ΜΥΑ/ΛΣ η οποία είχε μεγάλες επιτυχίες το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου όπλων.
Μετά την προχθεσινή επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Γιλντιρίμ, η κυβέρνηση προσδοκά σταθερή και όχι προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης, αλλά κακώς το προσδοκάει αυτό.
Οι Τούρκοι ήθελαν να βουλιάξουν το ελληνικό πλοίο και να υπάρξουν νεκροί από την ελληνική πλευρά και πλέον δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους διότι βλέπουν την αδυναμία της ελληνικής πλευράς να απαντήσει ουσιαστικά.
Σε μία κίνηση στήριξης του Λιμενικού, ο κ. Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, θέλοντας να δείξει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Ακτοφυλακή στην ικανότητά της να προασπίζει την εθνική επικράτεια.
Η άφιξη του πρωθυπουργού στο υπ. Ναυτιλίας


 Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.