Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

8 τύποι τοξικών ανθρώπων που δηλητηριάζουν τις ανθρώπινες σχέσεις, ανθρώπινη συμπεριφορά

Ανθρώπινες σχέσεις, ανθρώπινη συμπεριφορά και οι τοξικοί άνθρωποι στο χωριό του Βαρνάβα και αλλού.

 «Όταν ένα τοξικό άτομο δεν μπορεί πλέον να σας ελέγξει, θα προσπαθήσει να ελέγξει τον τρόπο που σας βλέπουν οι άλλοι. Η παραπληροφόρηση που πλέκεται γύρω σας, θα αισθανθείτε ότι είναι άδικη, αλλά περιμένετε και πιστέψτε ότι και οι άλλοι άνθρωποι θα δουν τελικά την αλήθεια, όπως ακριβώς κάνατε και εσείς.» – Τζιλ Μπέικγουεϊ 

Από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι να κοιμηθούμε, πλημμυρίζουμε με αρνητικότητα. Θέλετε να δείτε τηλεόραση; Θα δείτε τοξικά πράγματα. Εργασία στο γραφείο; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρξουν συνεργάτες που εκπέμπουν αρνητικότητα – ένα κοινό φαινόμενο στο χώρο εργασίας. Οι τοξικοί άνθρωποι είναι παντού και δυστυχώς, αυτό είναι μια πραγματικότητα.
Αυτή η συνεχής έκθεση στην αρνητική ενέργεια, μπορεί να αφήνει ένα αίσθημα σύγχυσης, απογοήτευσης και να μας στραγγίζει σωματικά. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε μια περίοδο κατάθλιψης, άγχους ή να εκδηλωθεί με άλλα ψυχικά και σωματικά συμπτώματα.
Δυστυχώς, η πρώτη πηγή αρνητικότητας (με μεγάλη διαφορά) είναι τα άλλα ανθρώπινα όντα. Χωρίς να αντιμετωπιστούν σωστά, τέτοια άτομα μπορούν να έχουν δηλητηριώδη επιρροή σε οποιονδήποτε και σε όλους, πράγμα που συχνά είναι και η πρόθεσή τους.
 Οι τοξικοί άνθρωποι έρχονται με κάθε είδους μορφή: δυνατοί ή ήσυχοι. Θυμωμένοι ή ήρεμοι. Έξυπνοι ή χαζοί. Εκκεντρικοί ή «φυσιολογικοί» και ούτω καθεξής. Ο εντοπισμός ενός τοξικού ατόμου δεν είναι πάντα απλός, καθώς πολλοί από αυτούς τους τύπους είναι ταλαντούχοι στο χειρισμό του άλλου.
Με την κατανόηση των διαφορετικών τύπων τοξικών ανθρώπων, μπορούμε να αποτρέψουμε ή να επιλύσουμε αποτελεσματικά οποιαδήποτε πραγματική ή πιθανή σύγκρουση. Ο προσδιορισμός του προβλήματος, είναι το πιο σημαντικό βήμα για την επίλυσή του και οι τοξικοί άνθρωποι δεν διαφέρουν.

Μάθετε παρακάτω για τους 8 τύπους τοξικών ανθρώπων και πώς μπορούν να δηλητηριάσουν τη ζωή σας. 
 #1 Αυτοί που ασκούν συνεχώς κριτική 
Για κάποιον περίεργο λόγο, πολλοί τοξικοί άνθρωποι νιώθουν να κερδίζουν κάτι με την αδιάλειπτη κριτική στους άλλους. Αποδώσετε το στην κακή εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Ή στην ανάγκη να νιώθουν ανώτεροι ή σε οτιδήποτε άλλο – ο λόγος δεν έχει σημασία. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, καθώς είναι τοξική. Όλοι χρειαζόμαστε ανθρώπους στη ζωή μας που «θα μας πουν ό,τι πρέπει να ακούσουμε, όχι αυτό που θέλουμε να ακούσουμε». Αυτός ο διάλογος ονομάζεται «εποικοδομητική κριτική» και έχει σκοπό να μας κάνει καλύτερους. Η τοξική κριτική, κάνει ακριβώς το αντίθετο και δεν πρέπει ποτέ να γίνει ανεκτή. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να ακούσουν ότι η συμπεριφορά τους είναι ανεπιθύμητη και προσβλητική. Μετά συνεχίστε κανονικά την ημέρα σας. 

 #2 Αυτοί που σπαταλούν τον χρόνο μας 
Οι τοξικοί άνθρωποι συχνά αναζητούν την προσοχή όπου και αν βρίσκονται. Άλλοι μπορεί απλώς να υποτιμήσουν τον χρόνο σας. Αγνοώντας εντελώς το γεγονός ότι έχετε να κάνετε πράγματα. Και οι δύο ομάδες ανθρώπων είναι τοξικές.Οι άνθρωποι που σπαταλούν χρόνο για κανέναν άλλο σκοπό, παρά μόνο για να σπαταλούν απλά χρόνο, είναι τοξικοί. Αυτό απαιτεί να βάλουμε σαφή όρια και να τα υπερασπιστούμε. 

 #3 Αυτοί που διαρκώς απογοητεύουν εμάς και τους άλλους
 Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εμείς, σίγουρα θα απογοητεύσουμε τους άλλους κάποια στιγμή στη ζωή μας. Ίσως περισσότερες από μία φορές και αυτό δεν είναι κακό. Εκτός και αν η απογοήτευση των άλλων γίνει συνήθεια. Τότε υπάρχει τοξικότητα. Εάν κάποιος στη ζωή σας επαναλαμβάνει αυτόν τον βλαπτικό κύκλο, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα από τα δύο πράγματα: (1) να τους πείτε ότι δεν θα επιτρέψετε να συνεχιστεί – και αν το κάνει, (2) να βγάλετε αυτό το άτομο από τη ζωή σας. 

 #4 Αυτοί που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους  
Πολλοί τοξικοί άνθρωποι έχουν μια τάση για εγωκεντρισμό. Οτιδήποτε φαίνεται να περιστρέφεται γύρω από αυτούς – και δεν σταματούν ποτέ. Οι εγωκεντρικοί άνθρωποι, μπορούν να «αποκρυπτογραφηθούν» από το τι «παίρνουν» σε αντίθεση με το τι «δίνουν» στις σχέσεις. Εάν δεν τους ωφελεί κάτι προσωπικά, το απορρίπτουν. Οι περισσότεροι τοξικοί άνθρωποι αυτής της φύσεως, δεν αλλάζουν ποτέ… γι’ αυτό, απλά αφήστε τους να φύγουν. 

 #5 Όσοι είναι κατά κανόνα αδιάφοροι  
Το πέμπτο σημάδι, αφορά τους ανθρώπους που επιλέγουμε να διατηρήσουμε στη ζωή μας, ανεξάρτητα από τη στάση αδιαφορίας τους. Όταν αγαπάμε/συμπαθούμε/φροντίζουμε έναν άλλον άνθρωπο και τα συναισθήματά μας δεν ανταποδίδονται από αυτό το πρόσωπο, είναι ένα σκληρό χτύπημα. Το «ο χρόνος θεραπεύει όλες τις πληγές», είναι ένα αξίωμα που σίγουρα ισχύει στην περίπτωση αυτή. Δεν μπορείτε να αναγκάσετε κάποιο άλλο άτομο να σας δείξει ότι νοιάζεται. Ίσως η καλύτερη επιλογή, είναι να το αφήσουμε να φύγει και να υποστούμε τον πόνο. 

 #6 Αυτοί που υπερβάλλουν στη ζήλια 
  Είναι εντάξει να είσαι λίγο ζηλιάρης για ένα άτομο κάπου κάπου. Ωστόσο, όταν κάποιος είναι συνεχώς ζηλιάρης, είναι δύσκολο να είσαι κοντά του. Οι ζηλιάρηδες, πρώτον, δεν είναι σχεδόν ποτέ ευγνώμονες για αυτό που έχουν ήδη – και φροντίζουν να το κάνουν γνωστό. Δεύτερον, συχνά προσβάλλουν και αποθαρρύνουν τους ανθρώπους που φτάνουν την ελάχιστη επιτυχία. Τέλος, εάν έχετε κάποια επιτυχία, αυτό σας κάνει άμεσο στόχο. Περιττό να πούμε ότι όσοι είναι υπερβολικά ζηλόφθονοι, είναι τοξικοί. Ώρα να επανεξετάσετε οποιαδήποτε σχέση με αυτό το άτομο. 

 #7 Όσοι είναι συνεχώς αρνητικοί 
 Αυτό είναι αυτονόητο. Οι άνθρωποι που συνοδεύονται από αυτή τη συμπεριφορά, φαίνονται πάντα αναστατωμένοι με κάτι ή με κάποιον. Αποπνέουν μια αίσθηση απαισιοδοξίας, ακόμη και αν είναι τελείως αδικαιολόγητη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά δηλητηριώδεις, επειδή η αρνητική ενέργεια είναι ισχυρή και διαπεραστική. Είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουμε αρνητική κατάσταση πνεύματος, με την παρουσία τέτοιων ανθρώπων. Πρέπει να φύγουμε μακριά τους. 

 #8 Αυτοί που παίζουν το «χαρτί» του θύματος 
Αρνούνται την ανάληψη ευθύνης. Συνεχώς διαμαρτύρονται με τους άλλους, κρατώντας τους κακία και μεταφέρουν την ευθύνη σε έναν αθώο άνθρωπο. Αυτές είναι όλες οι συνήθεις συμπεριφορές κάποιου με νοοτροπία θύματος. Δεν είναι μόνο αυτός ένας προφανής δείκτης μιας ανώριμης νοοτροπίας, αλλά έχει επίσης τοξική επίδραση στους άλλους. Κανείς δεν θέλει να είναι κοντά σε κάποιον που αρνείται να πάρει την ευθύνη για τον εαυτό του.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.