Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αθωώθηκαν οι 9 κατηγορούμενοι του Ωρωπού για εμπρησμό των διοδίων στον κόμβο της Μαλακάσας

Αθωώθηκαν σήμερα Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, από το Ε’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, οι 9 κατηγορούμενοι του Δήμου Ωρωπού που κατηγορήθηκαν για εμπρησμό των διοδίων στον κόμβο της Μαλακάσας τον Φεβρουάριο του 2014.

Οι 9 προσαχθέντες, μετά τα επεισόδια που έγιναν στις 9 Φεβρουαρίου 2014, ήταν ο τότε Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος, ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι τότε Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Χρήστος Τσεκρεζής, Ευάγγελος Λεμπούσης και Δημήτρης Σωτήρχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γιασημάκης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αυλώνος και νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Νώντας Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωρωπού Πολυχρόνης Λεμονίδης.
Στη σημερινή δίκη παρέστη, ως συνήγορος μερικών εξ αυτών, ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού κ. Παναγιώτης Χασιώτης.
Να θυμίσουμε ότι, εξοργισμένοι από τις υπέρογκες αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων, κάτοικοι του Ωρωπού συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2014, στα διόδια της Μαλακάσας και έβαλαν φωτιά σε ένα κουβούκλιο, αφού πρώτα έβγαλαν την υπάλληλο που βρισκόταν μέσα.
Τα επεισόδια προκάλεσε μια ομάδα περίπου 500 κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μαλακάσας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στο τέλος των διοδίων αλλά και για τη δημιουργία νέων διοδίων στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού.
Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν συμβολικά για 10 λεπτά τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα διόδια Αφιδνών, όπου είχαν σηκώσει τις μπάρες επιτρέποντας έτσι στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.
Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν προσαγωγές στο πλαίσιο της προανάκρισης και μετά από συνεννόηση της ΓΑΔΑ με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Ο τότε Δήμαρχος Ωρωπού, που ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες, από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τα επεισόδια λέγοντας «Περιμένουμε να αντιληφθούν ότι εμείς καταδικάσαμε τα επεισόδια από την πρώτη στιγμή».
Οι προσαχθέντες κρατήθηκαν στην ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής και από εκεί, όσοι δεν αφέθηκαν ελεύθεροι, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Το κατηγορητήριο εις βάρος του τότε Δημάρχου Ωρωπού κ. Γ. Οικονομάκου αφορούσε σε: παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Ωρωπός ήταν καζάνι που έβραζε και οι κάτοικοι ετοίμασαν… απόβαση στην Ευελπίδων ως συμπαράσταση στους κατηγορηθέντες, ενώ όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού είχαν παραμείνει κλειστές.
Σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια, αποδόθηκε η δικαιοσύνη με την αθώωση των 9 κατηγορουμένων του Ωρωπού.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.