Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Μετωπική Λιβαθηνού – Ψινάκη στον Μαραθώνα!


 Μετωπική Λιβαθηνού – Ψινάκη στον Μαραθώνα!
Καταιγιστικές εξελίξεις με άρωμα… ποδοσφαιρικού ντέρμπι στο Δήμο Μαραθώνα – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σπύρος Λιβαθηνός, έχασε τον πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ο Ηλίας Ψινάκης!
Η αμφισβήτηση του Ηλία Ψινάκη… εντός των τειχών του Δήμου Μαραθώνα, λαμβάνει πλέον μορφή χιονοστιβάδας, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Λιβαθηνού, ενός εκ των πλέον στενών συνεργατών του Δημάρχου το 2014 όταν και αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά με τα κοινά της περιοχής.
Με μια λιτή γραπτή δήλωσή του του, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, νυν ομοσπονδιακός τεχνικός και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό «Πολίτες» υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Σχεδόν τρία χρόνια μετά με λύπη διαπιστώνω ότι οι προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες και κρίνω ότι δεν έχω καμία ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη… Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται…»
Η συγκεκριμένη κίνηση του Σπύρου Λιβαθηνού έμοιαζε αναμενόμενη, καθώς εδώ και ένα χρόνο η σχέση των δύο ανδρών ήταν ιδιαίτερα τεταμένη, κάτι που ήταν ολοφάνερο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τα… πυρά που αντάλλασσαν.

Έχασε την πλειοψηφία ο Ψινάκης

Τι σημαίνει, όμως, πρακτικά η ανεξαρτητοποίηση Λιβαθηνού; Απλά, ότι η παράταξη του Ηλία Ψινάκη, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 53% και 20 έδρες (σε σύνολο 33 εδρών) στις εκλογές του 2014 έχει μείνει πλέον μόλις με 16, καθώς η ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Λιβαθηνού ήταν η τέταρτη κατά σειρά.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών μέσων στον Μαραθώνα, τα έργα της δημοτικής αρχής Ψινάκη παραπέμπουν σε μια… πελώρια φούσκα, παρά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης στα αθηναϊκά – κυρίως – ΜΜΕ προκειμένου να εμφανίσει μια εικόνα απόλυτα πετυχημένου Δημάρχου.
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που οι τριγμοί στο εσωτερικό της παράταξης «Πολίτες», όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά πολλαπλασιάζονται καθημερινά με απίστευτους ρυθμούς.
Τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής; Με τον Δήμο Μαραθώνα ουσιαστικά να υπολειτουργεί και τον Ηλία Ψινάκη να καταφέρεται σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και κατά αντιδημάρχων του, τα βλέμματα έχουν ήδη αρχίσει να στρέφονται στις εκλογές του 2019, όπου το ντέρμπι Λιβαθηνού – Ψινάκη, δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και μπροστά στις κάλπες.
Κι αυτό γιατί πριν από λίγες μέρες ο μεν Ηλίας Ψινάκης υποστήριξε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα, ο δε Σπύρος Λιβαθηνός δέχεται σοβαρές πιέσεις προκειμένου να ηγηθεί πολιτικού σχήματος για να διεκδικήσει τη δημαρχία. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι ο καθρέφτης του ειδώλου του Ηλία Ψινάκη έχει αρχίσει να δέχεται πλέον σημαντικές ρωγμές…
 http://www.sdna.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.