Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σύσκεψη για τα αντιδιαβρωτικά - αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές των Δήμων Ωρωπού και Μαραθώνα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου στο Γραφείο του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για να εξεταστεί η πορεία του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Καπανδριτίου και Καλάμου Δήμου Ωρωπού και Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, οι οποίες επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2017.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδων Κοκκινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Παναγιώτης Σάσσαλος, ο Διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής Παύλος Χριστακόπουλος και ο Τμηματάρχης Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής Θεόδωρος Δαγκλής
Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκαν τα εξής:
1. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε η σύνταξη της μελέτης αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Δύο επί μέρους μελέτες (αναδασώσεων και φραγμάτων «σαρζανέτ») θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.
2. Έγινε χρηματοδότηση ύψους 4.050.000 ευρώ για την κατασκευή όλων των έργων που σχεδιάστηκαν.
3. Στις 12-10-2017 δημοσιοποιήθηκαν οι προσκλήσεις εργοληπτών για την κατασκευή εννέα υποέργων αντιδιαβρωτικής -αντιπλημμυρικής προστασίας.
4. Η έναρξη κατασκευής των έργων αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου. Η ολοκλήρωση όλων των έργων που σχεδιάστηκαν προβλέπεται εντός τριμήνου από την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής.
 Από τo Dimotisnews
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.