Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ FACEBOOK στο χωριό .... του Βαρνάβα

Οπουδήποτε ομοιότητα ... είναι εντελώς τυχαία.

 Το μάτι του big brother και κατά συνέπεια η κουλτούρα του χωριού, η κουτσομπόλα και όλα τα συναφή έχουν μεταφερθεί στα social media, στο Τwitter και στο Facebook. Χτίζουμε μέσα σε αυτά το ψηφιακό χωριό που μας βολεύει να ανήκουμε.
Το χωριό που γουστάρουμε να μας παρακολουθεί και να παρακολουθούμε. Κάνουμε φίλους απ΄το σχολείο, τη γειτονιά, το σόι, με διάφορους επώνυμους και ανώνυμους κ.τ.λ για να βλέπουμε τις ζωές τους και να τις σχολιάσουμε με την πρώτη ευκαιρία ενώ αντίστοιχα μοιραζόμαστε διάφορα online ώστε να δώσουμε έναυσμα να μας σχολιάσουν όπως θέλουμε εμείς.

Ψεύτρα(!!!) πες πως λαχταράς για τα σχόλια! Όταν ανεβάζεις φωτογραφίες -που όπως πάντα είπες στη φίλη σου να σε βγάλει- μοιραία ή ψιλομεθυσμένη με ένα μπουκάλι βότκα σε κάθε χέρι ενώ το μαλλί και το μακιγιάζ είναι άψογο, αλήθεια, θες να μας πεις πως δεν επιδιώκεις να σε σχολιάσουν; Seriously now? Όταν κάνεις topless και μας τα δείχνεις, δεν θες να σε καμακώσουν; Αν αδυνάτισες και βγάζεις φωτογραφίες με προκλητικά ντεκολτέ, δεν θες αναγνώριση; Αν μας δείχνεις κάθε τόσο πόσο ωραία είσαι με φωτό αμακιγιάριστη-αδυνατισμένη-με μοναδική παρέα τον εαυτό σου, δεν θες συμπόνια; Αν νιώθεις πως γερνάς και δεν το αντέχεις και μεταμορφώνεσαι σε παιδούλα, δεν ζητάς αυτοεπιβεβαίωση; Αν μας δείχνεις πόσες συμπλήρωσες στο καρέ σου, δεν θες να σε πούμε τρελή με τους εραστές ή και σαβουρο__;;;Έλα πια, αποφάσισε!
Σε προκαλεί το timeline σου και θέλεις να ανταπεξέλθεις δίνοντας αναφορά. Μας αρέσει να οδηγούμε τα σχόλια των φίλων μας (που στην ουσία ελάχιστοι είναι φίλοι μας) στην κατεύθυνση που βολεύει την εικόνα μας. Μας αρέσει να μας κουτσομπολεύουν γιατί νομίζουμε πως ανεβαίνει το στάτους μας (μην βρίσω τώρα), νιώθουμε σημαντικοί, επιβεβαιωνόμαστε και επιβιώνουμε. Και η εικόνα που χτίζουμε τις περισσότερες φορές είναι αλλοιωμένη από τα ψυχολογικά μας. Και ξέρω πως το ξέρεις -κατά βάθος- μα τώρα θα σου το πω: αυτή η αντίδραση ονομάζεται πολύ απλά ΑΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Γιατί σκατά βασανίζεσαι;
Απόσπασμα κειμένου από  http://www.mylefkada.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.