Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Προσφυγή κατά της δημιουργίας Χωματερής στον Δήμο Ωρωπού

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ



Την Πέμπτη 24/08/2017 δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας  (Γιασημάκης Γιώργος- Δημητρίου Νώντας-Χασιώτης Παναγιώτης-Γαζβινιάν Ανδρέας-Τζεβελέκος Νίκος-Αρμυριώτης Γιώργος-Δέδες Πέτρος-Παπαγιάννης Γιώργος-Ράπτης Σπύρος-Χατζηιωάννου Άγγελος) και ένας δημότης (Κωβαίος Βασίλης) καταθέσαμε προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Ελεγκτής Νομιμότητας) ....

κατά των 342 και 343/01-08-2017 αποφάσεων του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) της Περιφέρειας Αττικής με τις οποίες ουσιαστικά , εγκρίνεται η μελέτη που υποδεικνύει ως κατάλληλο για ΧΩΜΑΤΕΡΗ (ΧΥΤΥ-ΣΜΑ-ΧΥΤΕΑ-ΚΔΑΥ) το παλαιό λατομείο Ντουμάνη στη θέση Μαυρινώρα Πολυδενδρίου.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το λατομείο Ντουμάνη , προτάθηκε για χωματερή (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) από τον δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση , εν κρυπτώ , ο οποίος απέστειλε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων του Δήμου Ωρωπού στην Περιφέρεια Αττικής , χωρίς να ενημερώσει ΚΑΝΕΝΑΝ και χωρίς να φέρει , όπως είχε υποχρέωση , το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.
Με την 64Α/28-03-2017 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού , το οποίο συγκλήθηκε ύστερα από αίτημα 14 Δημοτικών Συμβούλων και ΟΧΙ με πρωτοβουλία του κ.Ρούσση ή του Προέδρου του Δ.Σ , αποφάσισε την απόσυρση του Τ.Σ.Δ.Α Ωρωπού το οποίο είχε αποστείλει κρυφά στην Περιφέρεια Αττικής ο κ.Ρούσσης.
Παρά την απόφαση αυτή του Δ.Σ Ωρωπού ο Ε.Δ.Σ.Ν Αττικής προχωρά στις διαδικασίες (αποφάσεις 342και 343/01-08-2017) οι οποίες θα οδηγήσουν στην χωροθέτηση και λειτουργία ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ στο πρώην λατομείο Ντουμάνη .
Καλούμε τον κ. Ρούσση να σταθεί στο ύψος της θέσης που τον τοποθέτησαν οι Δημότες του Ωρωπού έστω και τώρα και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες (αυτές που όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν έκανε μετά την απόφαση 64Α/28-03-2017 του Δημοτικού Συμβουλίου)ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ στα όρια του Δήμου μας , χωματερής που ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε να γίνει σε αυτόν τον χώρο .
Καλούμε τον κ.Ρούσση να πράξει το αυτονόητο και να προασπίσει τα συμφέροντα των Δημοτών και του Δήμου Ωρωπού.
Καλούμε τέλος τον κ.Ρούσση, να προχωρήσει στην άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τις ενέργειές μας ως Δήμος, για την αποτροπή ενός ακόμη »εγκλήματος»σε βάρος των Δημοτών του Ωρωπού. 
-Γιασημάκης Γιώργος- Δημητρίου Νώντας-Χασιώτης Παναγιώτης
-Γαζβινιάν Ανδρέας-Τζεβελέκος Νίκος
-Αρμυριώτης Γιώργος-Δέδες Πέτρος-Παπαγιάννης Γιώργος
-Ράπτης Σπύρος-Χατζηιωάννου Άγγελος
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.