Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Το Facebook βλάπτει τη ψυχική υγεία

Πρόσφατη έρευνα δείχνει πως το Facebook βλάπτει τη ψυχική υγεία με τον χρόνο που αφιερώνει κανείς να είναι καθοριστικός παράγοντας επίδρασης. Από την Ηλιάνα Φασόλη. Το Facebook βλάπτει τη ψυχική υγείαΠρόσφατη έρευνα δείχνει πως το Facebook βλάπτει τη ψυχική υγεία με τον χρόνο που αφιερώνει κανείς να είναι καθοριστικός παράγοντας επίδρασης. Από την Ηλιάνα Φασόλη.

Μπορεί να ενώνει ανθρώπους που είναι μακριά, μπορεί να σε έχει βοηθήσει να βρεις παλαιούς σου συμμαθητές, μπορεί να σου δίνει την ευκαιαρία να ενημερωθείς για ποικίλα γεγονότα αλλά το Facebook βλάπτει τη ψυχική υγεία. Ή καλύτερα ο χρόνος που περνάει κανείς στο Facebook βλάπτει τη ψυχική υγεία.
Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Καναδά δείχνει το Facebook βλάπτει τη ψυχική υγεία με τον χρόνο που αφιερώνει κανείς να είναι καθοριστικός παράγοντας επίδρασης. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές μελέτησαν την κοινωνική δικτύωση των συμμετεχόντων τόσο ψηφιακά όσο και αναλογικά συσχετίζοντας την με τις κοινωνικές δεξιότητές τους και το πόσο ευτυχισμένοι είναι.
Το συμπέρασμά τους είναι πως αν και τα social media ενθαρρύνουν τη γνωριμία με ανθρώπους, μειώνουν την κοινωνική εμπιστοσύνη, δηλαδή τις πιθανότητες να κανονίσει κανείς να συναντηθεί με κάποιον και να πραγματοποιήσει αυτή τη συνάντηση με το συνολικό αποτέλεσμα της online κοινωνικής δικτύωσης στην ατομική ευημερία να είναι αρνητικό.
Για παράδειγμα, το Pokemon Go σε αναγκάζει να βγεις από το σπίτι για να αναζητήσεις pokemon αλλά παρότι μπορεί να κανονίσεις με ένα φίλο σου να πας για ψάξιμο pokemon, η συνάντησή σας δεν είναι παραγωγική και δεν προάγει τη σχέση σας. Έτσι, αντί να πας μόνος σου, πηγαίνεις με κάποιο φίλο χωρίς όμως να συζητάτε κάτι ουσιώδες.
Έτσι, η λύση για ατομική ευημερία βάσει της έρευνας είναι να σταματήσει κανείς να αγχώνεται για τους followers του στα social media και να προσπαθήσει να διπλασιάσει τους φίλους στην πραγματική ζωή, κάτι που θα του προσφέρει περισσότερη χαρά και γαλήνη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.