Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Δεν θέλουμε άλλη υποβάθμιση… Η κοροϊδία τέλος!

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πως μια Δημοτική Αρχή θα λειτουργούσε ως εχθρός της περιοχής μας. Δεν μας έφταναν όλα τα κακά που μας κληρονόμησαν κυβερνήσεις που κάλυπταν τα μεγαλοσυμφέροντα (Ασωπός, μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα, διόδια), ζούμε και τον εφιάλτη της κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υ. και επεξεργασίας αποβλήτων (Μ.Ε.Α.). Και είναι ξεκάθαρο πως ήταν εις γνώση της Δημοτικής Αρχής.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε πως η Δημοτική Αρχή δεν είχε ενημέρωση, όταν συντάσει ένα Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο είναι ανυπόγραφο και δεν το φανερώνει πουθενά. Το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό. Ούτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι που έρχεται στη δημοσιότητα και παθαίνει πανικό. Ορίζει κατεπείγον έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και αντί για απόφαση ανάκλησης του Σχεδίου, φέρνει και ψηφίζει κατά πλειοψηφία ψήφισμα που ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για να γνωρίσουμε το περιεχόμενό του και εμείς οι δημότες. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Είναι γνωστό πως ένα ψήφισμα δεν δεσμεύει κανέναν, ούτε φυσικά και αυτόν που το βγάζει.
Συμπερασματικά, όλες οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής γύρω από το θέμα της κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υ. στον Ωρωπό, πριν και μετά τη δημοσιοποίησή του, αφήνουν πολλά ερωτηματικά για το είδος και το μέγεθος του ρόλου που έχει παίξει η ίδια στην Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Οι Αφίδνες έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτής της τακτικής, να αποφασίζουν δηλαδή άλλοι για εμάς εν κρυπτώ και χωρίς ποτέ να ρωτούν την τοπική κοινωνία. Αυτό συνέβη και με το Πεντελικό και με το Παρνηθαϊκό και με τη Ζώνη προστασίας της λίμνης Μαραθώνα. Τακτικές που κατέστρεψαν περιουσίες και ζωές.
Συντάσσομαι στο πλευρό των κατοίκων του Πολυδενδρίου και της Επιτροπής Αγώνα και είμαι σίγουρος ότι οι υπεύθυνοι θα βρουν απέναντί τους την αντίδραση όλων των κατοίκων του Δήμου, γιατί η περιοχή δεν θέλει ούτε άλλη υποβάθμιση, ούτε άλλους δυνάστες της ζωής της. Η κοροϊδία τέλος. Δεν θέλουμε ούτε Χ.Υ.Τ.Υ. – Χ.Υ.Τ.Α. ούτε Μ.Ε.Α.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
π. Κοινοτικός Σύμβουλος Αφιδνών
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.