Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Το ερωτικό σκάνδαλο του Βασίλη Αυλωνίτη... με θαυμάστρια του! (φωτό)


Ο ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης πέθανε στις 10 Μαρτίου 1970, σε ηλικία 66 ετών. Από μικρός έδειξε ότι διέθετε πηγαίο υποκριτικό ταλέντο. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια σε πολύ μικρή ηλικία και έτσι ο Βασίλης, πριν τελειώσει το δημοτικό, βγήκε στο μεροκάματο κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού: έφτιαχνε τσάντες, έραβε πορτοφόλια, κουβαλούσε μπαούλα.
Όμως, η μοίρα και η αγάπη του προς το θέαμα τον οδήγησε στο θέατρο «‘Εντεν» όπου δούλευε κάθε βράδυ, ως βοηθός σκηνικών, χωρίς να πληρώνεται. Οι ηθοποιοί τον συμπάθησαν από την πρώτη στιγμή, επειδή τους έκανε να γελάνε και όλοι μαζί πήγαιναν μετά την παράσταση σε παρακείμενο ταβερνάκι για κρασί και φαγητό. Εκεί ξεδίπλωνε κάθε βράδυ το υποκριτικό του ταλέντο κάνοντας γκριμάτσες και λέγοντας αστεία.
Ένα βράδυ ο θεατρώνης Σκούρας για πλάκα τον έσπρωξε στη σκηνή. Εκείνος τα έχασε, αλλά άρχισε να κουνά τα χέρια και τα πόδια του και να κάνει γκριμάτσες – το κοινό αμέσως, τον υποδέχτηκε γελώντας μέχρι δακρύων.
Ο καρδιοκατακτητής
Κάπως έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη καλλιτεχνική πορεία στο θέατρο και μετέπειτα στον κινηματογράφο, όπου με τις ατάκες του γελάμε ακόμα και σήμερα. Βέβαια στις ταινίες του τον γνωρίσαμε πιο ευτραφή και με λιγοστά μαλλιά, μια εικόνα τελείως διαφορετική από εκείνη που είχε όταν ήταν νέος. Όσοι τον γνώριζαν λένε ότι ήταν μεγάλος γόης της εποχής και καρδιοκατακτητής. Σπάνια όμως, μιλούσε για την προσωπική του ζωή και φρόντιζε να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τα κουτσομπολιά. Ωστόσο, μια φορά απασχόλησε την κοινή γνώμη, ύστερα από ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Άνθρωπος», που τον ενέπλεκε σε ερωτικό σκάνδαλο, τον Νοέμβριο του 1931.
Το σκάνδαλο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ηθοποιός εκείνη την περίοδο έπαιζε στην επιθεώρηση «Κατεργάρα» στο θέατρο Περοκέ και κάθε βράδυ λάμβανε λουλούδια, δώρα και γλυκίσματα από ανώνυμη θαυμάστριά του. Ο ηθοποιός ήταν παντρεμένος με την Πόπη, που δούλευε στον θίασο ως μπαλαρίνα. Κρατούσε κρυφά τα δώρα που λάμβανε από τη θαυμάστριά του, διότι η τότε σύζυγός του ήταν πολύ ζηλιάρα. Όμως, κάποιο βράδυ σημειώθηκε ένα αναπάντεχο περιστατικό, το οποίο οδήγησε και στην αποκάλυψη της άγνωστης, μέχρι τότε, θαυμάστρια του.
Παίζοντας το νούμερο «Κοσμογονία» σατίριζε τους πολιτικούς της εποχής, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση των φανατικών της βενιζελικής παράταξης.
Κάποιο βράδυ δυο θεατές σκαρφάλωσαν στη σκηνή. Ο ένας κρατούσε περίστροφο και άρχισε να πυροβολεί. Ο ηθοποιός πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.
Μετά το περιστατικό επικράτησε πανικός στο θέατρο και κατέφθασαν οι αστυνομικοί που προέβησαν σε συλλήψεις. Ο ηθοποιός κλήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση. Εκεί η άγνωστη «μαυροφορεμένη» έστειλε ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο για να παραλάβει τον ηθοποιό και να τον πάει – αντί για το σπίτι του – στο Ζάππειο, όπου τον περίμενε εκείνη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εποχής. Ο ηθοποιός την ερωτεύτηκε παράφορα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη σύζυγό του και να φύγει μαζί της στο Παρίσι.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι άφησε ένα γράμμα στην σύζυγό του Πόπη, στο οποίο έγραφε: «Η μοίρα, μου έριξε μπροστά μου μια γυναίκα που με λατρεύει, μια γυναίκα που θα με κάνει μεγάλο, μια γυναίκα που θα με χωρίσει βέβαια από σένα, αλλά θα με υποστηρίξει. Μη ζητήσεις να μάθεις περισσότερα…», και κατέληγε με τον χαιρετισμό: «Γεια σου για πάντα, Βασίλης».
Λίγες μέρες μετά το γράμμα εκείνο, στις 14 Νοεμβρίου, ο ηθοποιός αναχώρησε με πλοίο από τον Πειραιά με προορισμό τη Μασσαλία και στη συνέχεια πήγε στο Παρίσι. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, η Πόπη ήταν «έξω φρενών με την χήραν, που χάλασε ένα τόσο ταιριασμένο θεατρικό ανδρόγυνο».
Πηγή: mixanitouxronou.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.