Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκίνησε η διαδικασία ενστάσεων για δασικούς χάρτες

δασικούς χάρτες

Aν δεν προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες σε ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες

Το πρόβλημα με τα δασικά ακίνητα και τους δασικούς χάρτες δεν είναι μόνον ότι τυχόν εσφαλμένος χαρακτηρισμός μιας έκτασης μη δασικής ως δήθεν δασικής την καθιστά μη αξιοποιήσιμη για τον ιδιώτη. Εάν ένα ακίνητο χαρακτηρισθεί ως δασικό, τότε αυτομάτως το χάνει ο έως τότε ιδιοκτήτης του, εκτός και εάν αυτός αποδείξει ότι είναι δικό του.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν ένσταση

  • - Όσοι κληρονόμησαν ή αγόρασαν κάποια έκταση με μικτό ή δυσχερώς διακριβώσιμο καθεστώς.
  • Όσοι παραμέλησαν για κάποιο χρονικό διάστημα την ιδιοκτησία τους με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί κάποια βλάστηση με δασικά χαρακτηριστικά.
 Όσοι δεν είχαν ουσιαστικό δασικό ζήτημα με το ακίνητό τους, αλλά δεν προέβησαν στις απαιτούμενες διαδικασίες με την δασικής υπηρεσία.
 Όσοι έπεσαν με άλλους τρόπους θύματα της περιρρέουσας πολιτικής ορθότητας περί την προστασία των δασών

Tο κόστος των τελών μίας ένστασης

Τέλη ενστάσεων δασικών χαρτών

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Η κατάσταση θέλει πολυ μεγάλη προσοχή.
    Η φωτιά του Αυγούστου του 2009 δημιούργησε ενα πολυ σοβαρό πρόβλημα
    Ότι στους δασικούς χάρτες φαίνετε ως δασικό λόγω της πυρκαγιάς θεωρείται και αναδασωτέο.
    Η έννοια του αναδασωτέου δημιουργεί σοβαρά νομικά θέματα, τόσο σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης όσο και σε επίπεδο διοικητικών δικαστηρίων.
    Οι παρικούντες στην κοινότητα και όχι μόνο, γνωρίζουν τι έχει γίνει στο δασαρχείο όλα αυτα τα χρόνια. Είναι αυτο που λέμε κοινό μυστικό!
    Το απόστημα έχει αρχίζει να σπάει και θα σπάσει ακόμα περισσότερο και οι δασικοί χάρτες είναι μόνο η αρχή (με όλα τα λάθη που έχουν)
    Αλήθεια δεν σας κάνει εντύπωση που παρόλο που το δασαρχείο έχει όλα τα μέσα στην διαθεση του έχει κάνει λάθη? Λάθη σε χαρακτηρισμούς που το ίδιο έχει κάνει. Με αυτά που θα δείτε θα καταλάβετε πολλά. Ο ένας θα έχει το χωράφι του "καθαρό" και ο άλλος δίπλα του ακριβώς θα έχει στο χωράφι του τον χαρακτηρισμό αναδασωτέο - δασικό.Θα δείτε σπίτια που ήταν σε καθόλα νόμιμες εκτάσεις με πολεοδομικές άδειες να χαρακτηρίζονται οι εκτάσεις δασικές και άρα αναδασωτέες και θα δείτε γραμμες αναδάσωσης να περνάνε μέσα απο τα σπίτια!.

    Θα δείτε εκτάσεις, ολόκληρες περιοχές, που ήταν γεμάτες αμπέλια και σπαρτά την δεκατία του 45 και του 60 να χαρακτηρίζονται δασικές γιατί έπιασαν πουρνάρια. Θα δείτε εκτάσεις που οι άνθρωποι τίς καλλιε-ργούσαν την δεκαετία του 60 να θεωρούνται δημόσιες, λες και το κράτος καλλιεργούσε τις εκτάσεις (σύντομο ανέκδοτο το προηγούμενο) και όχι οι μεροκαματιάρηδες αγρότες του Βαρνάβα που με χίλιες στερήσεις εκείνα τα χρόνια προσπαθούσαν να ζήσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειες τους.
    Θα δείτε και άλλα πολλά και θα καταλάβετε ακόμα περισσότερα.

    Είναι βασικό να υποβάλλεται ενστάσεις και να πολεμήσετε με όλα τα νόμιμα μέσα για τις περιουσίες σας που πήρατε απο τους γονείς και τους παπούδες σας. Αν δεν υποβάλεται ένσταση και η περιουσία σας θα χαρακτηριστεί δασική και άρα αναδασωτέα και τότε την έχετε χάσει. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα στην συγκεκριμένη έκταση ούτε καν να την καλλιεργήσετε και στο τέλος το δασαρχείο είναι ικανό να σας βγάλει και πρωτόκολο διοικητικής αποβολής να σας ζητήσει να βγάλετε τα δέντρα τα αμπέλια κτλ που έχετε μέσα στην συγκεκριμένη έκταση.
    Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το συγκεκριμένο blogspot που μου δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας.
    SMASH
    SMASH

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.