Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η “ιερή” αγανάκτηση των δημοτικών συμβούλων του Μαραθώνα

Της Λια Πιτσώλη
ds2015
Το Μάϊο του 2015 ιδρύθηκε το ‘Ιδρυμα Marathon Foundation, με πρόεδρο τον κ. Ηλία Ψινάκη και κατά δήλωσή του “με αποκλειστικό σκοπό το συμφέρον των κατοίκων του δήμου Μαραθώνα”.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν τα σφάλματα του Ηλία Ψινάκη.
1) Δεν συμμετείχε στο Δ.Σ. του ιδρύματος κανένας αυτοδιοικητικός ή τοπικός παράγοντας. Σφάλμα μέγιστον!….  Που πας βρε δήμαρχε χωρίς τοπικούς παράγοντες;
2) Το Marathon Foundation δεν έδινε δουλειές σε ντόπιους.
3) Το ιδιωτικό ίδρυμα Marathon Foundation και ο Πρόεδρος του και Δήμαρχος, αρνήτο να ενημερώνει ή να λογοδοτήσει ενωπίον του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μαραθώνα. Ε, αυτό κι αν ήταν.
Ετσι φτάσαμε στα γεγονότα της Τρίτης 31/1/2017, όπου σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο απαίτησε από τον Δήμαρχο του να αφαιρέσει το όνομα “Marathon” από το ίδρυμα, γιατί διαφορετικά παραπλανώνται οι χορηγοί, οι ευεργέτες αλλά και οι πολίτες που συνεισφέρουν στο ίδρυμα ότι τα δίνουν για το δήμο και αυτά πάνε στον Ψινάκη(;)
Αυτό δεν εννοούσαν;  Επειδή δεν το είπαν ευθέως; (Πράγμα διόλου σπάνιο για το Δ.Σ. του δήμου κατά το παρελθόν).
Γιατί τι διαφορετικό εννοούν όταν δηλώνουν ως λόγο την “…μη παραπλάνηση τρίτων από την χρήση του ονόματος Marathon……”.
Ουσιαστικά δεν λένε ότι εμείς, εσείς, όλοι, τα δίναμε για τις δράσεις του Δήμου Μαραθώνα και τα “έτρωγε” ο Ηλίας Ψινάκης, που ως γνωστόν έγινε δήμαρχος για να τα κονομήσει, αφού πριν δεν είχε να φάει;
Γιατί αυτή την κίνηση δεν την κάνατε από την αρχή κύριοι του Δ. Συμβουλίου;
Γιατί δεν το απαιτήσατε, έστω  λίγο καιρό μετά ;
Γιατί τώρα;
Η απόφαση του Πειθαρχικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της 25-11-2016 για αργία 6 μηνών στον πρώην δήμαρχο κ.Ιορδάνη Λοϊζο και την πρώην αντιδήμαρχο οικονομικών κα Ρούλα Πατεράκη, παράλληλα με την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος τους και σε βάρος συνεργατών τους, μόνο “συμπτωματική” είναι!!!
Το ότι συνήγορος 2 εκ των κατηγορουμένων ήταν δημοτικός σύμβουλος και “αιώνιος” αντίπαλος του Ιορδάνη Λοϊζου και αυτό “σύμπτωση” είναι;
Τελικά εμείς στο δήμο Μαραθώνα, μια παρέα είμαστε όλοι.
…..Ε, τώρα το έμαθε και ο Ψινάκης………

Της Λια Πιτσώλη, αρθρογράφου, εκδότριας της YpervasiNews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.