Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…ΚΑΙ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ (Ελπίδα για Βαρνάβα;)

Για Βαρνάβα προϋπόθεση η ύπαρξη τεχνικής μελέτης από Δήμο Μαραθώνα και έγκριση ΕΥΔΑΠ για ένταξη στο βιολογικό Ωρωπού.

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (http://www.oropos.gov.gr/images/stories/nea/2017_deltiatupou/deltio_tupou_biologikoi.pdf)
Τη Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ Α.Ε για τα θέματα της Αποχέτευσης Καπανδριτίου και τους Βιολογικούς Ωρωπού και Καλάμου.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης και οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Δέδες, Τεχνικών Υπηρεσιών και Καλάμου και Δημήτριος Βελτανιώτης, Διοίκησης και Καπανδριτίου. Από πλευράς ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ο Γενικός Διευθυντής Αποχετεύσεων κος Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης με τη Διευθύντρια κα Μαργαρίτα Ξανθάκη και την Προϊσταμένη κα Ουρανία Μεσημέρη, Υπεύθυνη Τομέα Αποχετεύσεων Ανατολικής Αττικής.
Από τη συνάντηση προέκυψε ότι η Αποχέτευση Καπανδριτίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο εγκρίσεων και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αφού ο αγωγός διάθεσης (Παρακηφίσιος) θα κατευθυνθεί στο Σταθμό της Μεταμόρφωσης και όχι στη Ψυτάλλεια.
Εδώ οφείλουμε να απαντήσουμε σε διάφορους <πρώην> ανημέρωτους, αλλά και αδιάβαστους, ότι η έγκριση και ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, σωστά δεν περιλαμβάνουν τους οικισμούς Καπανδρίτι-Πολυδένδριου, γιατί πολύ απλά η απορροή των λημμάτων αυτών των οικισμών, θα ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ!!!!!!!!
Αυτό αποτελεί απόφαση της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., αφού πλέον μετά τη κατασκευή του το έργο θα διαχειρίζεται αποκλειστικά από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., βάσει του Ν.4314/2014. Επίσης, σημαντική εξέλιξη είναι ότι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε αποδέχθηκε να συμπεριλάβει στην εν λόγω μελέτη και τον οικισμό των Αφίδνων. Ήδη ο Μελετητής έχει συμπεριλάβει τα φορτία των Αφιδνών στο σχεδιασμό του και η ΕΥΔΑΠ Α.Ε έχει εγκρίνει τις μελέτες. Επομένως απομένει ελάχιστο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της μελέτης Αποχέτευσης Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου-Αφιδνών πλέον και κατά συνέπεια μέσα στο έτος 2017 θα δημοπρατηθεί και η κατασκευή αυτού του τόσο μεγαλεπήβολου έργου για την περιοχή μας σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε..
Εδώ να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή κατάφερε να διατηρήσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΠΠΕΡΡΑ) με συνεχείς επισκέψεις και αιτιολογήσεις, οι οποίες ικανοποίησαν όχι μόνο το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, αλλά και τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε ότι αφορά το Βιολογικό του Ωρωπού, να θυμίσουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2011 που είχε συνταχθεί το πρακτικό αξιολόγησης των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για την ανάδειξη μελετητή, υποβλήθηκαν ενστάσεις κατά του πρακτικού αυτού αλλά δέν είχαν εκδικασθεί μέχρι και τις 28/07/2014 που απεντάχθηκε οριστικά το έργο. Που οφείλονταν αυτή η μεγάλη καθυστέρηση? Γιατί η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και οι κ.κ. Οικονομάκος και Ηλιάσκος δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα;
Από την πρώτη στιγμή και πριν ακόμα αναλάβουμε, το Σεπτέμβρη του 2014, ως νέα Δημοτική Αρχή ζητήσαμε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανακήρυξη αναδόχου μελετητή για το έργο. Είναι μέγιστη πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ως διαχειριστής πλέον, ο Ωρωπός να αποκτήσει Βιολογικό Καθαρισμό σύγχρονο και εξοπλισμένο με όλα τα μέσα που θα τον καταστήσουν πρότυπο για όλη την Ελλάδα.
Εδώ να γνωστοποιήσουμε ότι δυστυχώς για κάποιους, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη χρηματοδότηση της μελέτης του Βιολογικού του Ωρωπού μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού, τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών του Ωρωπού από διαφόρους γνωστούς ειδήμονες, και παντογνώστες της πολιτικής, έλαβαν τέλος.
Όσο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, μετά από συνεννοήσεις της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία πάντα με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., το έργο είναι στην πρώτη κατηγορία έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020, οπότε αυτό που κάποιοι εδώ και χρόνια στέρησαν από τον Ωρωπό, η Δημοτική Αρχή θα το κάνει πραγματικότητα.
Για τη Δημοτική Ενότητα Καλάμου, αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη Μελέτη του Βιολογικού και υπογράφηκε η Σύμβαση με τον Μελετητή, τον Ιούνιο του 2015, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., έχουμε :
1) εγκεκριμένο καθορισμό αποδέκτη,
2)εγκεκριμένη χωροθέτηση από όλους του φορείς σε δημοτική έκταση και
3) όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις για τα αντλιοστάσια και τους αγωγούς. Η προσπάθεια αυτή, που γίνεται εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, έχει λοιπόν καταστήσει τη μελέτη κατά 90% ώριμη από άποψη μελετών και εγκρίσεων.
Να τονίσουμε, ότι διατηρήσαμε τη χρηματοδότηση για τη μελέτη του έργου σε συνεργασία με το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και εντός ολίγων ημερών, αφού έχει ήδη εγκριθεί η Προμελέτη, μετά και την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, θα υποβληθεί η Οριστική Μελέτη του έργου.
Για την κατασκευή του έργου, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, αφού αναγνώρισε το λάθος της -διότι είχε συμπεριλάβει εσφαλμένα ξεχωριστά τους οικισμούς των Αγίων Αποστόλων και Καλάμου ως διαφορετικές ενότητες, ενώ είναι γνωστό βάσει του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) ότι αποτελούν μία και αδιαίρετη Δημοτική Ενότητα- εντάσσει τον Κάλαμο πλέον, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη, στους οικισμούς Κατηγορίας Γ’ και κατά συνέπεια θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Διαψεύδοντας, λοιπόν τις Κασσάνδρες που μιλούν για «Καλένδες» για τα έργα Αποχέτευσης Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου-Αφιδνών και οι Βιολογικοί Ωρωπού και Καλάμου, από τον Σεπτέμβριο του 2014 και μετά, βρίσκονται σε υπεύθυνα χέρια που με τα κατάλληλα εφόδια και γνώσεις έχουν φέρει τα έργα εκεί που πρέπει να βρίσκονται. Καθυστερήσεις, αναβλητικότητα, λανθασμένες επιλογές και πολιτικές εξυπηρετήσεις αποτελούν άγνωστες λέξεις για εμάς, και θυμίζουν το νοσηρό παρελθόν, τη στασιμότητα και τις χαμένες ευκαιρίες.
Ευτυχώς ο Δήμος Ωρωπού διαθέτει Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, προγραμματισμό και μεθοδικότητα που έχει επαναφέρει τον Ωρωπό στις υψηλότερες θέσεις των κέντρων λήψης των αποφάσεων και των χρηματοδοτήσεων.
Με τη μέγιστη συναίνεση από τους δημότες μας, προχωράμε στην υλοποίηση του Προγράμματος μας, που θα καταστήσει τον Ωρωπό μία σύγχρονή Ευρωπαϊκή Πόλη.
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

Αντίδραση της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα στο Δελτίο τύπου του Δήμου Ωρωπού.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ 16/2/17

 Διαβάστε για το 35ο Έργο (Σύνδεση βιολογικού Βαρνάβα) από τα (34) έργα της Υπέρλαμπρης Δημαρχίας του Ηλία Ψηνάκη στον Μαραθώνα http://varnavasnews.blogspot.gr/2016/02/34.html#.WKVOXfJfIfJ
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

2 σχόλια:

  1. Μα τι λέει η κυρία "ο δήμαρχος λέει εχει κάνει δουλεια που δε φαινεται" πλάκα μας κάνει περασαν 30 μηνες και πράγματι και τιποτα δεν φαίνεται στον οριζοντα στον βαρνάβα ουτε στον υπολοιπο δημο. Απο σοβαρότητα σκιζουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία του βαρναβα ορκιζεται πως εχει κάνει δουλεια ο δημαρχος της για την μελέτη βιολογικου του βαρναβα. Απορω. Που και πότε βρήκε χρόνο απο τις συνεχείς διακοπές μακριά απο το δημο και τις υπηρεσίες τους κινεζους και τους τσακωμους με το ΔΣ. Θα γελάσουμε πολύ μόλις την απορρίψουν οπως στους αλλους. Επειτα θα βρουν αλλη δικαιολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.