Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ….. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Να αλλάξουμε μυαλά πριν να είναι πολύ αργά για όλους..


Προσωπικά εντυπωσιάστηκα από την αντίδραση που συνάντησε άρθρο της κίνησης Πολιτών Βαρνάβα από συγκεκριμένα άτομα σχετικά με το ενδεχόμενο  απόσχισης και συνένωση της κοινότητας Βαρνάβα με το νέο δήμο Τετράπολης.  Εκπλήσσομαι στην κυριολεξία από τα μυαλά που κουβαλούν πολλοί από εμάς. 
Από το τυφλό μίσος, την απαξίωση των πάντων και τις παρωπίδες.
Είναι βέβαιο ότι υπήρξαν αρκετοί που αντί να βρουν μια καλή κουβέντα για τα όνειρα και τις προτάσεις της κίνησης για τον τόπο μας άρχισαν να τα λοιδορούν, με ειρωνείες και  γελοίες αναφορές στα προσωπικά τους φατσουλοβιβλία (FB).

Όλα αυτά είναι τουλάχιστον τα φανερά… τα κρυφά και τα ύπουλα δύσκολα εντοπίζονται, προκύπτουν όμως από εμφανείς ενδείξεις και ύποπτες κινήσεις “προσώπου/ων” του τοπικού συμβουλίου –να επιδιώκουν να "σαμποτάρουν” εν τη γενέσει, την  εξέλιξη απόσχισης από τον Μαραθώνα, διαβλέποντας τον κίνδυνο που διατρέχουν (προσωπικό πολιτικό  μέλλον) που δεν ταυτίζεται με το συμφέρον του τόπου που τους εξέλεξε. Αποκαλύψεις με  στοιχεία εφόσον υπάρξουν εν καιρώ.
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας σήμερα. Το οποίο αν δεν το λύσει ο καθένας μέσα του, αν δεν το αντιμετωπίσει, δεν πρόκειται να προχωρήσει ούτε μέτρο παραπέρα. 
Αν η τοπική κοινωνία δεν καταφέρει να τιθασεύσει κάποια στιγμή την οργή της για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει δημιουργικά και όχι με παραίτηση και εκδικητική διάθεση ισοπέδωσης των πάντων, την κρίσιμη συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε όλοι μας, δεν υπάρχει καμία σωτηρία.

Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, δεν πρόκειται να πάει πουθενά αυτός ο τόπος, Θα παραμείνει στο βούρκο στον οποίο σήμερα έχει παγιδευτεί και στις συνέπειες της κρίσης που έχουν σκεπάσει με ένα πέπλο απογοήτευσης από την 5ετη εμπειρία διοίκησης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και κατάθλιψης της χώρας και την ελληνική κοινωνία. Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ επικίνδυνο σταυροδρόμι. Και πρέπει να αποφασίσουμε ποιο δρόμο θέλουμε να ακολουθήσουμε. Το δρόμο της διάλυσης, της απαξίωσης, του ρεβανσισμού και της εκδικητικότητας, της ξέχειλης οργής; Ή να αναζητήσουμε ουσιαστικές δράσεις και πολιτικές που θα συμβάλλουν, από μηδενική πλέον βάση, στο να φανεί αν μπορεί να υπάρξει, ένα φως στο βάθος του τούνελ στην προοπτική συνένωσης μας στο  ΝΕΟ ΔΗΜΟ με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον;

Έχω βαρεθεί να ακούω για συμψηφισμούς ευθυνών. Για το πόσο χειρότερα τα έκαναν οι προηγούμενοι ως άλλοθι στα τεράστια λάθη που κάνουν οι σημερινοί. Ναι, ευθύνονται όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια για τη σημερινή κατάντια τον τόπο μας. Αλίμονο. Και τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ότι αιωνίως θα γίνεται εκμετάλλευση των λαθών τους για να αποκτούν συγχωροχάρτι όσοι διαλύουν κάθε προοπτική ανάκαμψης του τόπου ή της χώρας; Φτάνει πια. Οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Το μυαλό πρέπει να είναι στη δημιουργία και όχι στην αποδόμηση και την καταστροφή.

Το ζήτημα για παράδειγμα δεν είναι αν δήμαρχος του δήμου θα είναι ο Ηλίας ή ο Ιορδάνης. Δεν είναι αν θα κάνει κουμάντο το επιτελείο του ενός ή του άλλου. Ποιοι θα στρογγυλοκάθονται στις καρέκλες της δημοτικής πυραμίδας;
Το ζητούμενο είναι ποιος έχει προτάσεις, ιδέες, πολιτικές και λύσεις που μπορούν να βγάλουν τον τόπο από το τέλμα. Να τον βγάλουν από μία τεράστια περιπέτεια που υπερβαίνει ακόμη και την οικονομική λαίλαπα που έχουμε βιώσει όλα αυτά τα χρόνια.
Έχει τη συνταγή ο Ηλίας; 
Ε, ας την εφαρμόσει γιατί με την μέχρι σήμερα πολιτική του αντί να βελτιώνει τις συνθήκες, σπρώχνει τον τόπο ολοένα και πιο κοντά στο γκρεμό. Ίσως να μην τον καταλαβαίνει, ίσως να μην γνωρίζει άλλη πολιτική από εκείνη που εφαρμόζει. Ίσως να έχει γαντζωθεί στην εξουσία. Να ξέρει όμως ότι αν δεν αλλάξει ρότα, το καράβι θα βυθιστεί αύτανδρο. Και όταν αυτό συμβεί δεν θα έχει καμία σημασία αν θα είσαι με το μέρος του ενός ή του άλλου. Θα παρασύρει τους πάντες στην άβυσσο.
Έχει τη συνταγή ο Ιορδάνης, ή όποιος άλλος;
Ας την δούμε. Ας την επικοινωνήσει. Ας μας πει με ποιο τρόπο και ποιες ρηξικέλευθες προτάσεις θα μπορέσει να ανατάξει τον διαλυμένο τόπο. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την εκλογή του Δημάρχου και παρά το γεγονός ότι πολλοί ελπίζουν ότι έχει την ικανότητα και τη δυνατότητα να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που θα αλλάξουν την ρότα προς τον όλεθρο, αυτές δεν έχουν ακόμη εκφραστεί. Αν υπάρχουν ιδέες και λύσεις, καλό θα είναι να τις δούμε άμεσα. Φαντάζομαι ότι δεν ανησυχεί μήπως... κλέψει ιδέες ο Ηλίας...
Πρέπει λοιπόν να αλλάξουμε όλοι μυαλά. Και οι πολίτες και οι πολιτικοί. Αλλιώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Και αν υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν ακόμη να ονειρεύονται και να θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον δήμο τους, ας τους δώσουμε ώθηση και θετική ενέργεια να εκφραστούν…. ακούς και εσύ κυρία μου εκεί έξω;
Αν δεν ελπίζουμε για το μέλλον, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα...
 
Μ. Αποστολόπουλος

Διαβάστε ακόμα

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.