Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για τις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα, Γραμματικού και Καπανδριτίου


Για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά τού περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά στις 24/02/2017 και λήγει στις 24/04/2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει στις 15/05/2017.
Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στους δασικούς χάρτες εκτάσεων.
Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.
Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Για την υποβολή των αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση. Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων δασικών χαρτών και τον τρόπο υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης, που βρίσκεται στην έδρα του Δασαρχείου Καπανδριτίου, 1ο χλμ. Λεωφόρου Καπανδριτίου – Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Τ.Κ. 19014, Τηλ. Επικοινωνίας: 22950-52450, Τηλεομοιοτυπία: 22950-52107, E-mail: ddaa@attica.gr, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 07:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ., καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.
Επίσης, για λόγους ενημέρωσης, ο σύνδεσμος για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

Διαβάστε ακόμα:

NEOI ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ: Η Δημοτική Κοινότητα του Βαρνάβα διοργανώνει ενημερωτική συγκέντρωση στο χώρο του ΚΑΠΗ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 19:00μμ

 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.