Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΡΚΚ: Ανακοίνωσε το σχηματισμό «Τάγματος αυτοκτονίας» που θα εξολοθρεύσει όλους τους Τούρκους πολιτικούς

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ: «ΤΟ “ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ” ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ ΕΑΝ…»  
Την ύπαρξη ενός τάγματος αποκλειστικά με εθελοντές αυτοκτονίας το οποίο θα έχει ως στόχο του τους Τούρκους πολιτικούς έκανε γνωστή  ο Μurat Karayılan, ο de-facto αρχηγός του κουρδικ0ύ αυτονομιστικού κινήματος του ΡΚΚ.

Ο Karayılan μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Firat το οποίο απηχεί τις απόψεις του ΡΚΚ δήλωσε πως ένα «Τάγμα αθανάτων» το οποίο έχει τη μορφή των μεμονωμένων πυρήνων μπορεί α ενεργοποιηθεί ανά πάσα  στιγμή, στην περίπτωση που απειληθεί η ζωή του φυλακισμένου φυσικού ηγέτη του κινήματος Αμπντουλάχ Οτσαλάν (Abdullah Öcalan).
Η απειλή για τη ζωή του Οτσαλάν ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, μετά τις αποκαλύψεις του στελέχους του ΡΚΚ Zübeyir Aydar ο οποίος μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα: «Η Τουρκία οι Κούρδοι και ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή» δήλωσε ότι κύκλοι που ανήκουν στο κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ καισε αυτό της αντιπολίτευσης του ΜΗΡ συζητούν τρόπους για να «απομακρύνουν» τον Οτσαλάν.
Μετά την σύλληψή του (παράδοση ουσιαστικά από τη Ελλάδα)  τον Φεβρουάριο του 1999 ο Οτσαλάν είχε καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά το 2002 η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια δεσμά.
Αναφερόμενος στην αποκάλυψη του στελέχους του ΡΚΚ ο Karayılan δήλωσε: «Εάν κάτι τέτοιο γίνει επιπρόσθετα της εξέγερσης το “Τάγμα των αθανάτων” το οποίο έχει οργανωθεί για τέτοιες καταστάσεις θα λάβει επίσης μέρος στην εξέγερση. Στόχος του Τάγματος είναι η ολοκληρωτική εξαφάνιση όλων των εκείνων των πολιτικών αρχηγών που συμμετείχαν στην απόφαση για να γίνε ο Οτσαλάν στόχος αντιποίνων», είπε ο ηγέτης του ΡΚΚ.
Το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα για να αποφύγει τη ρήξη με την Ε.Ε και τις ΗΠΑ αποστασιοποιήθηκε από τις τελευταίες επιθέσεις αυτοκτονίας που είχαν ως στόχο τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας  αλλά και θύματα μεταξύ αμάχων για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε το ΤΑΚ (τα γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν) όπως είναι η ονομασία της οργάνωσης.
Παρόλα αυτά ο Karayılan μιλώντας για το Τάγμα είπε ακόμη πως θα γίνουν αυτές οι επιθέσεις: «Κανείς δεν μπορεί να πει πως αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εάν τέσσερις Φενταγίν (αυτοί που θυσιάζουν τη ζωή τους) επιτεθούν ταυτόχρονα σε μια ομιλία ή οδηγήσουν αυτοκίνητα μέσα σε ένα κομβόι μπορεί να πει κανείς ότι δεν θα πετύχουν το στόχο τους;» αναρωτήθηκε.
Τέλος ο αρχηγός του ΡΚΚ είε ως τα λόγια του αυτά δεν είναι απειλές αλλά υπενθύμιση πως ένα τέτοιο σώμα αυτοκτονίας υπάρχει ήδη.
Τούρκοι προσπαθούν να βάλουν φωτιά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία φιλο-κουρδικού κομμάτος HDΡ στην Κωνσταντινούπολη
Η πινακίδα του HDP ρίχνεται στο έδαφος απο Τούρκους πυροσβέστες στην Καισάρεια

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.