Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Κ.Καραμανλής: «Μέγα σφάλμα το παρών του Κ.Μητσοτάκη στη Βουλή για 13η σύνταξη και ΦΠΑ νησιών Α.Αιγαίου»

«ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ»  
Ως «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Κ.Καραμανλής την επιλογή του Κ.Μητσοτάκη να δηλώσει «παρών» στη Βουλή αναφορικά με τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τον Φ.Π.Α στα νησιά.
Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συνεργάτες του σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» εκδήλωσε μεγάλη δυσαρέσκεια για την επιλογή αυτή της ηγεσίας της παράταξης και θεωρεί ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αρχικά αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι». 
Όμως, στη συνέχεια άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία, όταν έμαθε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε διαφωνεί.
Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ φάνηκε ότι σύρεται πίσω από τους δανειστές και δείχνει να περιμένει τα «νεύματα» του Β.Σόιμπλε.
Συν τοις άλλοις από τη στιγμή που δεν υπερψήφισε αυτό αυτόματα σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη στους κατοίκους του Α.Αιγαίου και στους συνταξιούχους που περιμένουν πως και πως  να κάνουν κάπως... Χριστούγεννα ενώ την ίδια στιγμή κατάφεραν να ταυτιστούν στα μάτια του ελληνικού λαού με τους δανειστές. Δείχνουν ότι επέλεξαν «όχθη» και είναι αυτή των συμφερόντων των δανειστών!
Μπορεί να μην είναι πολύ τα «δώρα» της κυβέρνησης αλλά μετά από ότι έχει γίνει 6 ολόκληρα χρόνια, ακόμα και αυτό φαντάζει σαν «μάνα εξ'ουρανού» διότι κανείς απλούστατα δεν το είχε προϋπολογίσει.
Τι θα τους πει σε μια προεκλογική περίοδο η αντιπολίτευση όλων αυτων: «Δεν τα ψήφισα για το καλό σας»;
Άλλωστε η ΝΔ είχε πει ότι θα τα ψηφίσει. Ανασκεύασε αργότερα με δηλωση του Α.Γεωργιάδη «όταν είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε την τροπολογία το είχαμε πει καλή τη πίστει πιστεύοντας ότι είχε υπάρξει κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιολόγηση. Οι συνθήκες προφανώς έχουν ουσιωδώς μεταβληθεί».
Δεν ειναι όμως τόσο απλό.Πλέον όλα καταγράφονται στην συνείδηση των πολιτών λόγω «σφιξίματος» του στομαχιού.
Αν μάλιστα ο Α.Τσίπρας καταφέρει και περάσει το «δικό» του τότε η ΝΔ δεν θα «ξεπλένεται» με τίποτα και ο Κ.Καραμνλής ως έμπειρος πολιτικός με πολύχρονη πρωθυπουργική εμπειρία αυτό το αντιλαμβάνεται.
Για πολιτικό ατόπημα και γκάφα ολκής της αξιωματικής αντιπολίτευση έκανε λόγο και κυβερνητική πηγή από τις Βρυξέλλες αναφορικά με τη στάση της δεξιάς παράταξης.
Τέλος, η ίδια πηγή σημείωσε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και διέπραξε τεράστιο πολιτικό λάθος, υπερθεματίζοντας τη γερμανική ένταση», ενώ προέβλεψε ότι η στάση της είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει και στο μέλλον το κόμμα δεδομένων των διαφωνιών που εκφράστηκαν στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.