Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς πετρέλαιο πολλά σχολεία του δήμου Μαραθώνα

Μόλις χθες βάλανε πετρέλαιο στα σχολεία του Βαρνάβα με χαμηλές θερμοκρασίες απο 2-8 βαθμούς Κελσίου.
Πορεία διαμαρτυρίας στον κεντρικό δρόμο του Μαραθώνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα.


 Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα σχολεία του δήμου Μαραθώνα σχετικά με την θέρμανση. Οι ελλείψεις πετρελαίου σε πολλά σχολεία είναι μεγάλες και οι αντιδράσεις είναι έντονες αφού ο χειμώνας είναι πλέον εδώ. Ενδεικτική είναι η κίνηση αντιπροσωπίας μαθητών από το Γυμνάσιο Μαραθώνα που πήγε να διαμαρτυρηθεί στο Δημαρχείο και να συναντήσει εκπρόσωπο του Δήμου, γιατί ενώ είμαστε στο τέλος του Νοεμβρίου, στο σχολείο δεν έχει γίνει ακόμα η προβλεπόμενη συντήρηση καυστήρα, αλλά κυρίως γιατί δεν έχει μπει πετρέλαιο.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Μαραθώνα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα η οποία αναφέρει:
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας δεν είναι στις
προτεραιότητές της καθώς είναι τέλος Νοέμβρη και στα σχολεία δεν έχει μπει πετρέλαιο.
Καθώς οι προβλέψεις για τον καιρό μιλούν για αλλαγή στις θερμοκρασίες, κι ερχομό
ενός χειμωνιάτικου τοπίου, τα σχολεία μας θα μείνουν γυμνά από θέρμανση, γιατί φαίνεται ότι οι υπεύθυνοι στις σχολικές επιτροπές δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Από τα μέσα Οκτώβρη θα έπρεπε να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον πάροχο πετρελαίου έτσι ώστε τα σχολεία μας να έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο.
Η Ένωση Συλλόγων από καιρό είχε επισημάνει το πρόβλημα τόσο στη ΔΈΠ(δημοτική επιτροπή παιδείας) όσο και στις σχολικές επιτροπές χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Έπρεπε να φτάσουμε στο παραπέντε, για να μας διαβεβαιώσουν από τις σχολικές
επιτροπές ότι αύριο θα εξυπηρετηθούν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκτός από το ΈΈΈΈΚ Παμμακαρίστου που έχει λίγο πετρέλαιο, και εννέα σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας, που δεν έχουν καθόλου πετρέλαιο στις δεξαμενές τους. Τα υπόλοιπα σχολεία θα εξυπηρετηθούν μέχρι την Πέμπτη.
Φίλοι γονείς διεκδικήστε τα αυτονόητα
Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μαραθώνα
Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να λύσει άμεσα τα προβλήματα.
 Πορεία διαμαρτυρίας στον κεντρικό δρόμο του Μαραθώνα πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.