Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Καρέ καρέ η ξενάγηση Ομπάμα στο Μουσείο Ακρόπολης -Εντυπωσιάστηκε, «θα επιστρέψω με τη Μισέλ και τα παιδιά», είπε [εικόνες]

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ

Φωτογραφίες: Associated Press
Μία ώρα και 20 λεπτά διήρκεσε η πριβέ ξενάγηση του Μπαράκ Ομπάμα στο Μουσείο της Ακρόπολης.  Τον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και η γγ του υπουργείου ενώ την ξενάγηση ανέλαβε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής. 
Σύμφωνα με τον κ. Παντερμαλή, ο Μπαράκ Ομπάμα έδειχνε εντυπωσιασμένος με τα εκθέματα, ήταν γνώστης όχι μόνο της ιστορίας αλλά και της τέχνης της γλυπτικής μιλώντας για τα χρώματα που είχαν τα αγάλματα, ενώ ήθελε να μάθει κάθε λεπτομέρεια από τον Δημήτρη Παντερμαλή. Ενδιαφέρθηκε, επίσης για την αρχαία γραφή και ρώτησε αν χρησιμοποιούμε την ίδια και σήμερα.
Ο διευθυντής του Μουσείου εξήγησε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος εντυπωσιάστηκε, ακόμη από ένα αττικό τετράδραχμο του 5ου αιώνα, αντίγραφο του οποίου του χάρισαν ως δώρο.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος παρατήρησε ότι έλειπε και μια Καρυάτιδα και ρώτησε αν η αδελφή τους είναι αυτή που βρίσκεται στο Λονδίνο.
Τέλος, είπε πως σε αυτή τη μια ώρα και 20 λεπτά κατάφερε να πάρει μια γεύση από το Μουσείο και θα επιστρέψει με την οικογένειά του μετά τη λήξη της θητείας του. 





Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.