Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Μία ελληνική startup από τον Βόλο χρηματοδοτήθηκε με 1,3 εκατομμύρια δολάρια για καινοτόμο προϊόν!

Επένδυση ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων προσέλκυσε η ελληνική startup εταιρεία Centaur Analytics από ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιο χάρη στην καινοτόμο πλατφόρμα που δίνει λύσεις στον αγροτικό τομέα και αυξάνει την απόδοση των καλλιεργειών...

Η πρωτοποριακή πλατφόρμα της Centaur Analytics, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και εδρεύει στον Βόλο,  παρέχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο στον υπολογιστή, στο κινητό και το τάμπλετ του χρήστη, για τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους αποθήκευσης αγροτικών προϊόντων. 
Ειδικοί αισθητήρες παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τη σοδειά από την στιγμή της αποθήκευσης, (ποιότητα και σύνθεση του αέρα, υγρασία, θερμοκρασία κ.α.) μέχρι και την στιγμή που θα φτάσει στο ράφι. Με αυτό τον τρόπο, η πλατφόρμα ενημερώνει τους παραγωγούς ή τους μεσάζοντες για προβλήματα που προκύπτουν, τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα διασφαλίζοντας τη διάσωση της σοδειάς και τη ραγδαία μείωση της μη κατάλληλης παραγωγής, η οποία σήμερα κοστίζει 1 τρις δολάρια παγκοσμίως.
H Centaur Analytics ιδρύθηκε από τους Σωτήρη Μπαντά, Βασίλη Σωτηρούδα και τον Διογένη Δεβλέτογλου. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Avi Reichental.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.