Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Nέα δίωξη κατά Δ.Κοντομηνά για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ  
Δίωξη ασκήθηκε κατά του  μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, Δημήτρη  Κοντομηνά, για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά από έρευνα που διενεργήθηκε σε βάρος του καθώς βρέθηκαν αποκλίσεις μεταξύ των δηλώσεων και των καταθέσεων του.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου 1 χρόνο με τη δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά μέχρι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία προχώρησε η οικονομική εισαγγελία  με αφορμή τις έρευνες για φοροδιαφυγή με βάση τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και άλλες λίστες προσώπων που διατηρούν λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Η δέσμευση αποτελούσε  προληπτικό μέτρο ελέγχου καθώς υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής περίπου 100 εκατομμυρίων και κρίθηκε σκόπιμο να δεσμευθούν οι λογαριασμοί μέχρι να κληθεί ο  επιχειρηματίας από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου να αποδείξει με στοιχεία αν καλύπτει φορολογικά αυτό το ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό αυτό είναι η απόκλιση μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και περιεχομένου τραπεζικών λογαριασμών με βάση τις έρευνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τουλάχιστον τα μισά χρήματα και γι’ αυτό τώρα θα κληθεί σε απολογία για τα δυο βαρύτατα κακουργήματα.
Ο κ. Κοντομηνάς είναι ήδη κατηγορούμενος για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες στην δίκη για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στην δικογραφία για την υπόθεση αναφέρονται τόσο επισφαλείς δανειοδοτήσεις του επιχειρηματία ποσών μεγαλύτερων από 100 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και ζημιογόνα δημιουργία εταιρίας μεταξύ του ΤΤ και του κ. Κοντομηνά.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη συνελήφθη πριν από λίγο εφοπλιστής το όνομα του οποίου εμπλέκεται με την υπόθεση Βγενόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές αρχές της Κύπρου και πριν από λίγες ημέρες το ένταλμα αυτό μετατράπηκε σε διεθνές.
Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι παρουσιάστηκε ο ίδιος στις εισαγγελικές αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμούν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και αυτή την ώρα βρίσκεται συνοδεία αστυνομικών στο εφετείο.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.