Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου [εικόνες & βίντεο]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

suntaksiouxoi-poreia-epeisodia-ximika-ksilo-1300-3

Η πορεία των συνταξιούχων που ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Κοτζιά έφτασε κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.

Ειδικότερα, η ένταση προκλήθηκε μπροστά από την Ηρώδου Αττικού όπου κατέληξε η πορεία, όταν αντιπροσωπεία των συνταξιούχων προσπάθησε να περάσει προς το Μέγαρο Μαξίμου για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς η αστυνομία είχε τοποθετήσει εξαρχής δύο κλούβες στη διασταύρωση με τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Αυτό όμως δεν το κατόρθωσαν ποτέ καθώς οι κλούβες των ΜΑΤ «προστάτευσαν» την Ηρώδου Αττικού και τους έκοψαν το δρόμο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αγανάκτηση των συνταξιούχων.
Αμέσως ξέσπασαν επεισόδια: Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων διαδηλωτών.
suntaksiouxoi-poreia-epeisodia-ximika-ksilo-1300-2
Ανάμεσα στους διαδηλωτές που ήταν στα επεισόδια ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Μετά την ένταση ανακοινώθηκε ότι η αντιπροσωπεία τους μπορεί τελικά να περάσει προς το Μαξίμου, αλλά οι συνταξιούχοι λένε πως θα το κάνουν μόνο αν δουν τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
suntaksiouxoi-poreia-epeisodia-ximika-ksilo-1300-1
Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στον νόμο Κατρούγκαλου 4387 υποστηρίζοντας ότι είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.
suntaksiouxoi-poreia-epeisodia-ximika-ksilo-1300-3
Όπως επισημαίνουν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.
suntaksiouxoi-poreia-epeisodia-ximika-ksilo-1300-4
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».
suntaksiouxoi-poreia-epeisodia-ximika-ksilo-1300-7

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για Τόσκα μετά την επίθεση στους συνταξιούχους
Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η ενέργεια των ΜΑΤ να κάνουν επίθεση με χημικά σε συνταξιούχους που διαδήλωναν.
Συγκεκριμένα, η δυσαρέσκεια στρέφεται προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα που είναι προφανές πως έδωσε την εντολή για την εν λόγω ενέργεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Νίκο Τόσκα λίγο μετά το περιστατικό έξω από το Μαξίμου και του εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Τόσκα να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.
Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Τόσκας
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας δήλωσε μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου του πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη χρήση χημικών στη σημερινή πορεία των συνταξιούχων και έδωσε εντολή να αποαγορευθεί από δω και στο εξής η χρήση χημικών σε συγκεντρώσεις και πορείες εργαζομένων και συνταξιούχων.
Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:
«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.
Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.