Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

«Καραβάνι Υγείας» γιατρών & νοσηλευτών -Με άλογα στο υπουργείο Υγείας [βίντεο & εικόνες]

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Φωτογραφία: EUROKINISSI



Ξεκίνησε στις 7 το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας» από το ΕΚΑΒ, το οποίο και θα καταλήξει αργότερα στο υπουργείο Υγείας, όπου και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ ξεκίνησε νωρίς το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας» και περνώντας από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» που βρίσκονται στην λεωφόρο Μεσογείων, προχώρησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, περνώντας από τα Νοσοκομεία «Αλεξάνδρας» «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός». Η πορεία των εργαζομένων θα καταλήξει στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας, μέσω της Πανεπιστημίου και Γ’ Σεπτεμβρίου. Οι εργαζόμενοι κλείνουν την μία λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους.
Την πορεία ξεκινούν δύο άλογα, μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και, όπως λένε οι εργαζόμενοι, με αυτό τον τρόπο θέλουν να αναδείξουν τα προβλήματα διακομιδής των ασθενών.





Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».





Εντωμεταξύ, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει προκηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.