Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Δωρεάν μοίρασμα σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες χειμερινών λαχανικών (Λίστα)


Δωρεάν μοίρασμα σπόρων από παραδοσιακές ποικιλίες χειμερινών λαχανικών (Λίστα)
01/10/16 12:00
Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Βύρωνος
άλλα: Τυχόν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες που καταφέρατε να συλλέξετε, καθώς και υλικά για τον κομποστοποιητή μας (καφέ χαρτόκουτα, ξερά φύλλα,
Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, το Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια» ξεκινά και πάλι τις μηνιαίες συναντήσεις του! 


Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα, Άλσος Αγίας Τριάδας) θα μοιραστούμε μαζί σας σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες χειμερινών ειδών: μαρούλι, μαϊντανό, παντζάρι, αρακά, μπίζι, ραπανάκι, ρόκα, σέλινο, μπρόκολο, καρότο, σπανάκι, σέσκουλο, αντίδι, πράσο κ.ά.

Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε για τις καλλιεργητικές εργασίες αυτής της περιόδου, τη σπορά χειμερινών λαχανικών, τους τρόπους συλλογής και διατήρησης των σπόρων, αλλά και να συσκευάσουμε μαζί τους σπόρους που έχουμε μαζέψει.

Τυχόν σπόροι από παραδοσιακές ποικιλίες που καταφέρατε να συλλέξετε, καθώς και καφέ υλικά για τον κομποστοποιητή μας (καφέ χαρτόκουτα, ξερά φύλλα, πριονίδι κ.λπ.) είναι πάντα ευπρόσδεκτα. 

Σας περιμένουμε!

Ανταλλακτήριο Σπόρων Βύρωνα «Τα Σπόρια»
Email επικοινωνίας: sporoi.la@gmail.com
FacebookTaSporia

Xάρτης | Περισσότερες οδηγίες πρόσβασης θα βρείτε εδώ

Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα web:
Πάρκο Λαμπηδόνας, Βύρωνας 162 31, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βύρωνος
koinonikokentrovirona@gmail.com
"Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Λαμπηδόνα άνοιξε για τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τους φορείς του Βύρωνα και των γύρω περιοχών. Άνοιξε για τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, για τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις ομάδες. Άνοιξε για να στεγάσει τη δημιουργικότητα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σε πείσμα της κρατικής και της δημοτικής αρχής και των επιχειρηματικών συμφερόντων, που τη θέλουν κλειστή μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να ιδιωτικοποιηθεί, που θέλουν να βάλουν μια ακόμα πέτρα πάνω στην απομόνωση και την εκμετάλλευση που χτίζουν γύρω μας και να την αντικαταστήσουν με ιλιουστρασιόν προγράμματα φιλανθρωπίας, για ανθρώπους που πετιούνται στο περιθώριο από τη συνένοχη πολιτική κεντρικού και τοπικού κράτους.

Οι δημιουργικές δράσεις του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου ξεκίνησαν από τον εξωτερικό χώρο της Λαμπηδόνας από το καλοκαίρι, με λαϊκά γλέντια, με ταινίες και κουκλοθέατρο, με καθαρισμούς του άλσους, αλλά και με δημιουργική απασχόληση παιδιών από το Σεπτέμβρη, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα
 
Οι δράσεις μας είχαν την πρώτη τους αποκορύφωση το διήμερο 14 με 15 Οκτώβρη, με ένα φεστιβάλ που φιλοξένησε συλλογική κουζίνα, συναυλίες, συζητήσεις για τους δημόσιους χώρους και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Από τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε και το εσωτερικό του χώρου της Λαμπηδόνας για τις δραστηριότητές μας, που θέλουμε να γίνονται από τη γειτονιά για τη γειτονιά. 

Η λογική μας είναι: Όχι άλλο ένα ιδιωτικό αναψυκτήριο, αλλά ένας χώρος που πραγματικά έχει ανάγκη η γειτονιά. Από το καλοκαίρι και μετά έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν να λειτουργούν η δημιουργική απασχόληση παιδιών, συλλογικές κουζίνες, προβολές, καφενείο τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, ανοιχτές συζητήσεις (όπως για το κέντρο υγείας Βύρωνα), δράσεις αλληλεγγύης (όπως το ολοήμερο για τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας), μαθήματα ζωγραφικής και μουσικές ομάδες, ομάδα ανέργων, δημιουργία βιβλιοθήκης και αναγνωστήριο.
 Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται από ομάδες εργασίας με την ισότιμη συμμετοχή και τη συνεισφορά όλων. Οι ομάδες αυτές θα επεκταθούν και θα δημιουργηθούν νέες, με την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των κατοίκων του Βύρωνα σε αυτές.
Η συνέλευση του Κοινωνικού Κέντρου Βύρωνα λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όπου συμμετέχουμε όλες και όλοι ισότιμα, ως φυσικά πρόσωπα, αποφασίζοντας τις δράσεις του χώρου μέσα από το διάλογο που συνδιαμορφώνει κατά το δυνατόν ομόφωνες αποφάσεις. 

Η λειτουργία μας γίνεται με βάση την αυτοδιαχείριση, την προσωπική συμμετοχή και με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Λειτουργούν οι ακόλουθες ομάδες σε σταθερή βάση: - Ανέργων και υποαπασχολούμενων - Βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου - Ζωγραφικής - Μουσικής - Συλλογικής κουζίνας"



Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.