Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συγνώμη Αλ.Σόμογλου προς όλους τους δημότες του Δήμου Μαραθώνα για τον ερχομό Ψηνάκη (Διαβάστε και την απάντηση του Προέδρου Δ.Σ στο αίτημα του για απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων Δ.Σ στο διαδίκτυο)

Συγνώμη Αλ.Σόμογλου προς όλους τους δημότες του Δήμου Μαραθώνα για τον ερχομό Ψηνάκη (Διαβάστε και την απάντηση του Προέδρου Δ.Σ στο αίτημα του για απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων Δ.Σ στο διαδίκτυο)Πριν από λίγο έλαβα την ακόλουθη απάντηση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βάιο Θανασιά στο αίτημα που κατέθεσα το πρωί για εξασφάλιση των κατάλληλων τεχνικών προϋποθέσεων, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν οι δημότες του Μαραθώνα τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας παραθέτω αυτούσια την επιστολή του για να την κρίνετε μόνοι σας. Και να καταλάβετε ακριβώς με ποιες μεθόδους και ποιες πρακτικές διοικείται αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μαραθώνα.
Και αφήνω στην άκρη τις συκοφαντίες προς το πρόσωπό μου, τις οποίες έχω συνηθίσει πλέον. Στέκομαι μόνο σε μια θλιβερή διαπίστωση. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα θεωρεί ότι η παροχή της δυνατότητας παρακολούθησης των συνεδριάσεων σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και απορώ με την επισήμανση του περί... επιβάρυνσης του προϋπολογισμού του Δήμου! Αν καταλαβαίνει κάποιος τι εννοεί ευχαρίστως να μου απαντήσει (γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι... γραμμή για ίντερνετ στην αίθουσα!!!). Γιατί αν κρίνω από τη φράση «αν μπορείτε να φέρετε εσείς δωρεάν κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης», υποθέτω ότι ο κύριος Θανασιάς κατάλαβε ότι του ζητάω να... μεταφέρει με λεωφορεία δημοσιογράφους και εικονολήπτες στον Μαραθώνα!!!

Υ.Γ. 1: Δεν ξέρω αν ο κ. Θανασιάς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως... δικτάτορα, αλλά το αν θα συζητηθεί το θέμα στα προ ημερησίας διάταξης θέματα του συμβουλίου, το κρίνει το Σώμα και όχι ο ίδιος.

Υ.Γ. 2: Και επειδή ο κ. Θανασιάς αναφέρεται σε υποβολή προτάσεων, αν δεν κάνω λάθος μόλις στο περασμένο συμβούλιο παρέδωσα στον ίδιο με κάθε επισημότητα όλες τις προτάσεις που είχα παραδώσει εδώ και ένα χρόνο στο Δήμαρχο (και με τις οποίες, βέβαια, ουδέποτε ασχολήθηκε) για τον αθλητισμό της πόλης μας και την καλύτερη οργάνωση της επικοινωνίας του Δήμου, τις οποίες όμως ο κ. Θανασιάς μάλλον... ξέχασε! Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που επιλέγει εσκεμμένα να παραπληροφορήσει τον κόσμο, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πολιτικός του προϊστάμενος.

Υ.Γ. 3: Οφείλω ένα μεγάλο συγνώμη στους δημότες του Μαραθώνα για τη συμβολή μου στον ερχομό του Ηλία Ψινάκη στο Δήμο μας. Και ίσως η τιμωρία μου είναι η συναναστροφή μου με ανθρώπους όπως ο Δήμαρχος και ο κ. Θανασιάς που επιλέγουν το ψέμα και τις συκοφαντίες ως μοναδικό όπλο για να καλύψουν την ανυπαρξία τους.
Υπέπεσα σε ένα τεράστιο λάθος, το οποίο πληρώνω - πρώτα και πάνω απ' όλα - ως δημότης. Επειδή, όμως, δεν αρκεί μια συγνώμη προς τους δημότες για την τεράστια ευθύνη που έχω, οφείλω να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου ο Δήμος μας να υποστεί τη μικρότερη δυνατή ζημιά από τη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνει. Και βέβαια να συνεχίσω να κάνω τις προτάσεις μου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων. Είτε του Ηλία Ψινάκη, είτε του Βάιου Θανασιά!
Σας παραθέτω αναλυτικά το κείμενο της απάντησης του κ. Θανασιά:
ΘΕΜΑ : Απάντηση στο 22758/29-9-2016 έγγραφό σας.
Κ. Α. Σόμογλου
Με λύπη μου, διαπιστώνω ότι αποστείλατε στο Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου, αίτημα προς συζήτηση για κάλυψη των συμβουλίων από οποιοδήποτε μέσο μαζικής ενημέρωσης, θεωρώντας, ότι αυτό θα προάγει την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεωρώ ότι, εκείνο που θα βοηθούσε την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι η συνεχής παρουσία των δημοτικών συμβούλων, καθόλη την διάρκεια αυτών, και η υποβολή προτάσεων για θέματα, που αφορούν στο Δήμο.
Εσείς προσωπικά παρουσιάζεστε στα δημοτικά συμβούλια όταν σας το επιτρέπουν οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, και η παρουσία σας αρκείται σε μία διαρκή κόντρα με τον Δήμαρχο, χρησιμοποιώντας εκφράσεις και χαρακτηρισμούς «πεζοδρομίου», έχοντας συμπεριφορά χούλιγκαν γηπέδων, βρίζοντας και φωνάζοντας.
Κατανοώ την επίθεση σας στο πρόσωπο του Δημάρχου, λόγω της απουσίας του από τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά και το ότι δεν κατάφερε να βρει εργασία σε εσάς και στην σύζυγο σας, όπως εξαρχής της θητείας μας, ζητούσατε σε κάθε παραταξιακή συνάντηση.
Σαφώς και δεν θα φέρω θέμα δημοτικού συμβουλίου, την παρουσία ΜΜΕ, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου, (θεωρώ άδικο οι πολίτες να πληρώνουν κάτι τέτοιο). Φυσικά δεν έχω αντίρρηση να συμβεί αυτό, εάν εσείς δωρεάν μπορείτε να φέρετε κάποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης.
Να σας ενημερώσω επίσης, ότι οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθεί οποιοσδήποτε πολίτης και να παρίσταται οποιοδήποτε μέσο.
Άλλωστε υπάρχει παρουσία κάποιων μέσων από αυτούς που φροντίζουν να πληρώνουν ώστε να διαφημίζεται το ανύπαρκτο έργο τους.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ
Βάιος Θανασιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ του ΑΛ.ΣΟΜΟΓΛΟΥ στο Πρόεδρο ΔΣ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.