Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο Μάνατζερ… σε ελεύθερη πτώση!

Ο Μάνατζερ… σε ελεύθερη πτώση!Γράφει ο Σπύρος Παππάς
 "Το μέλλον του Δήμου μας, η ευημερία… έχοντας κάνει αρκετά βήματα… η πολιτική μας… έχει σχεδιαστεί από επιστήμονες… και απευθύνεται σε ανθρώπους… υλοποιούμε με συνέπεια και ευθύνη μια πολιτική που υπηρετεί…" είναι λίγα από τα λόγια που ακούσαμε από τον τιτανομέγιστο Μάνατζερ-Δήμαρχο κ. Ηλία Ψηνάκη στον πρόσφατο δημόσιο Απολογισμό των Πεπραγμένων της μέχρι τώρα θητείας του, ως Δήμαρχος του Μαραθώνα.
Πρέπει όμως κάποιος να πει στον κ. Μανατζερ-Δήμαρχο πως ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, παρ’ όλη τη λάμψη και τη φωτογένεια του ιδίου δίπλα σε Υπουργούς, Βουλευτές, Πρέσβεις και Επισήμους ξένων κρατών, ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ:
  • ούτε με θα,
  • ούτε με τηλεοπτικά σόου,
  • ούτε με μεγάλα λόγια,
  • ούτε με υποσχετικές οικονομικές εξαγγελίες,
  • ούτε με εικονικές επενδύσεις,
  • ούτε με παρακλήσεις και ευχολόγια
  • ούτε ζητώντας από τους Δημοτικούς Συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να φέρουν προτάσεις που θα εκτελεί ο Δήμαρχος.
 Οι προτάσεις είναι και δουλειά του Δημάρχου. Είναι το πρόγραμμα που θα έπρεπε να είχαν εκπονήσει, Δήμαρχος και συνεργάτες μαζί, προεκλογικά και το οποίο θα εφάρμοζαν μετεκλογικά!
Αλλά επί του πρακτέου, αντί για υλοποίηση(!) ενός εκπονηθέντος(!) προγράμματος(!) σχεδιασμένο(!)  από επιστήμονες(!), το μόνο που ακούσαμε από τον ίδιο, κατά τον πρόσφατο δημόσιο Απολογισμό των Πεπραγμένων της Διοίκησής του, είναι αοριστολογίες.
Πρέπει επιτέλους κάποιος να του πει, πως ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Να του πει επίσης, πως τον έχουν πάρει χαμπάρι ακόμα και οι πέτρες και να τον ενημερώσει πως όλες αυτές οι καλοπληρωμένες έντυπες αλλά και τηλεοπτικές αόριστες εξαγγελίες, περί Αραβο-Ινδο-Κινεζικής ανάπτυξης στο Δήμο μας (που τόσο γλαφυρά μας περιγράφουν), ηχούν τόσο έντονα και τόσο ψεύτικα στα αυτιά των πολιτών όπως και το λαϊκόν εκείνο άσμα "όλο θα και θα και θα πάψε βρε παραμυθά" που όλοι σχεδόν γνωρίζουμε και σιγοτραγουδούμε.
Η ουσία τελικά είναι μία· πως η παντελής έλλειψη πλάνου και επιχειρησιακού σχεδίου όλο αυτό το διάστημα, έχει οδηγήσει τον Δήμο Μαραθώνος σε πλήρη απαξίωση. Η κατάρρευση που έχει επέλθει σε όλους τους τομείς του Δήμου μας είναι τόσο εμφανής, που μόνο κάποιος τυφλός δεν θα μπορούσε να δει.
Και αντί ετούτη τη στιγμή ο Δήμαρχος να ενώνει, για να μπορέσει… να έχει αποτέλεσμα το μόνο που έχει καταφέρει… να κάνει, είναι να διχάζει.
Και δεν δίχασε μόνο του Δημοτικούς Συμβούλους του αλλά δίχασε και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και τον στήριξαν.
Αιχμή του δόρατος όλο αυτό το διάστημα ήταν και είναι η αντιπαράθεσή του με τους δικούς του Δημοτικούς Συμβούλους. Με το να κατηγορεί όμως συνεχώς τους Δημοτικούς Συμβούλους του για ανεπάρκεια νομίζω ότι τους αδικεί!
Ορισμένοι εξ αυτών και επάρκεια διαθέτουν και τα προσόντα εκείνα που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση. Επιπλέον και καταξιωμένα άτομα είναι στην κοινωνία και εμπειρία διαθέτουν κάποιοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η δική του εμπειρία;
Ευρισκόμενος όμως σε ελεύθερη πτώση και χωρίς αλεξίπτωτο μάλιστα, ο Μάνατζερ-Δήμαρχος, φαίνεται να τηρεί κατά γράμμα τον κανόνα που λέει πως η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα και επιτίθεται κατά πάντων.
Οι επιθέσεις όμως αυτές αλλά και άλλες παρόμοιες που μπορεί να γίνουν στο μέλλον,  ένθεν και ένθεν, δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν διότι απλά λαμβάνουν χώρα όταν τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν.
Επειδή οι δεσμεύσεις έναντι των πολιτών μοιάζουν μάλλον ανεφάρμοστες, Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών του στρέφοντας ο ένας τα βέλη του εναντίον του άλλου, στρίβειν δια του αρραβώνος δηλαδή!
Όσο για τις αλήθειες που πρόκειται… κάποτε… να ειπωθούν από τον Manager-Δήμαρχο και θα αφορούν Δημοτικούς Συμβούλους του, λέγεται ότι θα είναι τέτοιας ισχύος που… όταν τελικά δουν το φως της δημοσιότητας εκείνοι όχι μόνο δεν θα επανεκλεγούν αλλά… ούτε και από τα σπίτια τους δεν θα μπορούν να βγαίνουν!
Όταν όμως ακούω κάτι τέτοια θυμάμαι αυτό που έλεγαν οι παλαιότεροι: "Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μη λες!"
Και έχουν ειπωθεί… μέχρι σήμερα, πολλές μεγάλες κουβέντες όπως λόγου χάριν ότι ο Μαραθώνας θα γινόταν… γαλλική Ριβιέρα!
Ο Μαραθώνας όμως – στα δυο αυτά χρόνια διακυβέρνησης Ψηνάκη – αντί για γαλλική Ριβιέρα τείνει να γίνει γαλλική… γραβιέρα!
 Και η υπερβολή ένθεν και ένθεν καλά κρατεί!

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.