Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Η Δούρου, το Ελληνικό και η συμπεθέρα στο πίσω κάθισμα

E, ρε γλέντια,
Απίθανο ψήφισμα της βλαχο-Περιφέρειας Αττικής για την επένδυση της Lamda Delelopment

Kαλό κι αυτό! Ενας επενδυτής-στην προκειμένη περίπτωση η Lamda Development-βάζει τα λεφτά του για το project στο Ελληνικό και αφού πέσουν οι υπογραφές έρχονται στην συνέχεια η βλαχοΠεριφέρεια και οι βλαχοδήμαρχοι της περιοχής να βγάλουν λέει ψήφισμα σχετικά με το Μνημόνιο Συναντίληψης για το Ελληνικό!

Δηλαδή οι τραχανοπλαγιάδες του Περιφερειακού Συμβουλίου και απίδια μάντολες για να πουλάνε παπατζιλίκι στο πόπολο έβγαλαν ψήφισμα για την επένδυση στο οποίο αναφέρουν:
• Η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού είναι η δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου και πολιτισμού σύμφωνα με την πρόταση των Δήμων της περιοχής και του ΕΜΠ (Δεκέμβριος 2010). Είναι μία πρόταση οικονομικά εφικτή και βιώσιμη.
• Η διαχείριση των ακτών της Αττικής οι οποίες αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της, πρέπει να περιέλθει επιτέλους στα αιρετά θεσμικά όργανα που βρίσκονται εγγύτερα στους πολίτες, δηλαδή τον Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξασφαλίζοντας στο σύνολό τους την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
wartburg-353_65689(Δηλαδή ο επενδυτής θα ρίξει τα λεφτά του να χτίσει ανάμεσα στ΄άλλα και κατοικίες υψηλών προδιαγραφών οι οποίες θα πουληθούν σε πελάτες με συγκεκριμένες απαιτήσεις και μπροστά στην παραλία θα έχει πρόσβαση η Σούλα με το πλαστικό τάπερ, ο συνταξιούχος υπάλληλος του Δημοσίου που παίζει ρακέτες γιατί βαρέθηκε να τα ξύνει 35 χρόνια στο Δημόσιο και κάθε τραχανοπλαγιάς που τα σαββατοκύριακα θα παίρνει την Κούλα και τα τουβλάκια του για να πάνε να κολυμπήσουν δίπλα στους billionaires για νάχουνε να λέμε καθώς θα επιστρέφουν σπίτι με το Wartburg στο οποίο μπορείς να διακρίνεις το γνωστό διακοσμητικό ψεύτικο σκυλάκι που κουνάει πέρα-δώθε το κεφαλάκι του ακριβώς πάνω από το κεφάλι της συμπεθέρας.)

• Η πολύχρονη και εσκεμμένη εγκατάλειψη του χώρου αποτέλεσε διαχρονικά ένα από τα επιχειρήματα για να αιτιολογηθεί η υπογραφή της λεόντειου σύμβασης το 2014 και του Συμφώνου Κατανόησης.
(Αλλη μία εντυπωσιακή διαπίστωση της βλαχοΠεριφέρειας Αττικής)
• Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας αλλά και την συνεπή στάση μας που αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού, 21 μήνες τώρα, είμαστε αντίθετοι στο πρόσφατο Σύμφωνο Κατανόησης –MOU, το οποίο παρά τις όποιες προσπάθειες θετικών τροποποιήσεων, η προωθούμενη λύση στο σύνολό της, δεν ικανοποιεί τις χρόνιες διεκδικήσεις μας.
Επισημαίνουμε ότι ακόμη και σήμερα το σύνολο των ντοκουμέντων που αφορούν το χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού παραμένουν άγνωστα στους πολίτες και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γεγονός που θεωρούμε ανεπίτρεπτο. Ως εκ τούτου ζητάμε τόσο το πρόσφατο Μνημόνιο Συναντίληψης όσο και η υφιστάμενη Σύμβαση να δημοσιοποιηθούν άμεσα και να κατατεθούν στο φως της ημέρας. Αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να μάθει ακριβώς τι θα γίνει στην περιοχή. Η διαφάνεια είναι δύναμη και δεν πρέπει να την φοβάται κανένας.
(Φοβερό τσιτάτο από την Περιφερειάρχεσσα Δούρου που μάς έχει συνηθίσει στα διαφανή ραντεβού)
• Κανένα σχέδιο που αφορά το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δε μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς να έχουν γνώση και λόγο η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. Χωρίς διαβούλευση δεν μπορούν να επιβληθούν τετελεσμένα. Οποιαδήποτε επέμβαση στο χώρο οφείλει να έχει την απαραίτητη κοινωνική αποδοχή. Σε αντίθετη περίπτωση η Περιφέρεια θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξει τα συλλογικά κοινωνικά συμφέροντα (!!!!!)
Τέλος θέλουμε να σταθούμε σε τρεις πιο εξειδικευμένες πτυχές του όλου θέματος που έχουν ειδική βαρύτητα για την Περιφέρεια Αττικής και τους όμορους Δήμους:
• Τον κρίσιμο από περιβαλλοντικής και οικονομικής άποψης τομέα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων. Τόσο τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων όσο και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων περιέχουν πρόβλεψη για χώρους διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή του Ελληνικού. Πρόκειται για αποφάσεις και επεξεργασμένους σχεδιασμούς που δεν μπορούν να αγνοηθούν ή να ανατραπούν.
• Τα εμπράγματα δικαιώματα της Περιφέρειας Αττικής εντός της περιοχής και συγκεκριμένα τις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ και το οικόπεδο έκτασης 42 στρεμμάτων. Η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει τα δικαιώματά της και θα διεκδικήσει τη δημόσια περιουσία της όπως έπραξε πριν από λίγους μήνες με την προσφυγή της στο Σ.τ.Ε., αλλά και με την παραίτηση του εκπροσώπου της από το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε .εκφράζοντας τη διαφωνία της.
(Δηλαδή μέσα στην όλη αναμόρφωση της περιοχής θα πρέπει ο επενδυτής να επιτρέψει στην βλαχοΠεριφέρεια να στήσει ένα τσαντίρι 42 στρεμμέτων για να οργανώνουν υπαίθρια πάρτυ ο Καρανίκας και η Δούρου επειδή είδαν φως στον ΣΥΡΙΖΑ και τρύπωσαν ώστε η μία να γίνει Περιφερειάρχεσσα και ο έτερος πρωθυπουργικός σύμβουλος-μιλάμε για απίστευτο κράτος-μπανανία)
• Την αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής λόγω του προβλεπόμενου εξαιρετικά υψηλού συντελεστή δόμησης και του προβλεπόμενου casino και το πλήγμα στην εμπορική δραστηριότητα, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, από τη δημιουργία πληθώρας εμπορικών κέντρων (τύπου mall).
(Λες και τώρα με το μνημόνιο των Τσίπρα-Δούρου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταστήματα της περιοχής είναι τίγκα στη πελατεία)
Τα παραπάνω αποτελούν το πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια Αττικής.
Αντιλαμβάνεστε δηλαδή ότι πίσω από κάθε λέξη του παραπάνω ψηφίσματος κρύβεται μία τεχνητή εμπλοκή και παράλληλα ένα κλείσιμο ματιού από τους βλαχοδημάρχους προς τους επενδυτές. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι βλαοδήμαρχοι ατύχησαν εάν δεις πως οι δανειστές στην περίπτωση του Ελληνικού έδωσαν εντολή να προχωρήσει το έργο αδιαφορώντας για κάτι υποκριτές υπουργούς που είχαν τους “λόγους” να σκούζουν…

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.