Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Eφιάλτης: Οι ΗΠΑ απαιτούν από την ΕΕ να υπογράψει την ΤΤΙΡ και να δεχθεί τα μεταλλαγμένα τρόφιμα (βίντεο)

«ΤΑ ΠΙΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ» ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ - 
Ο εφιάλτης της TTIP που θα επιβάλει την αποδοχή από τους Ευρωπαίους της κατανάλωσης μεταλλαγμένων τροφίμων είναι πλέον πιο ζωντανός από ποτέ καθώς οι ΗΠΑ όπως αποδεικνύεται από έκθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας απαιτούν από την ΕΕ να αφήσουν ελεύθερη την κυκλοφορία των «αμαρτωλών» τροφίμων (ο Θεός να τα κάνει) τρόφιμα στις χώρες-μέλη δημιουργώντας έτσι μια τεράστια απειλή για την υγεία των πολιτών αλλά και την κοινωνική υποβάθμισή τους αφού θα δημιουργηθούν δύο τάξεις ανθρώπων:

Αυτοί που έχουν κάποια χρήματα παραπάνω για να φάνε φυσικές (αν θα υπάρχουν και αυτές) τροφές και αυτοί οι οποίοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να φάνε μεταλλαγμένα τρόφιμα με άγνωστες συνέπειες για την υγεία τους.
"Τα πιάτα σας θα είναι γεμάτα, αλλά τα φαγητά δεν θα τρώγονται." μια προρρήση του Πατροκοσμά την οποία πολύ δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς ότι οδεύει προς πλήρη εκπληρωση, μιας που η μετατροπή του πλανήτη σε παραγωγό μεταλλαγμένων προχωράει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά σε συμφωνία που θα επιτρέπει την καλλιέργεια των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων (ΓΤΠ) στην επικράτειά της, αλλά και τη δυνατότητα των κρατών-μελών να απαγορεύουν τις καλλιέργειες στο έδαφός τους.
H EE ήθελε να καταλήξει σε έναν συμβιβασμό που θα επιτρέπει σε κάθε κράτος να απαγορεύσει την καλλιέργεια ΓΤΠ σε όλη ή σε μέρος της επικράτειάς του για λόγους άλλους από την υγεία και το περιβάλλον, όπως η δημόσια τάξη ή ο αγώνας ενάντια στη διασπορά.   Eπί του πρακτέου αυτό τι σημαίνει. Έχετε εκβιαζόμενη κυβέρνηση από Μνημόνιο; Θα μάθετε να τρώτε μέχρι και ψάρια με...τρία μάτια. Θα μας πουν ότι είμαστε πολύ ακριβοί, και αφού πεινάτε καλλιεργήστε μεταλλαγμένα, θα το "πασάρουν" σαν "επένδυση" ιδιωτών και το....έχετε δει το έργο.  
Άλλωστε οι ΗΠΑ θέλουν όμως διάδοση των μεταλλαγμένων χωρίς κανέναν περιορισμό
Δυστυχώς ο Πατριοκοσμάς είχε πολύ καλό "ρεπορτάζ" και διαχρονικό.  Για αυτό και άλλα «ρεπορτάζ» του Αγίου και άλλων Αγίων διβάστε το βιβλίο-σταθμός για την Ορθοδοξία: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ που κυκλοφορεί μαζί με το περιοδικό PRONEWS
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ελευθεράκης για την DW η Greenpeace δημοσιοποιεί μυστικά έγγραφα από τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων με τα οποία αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ευρώπη για αποδοχή και βρώση των γενετικών τροποποιημένων τροφίμων.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace έθεσε στη διάθεση της Süddeutsche Zeitung και των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών WDR και NDR μυστικά έγγραφα από τις διαπραγματεύσεις της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP). 
Το αρχείο έκτασης 240 σελίδων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.
Φόβος της Greenpeace είναι ότι η συμφωνία θα επιβάλει στην Ευρώπη τους χαλαρότερους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος που ισχύουν ήδη στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό θα είχε την εξής πιθανή συνέπεια: στην Ευρώπη θα επιτρέπεται να καλλιεργούνται και να καταναλώνονται γενετικά τροποποιημένα φυτά και τρόφιμα στο βαθμό που δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι είναι βλαβερά.
«Όσα έφταναν μέχρι τώρα στη δημοσιότητα από τις μυστικές διαπραγματεύσεις ακούγονταν σαν εφιάλτης. Τώρα γνωρίζουμε ότι ο εφιάλτης μπορεί να γίνει πραγματικότητα», υπογραμμίζει ο ειδικός της Greenpeace Γιούργκεν Κνιρς. Η αυθεντικότητα των εγγράφων που έχει στα χέρια της η οργάνωση επιβεβαιώθηκε από πρόσωπα που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, οι ΗΠΑ απειλούν με μποϊκοτάζ τις ευρωπαϊκές εξαγωγές αυτοκινήτων, ώστε να επιβάλουν στην Ευρώπη να εισάγει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα. Τα έγγραφα αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές, ότι οι ΗΠΑ απορρίπτουν το επιτακτικό αίτημα εκ μέρους της Ευρώπης για αντικατάσταση των επίμαχων ιδιωτικών διαιτητικών δικαστηρίων που αποφασίζουν για τις καταγγελίες ενάντια στις πολυεθνικές με ένα δημόσιο σύστημα απονομής δικαιοσύνης.
Με την δημοσιοποίηση των εγγράφων της TTIP οι πολίτες θα αποκτήσουν για πρώτη φορά πρόσβαση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.
Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και στην Ευρώπη;
Ομπάμα και Μέρκελ τόνισαν από το Ανόβερο τη σημασία της συμφωνίας
Από την εποχή την έναρξης των συνομιλιών πριν από τρία χρόνια έχουν διαρρεύσει στην κοινή γνώμη διάφορες εικασίες για το πραγματικό περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης. Κι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση δημοσιοποιεί τις προτάσεις της, δεν ισχύει το ίδιο και για τις ΗΠΑ. Οι ίδιοι οι γερμανοί βουλευτές μπορούσαν μέχρι σήμερα να δουν τα σχετικά κείμενα μόνο μέσα σε ελεγχόμενους χώρους.
«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιες είναι οι απαιτήσεις των ΗΠΑ» σχολιάζει ο Κλάους Μίλλερ, πρόεδρος του γερμανικού Κέντρου Καταναλωτών. «Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν όλες τις ανησυχίες μας για εκείνα που θέλουν να πετύχουν οι Αμερικανοί όσον αφορά την αγορά των τροφίμων» αποκαλύπτει ο Μίλλερ. Μήπως αυτό συνεπάγεται ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα εισέλθουν κανονικά στην ευρωπαϊκή αγορά;
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τόνισαν πριν από μία εβδομάδα κατά τη συνάντησή τους στο Ανόβερο την αναγκαιότητα μιας γρήγορης συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις της TTIP. Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία της συμφωνίας για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα εξέφρασε την ελπίδα του για ολοκλήρωση των συνομιλιών μέχρι τις αρχές του 2017. Ωστόσο δεν θεώρησε πιθανή μια γρήγορη επικύρωση της συμφωνίας, λόγω των επικείμενων εκλογών στις ΗΠΑ.
Μπορεί αυτή τη στιγμή οι αγρότες στην Ελλάδα να διαδήλωσαν και να αντέδρασαν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά η μέγιστη απειλή για αυτούς δεν είναι άλλη από την επερχόεμνη ΤΤΙΡ η οποία θα βάλει κυριολεκτικά στο "χρονοντούλαπο" την αγροτική τάξη την θέση της οποίας θα πάρουν πολυεθνικές όπως η Monsanto και η Syngenta στις οποίες (μαζί με μερικά ακόμα υπερ-τραστ) ανήκει το 75% των σπόρων παραγωγής για κάθε τι που έρχεται στο τραπέζι μας προς βρώση (τα μεταλλαγμένα τρόφιμα είναι μια ακόμα σκοτεινή πλευρά του θέματος)!
Τι είναι η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή και ως TTIP; - Έχουμε ξαναγράψει εδώ στο pronews.gr για αυτή την μυστική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ που επί της ουσίας θα καταργήσει την μεσαία τάξη και τους μικρούς επιχειρηματίες, όπως και η άλλη που προωθεί η Ουάσιγκτον με τις χώρες του Ειρηνικού την  Trans-Pacific Partnership (TPP)   
Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία δεν θα περάσει από έγκριση από τα κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά από το ευρωκοινοβούλιο όταν ολοκληρωθεί η σύνταξή της από κάποιους άγνωστους γραφειοκράτες-λομπίστες των ΗΠΑ στα γραφεία των Βρυξελλών.   
Το τι επιπτώσεις θα έχει η συμφωνία αυτή στους αγρότες και στην υγεία μας μπορεί να το κατανοήσει διαβάζοντας την λεπτομερέστατη προ δύο μηνών ανακοίνωση του ΚΕ.Π.ΚΑ.- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων και Τρόφιμα. Διαβάστε τη με πολύ προσοχή διότι αυτό θα είναι και το μέλλον των παιδιών μας.   
Το ΚΕ.Π.ΚΑ.- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων και Τρόφιμα    03.11.15 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ.- Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να ενημερώσει τους καταναλωτές της Ελλάδας, για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή και ως TTIP.    
Η TIIP είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται, υπό διαπραγμάτευση, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος της είναι να εξαλείψει τους εμπορικούς φραγμούς, σε διάφορους τομείς της οικονομίας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αγορά και η πώληση αγαθών και υπηρεσιών, μεταξύ των δύο εταίρων. Είναι πολύ σημαντικό, ως καταναλωτές να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι και πως μας επηρεάζει.    
Μια συμφωνία, που έχει επιτευχθεί, με σωστούς όρους, σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα επωφεληθούν, από μια μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, σε χαμηλότερες τιμές. Θέλουμε οι διαπραγματεύσεις να δώσουν προτεραιότητα, σε ζητήματα, που αφορούν τους καταναλωτές. Η διατλαντική εμπορική συμφωνία δεν θα πρέπει να υπονομεύσει την προστασία των καταναλωτών.    
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει η TTIP, για εμάς. Σήμερα, λοιπόν, το ΚΕ.Π.ΚΑ. δημοσιεύει το ενημερωτικό δελτίο της BEUC – Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών, για τις επιπτώσεις της TTIP, στη νομοθεσία της Ε.Ε., για τα τρόφιμα.    
Σε ό,τι αφορά τα γεωργικά προϊόντα, η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) δεν εστιάζει μόνο στους δασμούς αλλά και στην άρση των εμποδίων, που προέρχονται, από τη νομοθεσία, αφού τα προϊόντα «περάσουν», από τα τελωνεία. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνεται οποιοσδήποτε νόμος, για τα τρόφιμα, που καταναλώνουμε. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό, για τους καταναλωτές, να κατανοήσουν εάν και πώς η TTIP θα επηρεάσει τα υφιστάμενα πρότυπα της Ε.Ε., για την ασφάλεια και την επισήμανση των τροφίμων 
1.Οι Η.Π.Α. και η Ε.Ε. έχουν υιοθετήσει πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις, ως προς την πολιτική των τροφίμων. Συγκεκριμένα, στην ΕΕ, η «αρχή της προφύλαξης 2» αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της διαχείρισης των κινδύνων, που προέρχονται, από τα τρόφιμα, ενώ οι Η.Π.Α. υιοθετούν μια προσέγγιση κόστους-ωφέλειας. Παραδείγματος χάριν, ενώ η ρακτοπαμίνη και άλλα παρόμοια φάρμακα, που χρησιμοποιούνται, για την πάχυνση των ζώων, έχουν απαγορευτεί, στην Ε.Ε., καθώς τα περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα, δεν απέκλειαν κινδύνους, για την ανθρώπινη υγεία, επιτρέπονται και χρησιμοποιούνται, ευρέως, στις Η.Π.Α.    
Άλλα βασικά χαρακτηριστικά της νομοθεσίας της Ε.Ε. για τα τρόφιμα, είναι ο σεβασμός, στο δικαίωμα των καταναλωτών στην επιλογή και ότι αναγνωρίζει ότι, πέρα από την ασφάλεια, και άλλοι παράγοντες 3, όπως οι κοινωνικές, οικονομικές, δεοντολογικές, ή περιβαλλοντικές ανησυχίες και οι προσδοκίες των καταναλωτών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής, για τα τρόφιμα. Αυτό μπορεί να μεταφράζεται, σε απαιτήσεις επισήμανσης, π.χ. για την ενημέρωση των Ευρωπαίων καταναλωτών, σχετικά με την παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (Γ.Τ.Ο.), ή νανοσυστατικών, στα τρόφιμά τους. Αντιθέτως, στις Η.Π.Α. δεν εφαρμόζονται τέτοιες απαιτήσεις επισήμανσης.    
Ενώ το εμπόριο τροφίμων μπορεί να ωφελήσει τους καταναλωτές, π.χ. προσφέροντας μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων, σε χαμηλότερες τιμές, αυτό δεν θα πρέπει να αποβεί σε βάρος της ασφάλειας των τροφίμων, ή της προστασίας των καταναλωτών.      
Τι τίθεται επί τάπητος;    
Η θέση της Ε.Ε.4, για τα «Υγειονοµικά και Φυτοϋγειονοµικά Μέτρα» (που καλύπτει θέματα ασφάλειας των τροφίμων, υγείας των ζώων και των φυτών) δημοσιεύθηκε, στις 7 Ιανουαρίου 2015. Η θέση των Η.Π.Α. για τα Υγειονομικά και Φυτοϋγειονομικά Μέτρα, κοινοποιήθηκε, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Φεβρουάριο του 2015, αλλά δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Και οι δύο πλευρές θα εργαστούν, πλέον, με βάση «κωδικοποιημένα» κείμενα 5 6, στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινού εδάφους.   
Η θέση της Ε.Ε. που βασίζεται, στην υφιστάμενη Κτηνιατρική Συμφωνία, με τις Η.Π.Α., με πρόσθετα μέτρα, για την υγεία των φυτών, προωθεί την ευρύτερη συνεργασία, μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., για την καλή μεταχείριση των ζώων και περιέχει διατάξεις, για τη σύσταση μιας «Μεικτής Διαχειριστικής Επιτροπής», προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., με στόχο την μεγαλύτερη σύγκλιση, ως προς τα πρότυπα των τροφίμων.    
Τι σημαίνει για τους πολίτες/καταναλωτές της ΕΕ;    
Δεδομένου ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι αποσπασματικές (δεν υπάρχει πρόσβαση, στα κωδικοποιημένα κείμενα, ή στη θέση των Η.Π.Α.), είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τι ακριβώς διακυβεύεται. Παρόλα αυτά, τα δημόσια αιτήματα, που έχουν υποβληθεί, από αξιωματούχους, εκπροσώπους της βιομηχανίας και γεωργικές οργανώσεις των Η.Π.Α., δίνουν μια ιδέα, για ορισμένα από τα κύρια ζητήματα, που έχουν τεθεί επί τάπητος.    Ενώ, στην Ε.Ε., απαγορεύονται οι ορμόνες και άλλα κτηνοτροφικά φάρμακα, που χρησιμοποιούνται, για την ταχύτερη ανάπτυξη των ζώων, καθώς εκφράζονται ανησυχίες, για τους κινδύνους, που ενέχουν, για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, οι εν λόγω ουσίες δεν απαγορεύονται, στις Η.Π.Α. Οι Αμερικανοί γεωργοί έχουν εκφράσει παράπονα ότι η απαγόρευση, που εφαρμόζεται, στην Ε.Ε., αποτελεί αδικαιολόγητο εμπορικό φραγμό.    
Στην Ε.Ε., πρέπει να εφαρμόζονται προληπτικές δράσεις και έλεγχοι, από το αγρόκτημα, έως το τραπέζι, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η εκτροφή των ζώων πραγματοποιείται, με τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ότι τελικά το κρέας μπορεί να καταναλωθεί, με ασφάλεια. 
Στις Η.Π.Α., η κυρίαρχη τάση είναι να προτιμάται η επεξεργασία απολύμανσης (π.χ. χλώριο, υπεροξυοξικό οξύ), στα σφάγια.    
Οι περισσότερες ουσίες, που χρησιμοποιούνται, στις Η.Π.Α. για την «έκπλυση» του κρέατος και των πουλερικών, δεν είναι εγκεκριμένες, για χρήση στην Ε.Ε. και το κρέας, που έχει υποστεί επεξεργασία, με αυτές τις ουσίες, δεν μπορεί να εισαχθεί στην Ε.Ε. Μόλις πρόσφατα (2013), η Ε.Ε. ενέκρινε την έκπλυση του βοδινού κρέατος, με γαλακτικό οξύ, κατόπιν αιτήματος από τις Η.Π.Α., που ασκούν, τώρα, πιέσεις, για την έγκριση περισσότερων ουσιών έκπλυσης (π.χ. έκπλυση πουλερικών, με υπεροξυοξικό οξύ). Οι προσεγγίσεις της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., ως προς την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, δεν είναι, ωστόσο, ισοδύναμες από πλευράς δημόσιας υγείας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο έλεγχος των βακτηρίων, στο αγρόκτημα, οδηγεί, σε μεγαλύτερα οφέλη, από ό,τι σε μεταγενέστερο στάδιο της τροφικής αλυσίδας, καθώς τα βακτήρια μπορούν να μεταδίδονται, από τα αγροκτήματα, στους ανθρώπους, μέσω άλλων οδών, πέραν του τελικού προϊόντος κρέατος 6, 7.    
Σε αντίθεση με τις Η.Π.Α., η Ε.Ε. προβλέπει την υποχρεωτική επισήμανση των τροφίμων, που περιέχουν Γ.Τ.Ο., σε ποσοστό άνω του 0,9%. Καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι η υποχρεωτική επισήμανση είναι μία από τις κόκκινες γραμμές της Ε.Ε., στις διαπραγματεύσεις, οι Η.Π.Α. πιέζουν, ώστε οι πληροφορίες, για τους Γ.Τ.Ο. να παρέχονται, μέσω σάρωσης γραμμωτού κώδικα 8 και όχι επάνω στην ετικέτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν δύσκολο, για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, να γνωρίζουν, εάν τα τρόφιμά τους περιέχουν ΓΤΟ. Ως εκ τούτου, το αίτημα των Η.Π.Α. θα πρέπει να απορριφθεί.    
Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα ευνοϊκά, την κλωνοποίηση των ζώων, για την παραγωγή τροφίμων 9 και σε ποσοστό 83% δήλωσαν ότι θα ήθελαν να γνωρίζουν εάν το κρέας, που καταναλώνουν, προέρχεται, από απογόνους κλώνου 10. Οι Η.Π.Α. έχουν καταστήσει σαφές ότι προτίθενται να αμφισβητήσουν οποιονδήποτε νόμο της Ε.Ε., περί κλωνοποίησης, ο οποίος δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένος 11 (ήτοι, οι ανησυχίες των καταναλωτών και τα δεοντολογικά ζητήματα δεν αποτελούν - κατά την άποψή τους - βάσιμο λόγο ρύθμισης). 
Η θέση των Η.Π.Α. θεωρείται ότι έχει επηρεάσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που υπεβλήθη, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 12 (και το οποίο συζητείται, επί του παρόντος, στο Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), στο οποίο δεν απαιτείται η επισήμανση των τροφίμων, που προέρχονται, από απογόνους κλώνων.    Οι προτάσεις μας    Οι βασικοί πυλώνες της νομοθεσίας της Ε.Ε., για τα τρόφιμα, όπως η αρχή της προφύλαξης και οι άλλοι παράγοντες (ήτοι, όχι μόνο η εκτίμηση του κινδύνου), θα πρέπει να διατηρηθούν, στην ΤΤΙΡ.    Η Ε.Ε. θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερη να καθορίζει το επίπεδο προστασίας, που θεωρεί κατάλληλο, για τους πολίτες της, στο παρόν και στο μέλλον. Είναι ζωτικής σημασίας οι προβλεπόμενοι μηχανισμοί κανονιστικής συνεργασίας να μην οδηγήσουν, σε απώλεια της κανονιστικής κυριαρχίας ή/και σε πάγωμα των ρυθμίσεων.  Αντί να αποτελεί έναν αγώνα δρόμου, προς την υιοθέτηση υποβαθμισμένων προτύπων, η ΤΤΙΡ θα πρέπει να προωθήσει την εναρμόνιση των προτύπων ασφάλειας και επισήμανσης των τροφίμων, σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, προς το συμφέρον και των Ευρωπαίων και των Αμερικανών καταναλωτών 
13. Η TTIP θα μπορούσε, επίσης, να αποτελέσει μια ευκαιρία, για την ενίσχυση της συνεργασίας, μεταξύ Ε.Ε. και Η.Π.Α., με στόχο:  Την υιοθέτηση φιλόδοξων μέτρων, για την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης και κατάχρησης αντιβιοτικών, στα ζώα (ήτοι, την απαγόρευση της προφυλακτικής χρήσης και την εφαρμογή συμφωνημένων περιορισμών της χρήσης, στην κτηνιατρική, των αντιβιοτικών εκείνων, που είναι ζωτικής σημασίας, για τη θεραπεία των ανθρώπων 14).  Την απαγόρευση της χρήσης των trans-λιπαρών οξέων, που παρασκευάζονται, από τη βιομηχανία, στην τροφική αλυσίδα, καθώς είναι γνωστό ότι είναι επιβλαβή, για την ανθρώπινη υγεία.  Τη βελτιστοποίηση της ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών, μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., για τον γρήγορο εντοπισμό της πηγής μόλυνσης των τροφίμων και της εμφάνισης επιδημιών.  Προκαλούμε τους διαπραγματευτές να μας αποδείξουν ότι μπορούν να αρθούν, στο ύψος των περιστάσεων.    Υποσημειώσεις: http://www.beuc.eu/publications/beuc-x-2014-030_ipa_beuc_position_paper_... Η αρχή της προφύλαξης επιτρέπει, στις Αρχές, να αναλαμβάνουν δράση, για την προστασία των πολιτών, χωρίς να περιμένουν να καταστούν διαθέσιμα στοιχεία, που επιβεβαιώνουν την πρόκληση βλάβης και νέα επιστημονικά δεδομένα, για μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση του κινδύνου.  Κανονισµός που αφορά τη γενική νοµοθεσία για τα τρόφιµα (ΕΚ) αριθ. 178/2002 και Λευκή Βίβλος της ΕΕ για την ασφάλεια των ειδών διατροφής (2000)  
http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2015/january/tradoc_153026.pdf Τα κωδικοποιημένα κείμενα παρουσιάζουν, σε ένα ενιαίο κείμενο, τις προτάσεις, που διατύπωσε κάθε πλευρά, για ένα συγκεκριμένο ζήτημα.  Επιστημονική γνωμοδότηση της ΕΑΑΤ σχετικά με το καμπυλοβακτηρίδιο, σε κοτόπουλα πάχυνσης, για παραγωγή κρέατος: επιλογές ελέγχου και στόχοι επίδοσης ή/και στόχοι σε διάφορα στάδια της τροφικής αλυσίδας (βλέπε απόσπασμα) http://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/scientific_output/files/ma... http://www.beuc.eu/publications/beuc-x-2014-052_cpe_beuc_position_paper-... http://www.euractiv.com/sections/trade-industrv/us-wants-science-settle-... eu-302876 http://www.beuc.eu/publications/beuc-x-2014-076_cpe_beuc_position_paper_... Έκτακτο Ευρωβαρόμετρο 238 που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2008. Στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην κλωνοποίηση των ζώων.  http://www.fas.usda.gov/ioint-statement-animal-cloning-livestock-production http://ec.europa.eu/food/safety/novel_food/authorisations/list_authorisa... http://tacd.org/wp-content/uploads/2013/09/TACD-FOOD-Resolution-on-the-a... http://http://www.beuc.eu/publications/beuc-x-2014-043_pca_beuc_position...   ΠΗΓΗ: ΚΕ.Π.ΚΑ   
Φυσικά αυτό αποτελεί το διατροφικό κομμάτι της συμφωνίας ΤΤΙΡ ομως θα υπάρξουν και άλλες φοβερές επιπτώσεις από τα εργασιακά μέχρι και τα δικαιώματα των πολιτών.   
Στα παρασκήνια της παγκόσμιας εξουσίας εξυφαίνεται εν απόλυτη μυστικότητα και έλλειψη διαφάνειας η περιβόητη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), η οποία επί της ουσίας θα ενώσει τις ΗΠΑ με την ΕΕ ως ενιαίο οικονομικό χώρο δημιουργώντας την μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά του πλανήτη, όπου θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών.     
Πρόκειται για μια συμφωνία, οι όροι της οποίας συζητούνται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ σε πλήρη μυστικότητα εδώ και δύο χρόνια ενώ η Wikileaks προσφέρει αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει το κείμενο της συμφωνίας. Βέβαια τα χρήματα φαίνονται λίγα για κάποιον που θα θέσει την ύπαρξή του σε κίνδυνο φανερώνοντας κάτι τέτοιο πριν την ώρα που οι επικυρίαρχοι του πλανήτη επιθυμούν να γίνει.   
Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογραφεί η ΤΡΡ, συμφωνία η οποία αφορά χώρες από τη μεριά του Ειρηνικού και την εμπορική τους σχέση με τις ΗΠΑ. Έτσι φαίνεται πως οι ΗΠΑ θέλουν να δέσουν οικονομικά τις χώρες που βρίσκονται απέναντι από την Ανατολική και την Δυτική Ακτή τους πριν Ρωσία-Κίνα ισχυροποιηθούν τόσο ώστε να καταστούν πιο «ελκυστικοί» εταίροι.   
Η TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί το 45% του παγκόσμιου ΑΕΠ και είναι το σύνολο των κατοίκων σε ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ εάν υπολογίσουμε ότι οι ετήσιες εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο περιοχών ανέρχονται σε 500 δισ. ευρώ γίεται κατανοητό ότι πρόκειται για «big business».
Αλλά ακόμα και αυτό είναι το λιγότερο. Το μεγαλύτερο κακό θα είναι ότι όλοι θα μετατραπούν σε υπηκόους (όχι πολίτες) ενός Imperium που μπροστά του το Γ' Ράιχ θα φαντάζει με παιδική χαρά.

.... Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.